Istanbul benodig 800-kilometersnetwerk

Istanboel het 800 kilometer-spoorstelselnetwerk nodig: 9-10 Danyal Kubin, hoofbestuurder van Prota Engineering, een van die borge van Istanbul MetroRail Forum and Exhibition wat op April 2015 gehou word, het gesê dat die ontwikkeling van spoorstelsels as 'n oplossing vir die vervoerprobleem van Istanboel aangetoon word. Istanbul wys dat hy ten minste 800 km spoornetwerknetwerk nodig het om oplossings vir die vervoerprobleem te lewer. ”
Istanboel benodig 800 kilometers
9-10 Istanbul MetroRail Forum en uitstalling word op April 2015 gehou
Danyal Kubin, hoofbestuurder van Prota Engineering:
X Ten minste 800 kilometer spoor om oplossings vir die vervoerprobleem van Istanboel te bied
stelsel netwerk nodig ihtiyaç
“As Prota bied 30 steeds ons dienste en ondersteuning aan die vervoersektor met ons jare lange kennis en ervaring.
Ons. Dink aan Istanbul, ontwikkel oplossings vir Istanboel
verteenwoordig ons visie ”
Bulmak Die vind van ruimte op die oppervlak vir metro-strukture is een van die grootste probleme. In Prota
In teenstelling met konvensionele skemas, is alle stasiesisteme in tonnels beplan
ons het daarin geslaag om die interaksie met die oppervlak te minimaliseer ”
Danyal Kubin, hoofbestuurder van Prota Engineering, het gesê dat die ontwikkeling van spoorstelsels as 'n oplossing vir die vervoerprobleem van Istanboel gewys is. Ulaşım Uit die vervoerbeplanningsstudies word getoon dat Istanboel ten minste 800 km lange spoorstelselnetwerk benodig om oplossings vir die vervoerprobleem te lewer.
Danyal Kubin het opgemerk dat die verkeersprobleme in Istanboel amper daagliks in die pers behandel word en dat die vervoerprobleem 'n probleem is wat dringend met die bevolking en die behoeftes van die stad opgelos moet word.
Kubin sê dat die üretme-oplossing vir die ontwikkeling van çalış in Istanbul Metropolitaanse Munisipaliteit, wat die afgelope 10-jaar versnel het, sy eerste resultate bereik het deur die 2013 km-spoorstelsel aan die einde van die 141-jaar te bereik. Ondersoek vir vervoerbeplanning toon dat Istanbul ten minste 2019 km lange spoorstelselnetwerk nodig het om oplossings vir die vervoerprobleem te lewer. ”
Kubin het gesê dat, soos Prota, 30 al jare se kennis en ervaring op die moeilike en lang pad gaan lewer en ondersteuning bied aan die vervoersektor.
“Ons gaan voort met die vervoerstelsels in Istanboel, begin met die Marmaray CR1-projek met die uitvoerbaarheidsprojekte van Kadıköy-Kartal Metro, Üsküdar-Ümraniye Metro, Marmaray CR3 en verskillende lyne. Die belangrikste feit van Istanboel in al ons projekte is die probleme om nuwe vervoerstelsels voor te stel, die stelsels in die stad te integreer en bruikbaar en bruikbaar te maak vir 'n stad wat die konstruksie voltooi het. Hierdie stryd om 'n stelsel binne 'n lewende struktuur te vervaardig, het ons in staat gestel om ons grense te oorskry met die skep van innoverende en geoptimaliseerde ontwerpe in elk van ons projekte. As ons na Istanboel dink en oplossings vir Istanboel ontwikkel, is dit ons visie in ons projekwerke. ”
- metro Die metronetwerk in Istanbul groei met nuwe stelsels ”
Kubin onderstreep dat dit noodsaaklik is om die konstruksiemetodes te ontwikkel wat die onteieningsprobleme, botsings met infrastruktuurstelsels, onderbreking van voertuie en voetgangersverkeer sal voorkom of verminder, om die metro-stelsel na elke punt van Istanboel te vervoer.
Op hierdie punt het Kubin benadruk dat die vind van oppervlakruimte vir metro-strukture een van die grootste probleme is en van die bekende skemas as Prota onderskei, dat dit die sukses behaal het om alle stasiesisteme in tonnels te beplan en die interaksie met die oppervlak tot die minimum te beperk. onderstreep dit.
Kubin vervolg:
“Met die bo-na-onder konstruksiemetode het ons baie ondergrondse strukture in beperkte gebiede en riskante omgewingstoestande opgelos. Danksy hierdie metode is stelsels wat buite die bougrense vervaardig is, nie nodig nie. Dit was 'n belangrike alternatief in gebiede met baie verkeer en gebiede langs riskante geboue soos historiese geboue. Die konstruksiemetodes, waar die stelsels permanent ontwerp en geïntegreer word met ondergrondse geboue, is die alternatiewe wat die konstruksiekoste optimaliseer en die konstruksiegrense verlaag. Ons pogings om vinnige en effektiewe oplossings met behulp van modulêre stelselstrukture te lewer, duur voort. Ons O & O-studies is aan die gang om skuur- en konstruksiemetodes te ontwikkel deur vooraf vervaardigde elemente te gebruik, om konstruksietye te verminder en te verseker dat die lyne in 'n kort tydjie in gebruik geneem word. As Prota lei ons ons pogings met die doel om metodes te vervaardig wat ooreenstem met die doelstellings en voorwaardes van Istanboel en om by te dra tot die metro-beplanning. ”
Die Istanbul MetroRail Forum word tussen April 9 en 10-2015 April XNUMX gehou deur die Ministerie van Vervoer, Maritieme Sake en Kommunikasie, Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), Istanbul Transportation Inc., Tunneling Association Metro Working Group Kubin het daarop gewys dat die uitstalling die platform sal wees waar die mees onlangse inligting oor lopende en beplande beleggings gemaak sal word. Dit sal 'n belangrike geleentheid skep om ons toekoms te rig deur alle belanghebbendes wat voorstelle ontwikkel, oplossings op te stel en by te dra tot die beplanning van die metro wat ooreenstem met die behoeftes van Istanboel. ”

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar