Vandag in Geskiedenis: 1 Oktober 1937 Çatalağzı-Zonguldak lyn Tarih

Vandag in die geskiedenis
1 Oktober 1882 II.Abdulhamid het gevra vir die instelling van hervormingskommissies om te onderhandel oor die resultate van die hervormings wat in die ryk gemaak moet word deur die private wil wat hy aan die aansoeker gestuur het. Onder die presidensie van Hasan Fehmi Pasha, die minister van Nafia, is 'n hervormingskommissie in Nafia, handel, nywerheid en landbou gestig.
1 Oktober 1890 Gestig in Zürich, die 63 miljoen-frank hoofstad van Oosterse Spoorweë. Die Bank het die verkryging van Deutsche Bank en Wene Bank Verein verkry van Baron Hirsch en 88 duisend aandele van Rumeli-spoorweë teen 72.355.509 Frank.
1 Oktober 1893-konsessie Die konstruksie van die verbindingslyn van Thessaloniki-Istanbul, wat aan die Franse gegee is, het begin. Lyn oopgemaak op 1 April 1896.
1 Oktober 1922 Elvan en die dele in die suide is heeltemal herstel. As gevolg van die ineenstorting van die 2-brug, is die Güneyler-Konaklar-afdeling oorgesteek deur die variantlyn. So is kontak met İzmir gestig. Sarikoy-Eskisehir en Osmaneli-Bilecik herstelwerk is voortgesit.
1 Oktober 1935 Çankırı-Atkaracalar lyn het begin werking.
1 Oktober 1936 Baladız-Burdur-stasies (24 km) is verbind. Die kontrakteur was Nuri Demirağ.
1 Oktober Die 1937 Çatalağzı-Zonguldak lyn (10km) is geopen.
1 Oktober 1938 Ilic-Kemah lyn (54 km) reël is geopen.
1 Oktober 1950 Ilıca-Palamutlu-lyn is gesluit.

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar