Geteken in! OMSAN Logistics was die eerste privaat trein treinoperateur

spoorweg omsan
spoorweg omsan

TCDD TRANSPORT - OMSAN LOJİSTİK in samewerking met die protokol vir lokomotiewe en wagonhuur is onderteken. Handtekeninge gegooi! OMSAN-logistiek word eerste privaat trein-treinoperateur: onder die vaandel van Ahmet Arslan, minister van vervoer, maritieme sake en kommunikasie, binne die omvang van die liberalisering en die opening van mededinging op die spoorwegvervoer, die protokol betreffende die huur van lokomotiewe en waens in samewerking met TCDD Taşımacılık AŞ op 13 October 2017 Die vergadering is onderteken met 'n seremonie by 16.00 in die vergaderingsaal van die Ministerie van UDH.

Suat Hayri Aka, sekretaris van UDH, Algemene Direkteur van TCDD İsa ApaydınVeysel Kurt, Hoofbestuurder van TCDD Transportation Inc, Çetin Altun, Assistent Hoofbestuurder van TCDD Vervoer, bestuurders en lede van die pers.

X 15 elektriese lokomotief 350 ertswaens van TCDD Taşımacılık AŞ is gehuur "

UDH Minister Arslan, wat die protokol onderteken het deur Veysi Kurt, Hoofbestuurder van TCDD, en Mehmet Hakan Keskin, Hoofbestuurder van OMSAN Lojistik A.Ş. Waarin verklaar word dat die TCDD Algemene Direktoraat gedefinieer word as die spoorweginfrastruktuur operateur en TCDD Taşımacılık AŞ word gedefinieer as die spoorweg-operateur organisasie en begin met sy aktiwiteite vanaf 6461 Januarie 01, het hy gesê: "" Vandag ontmoet ons die eerste private sektor van ons land op die spoorweg. OMSAN Lojistik AŞ is die eerste private spoorweg treinoperateur geword met die aansoek by die Algemene Direktoraat Spoorwegregulasies. Die maatskappy het 2017 elektriese lokomotiewe en 15 ertswaens van TCDD Taşımacılık AŞ gehuur om in die vervoer van erts by Demirdağ-İskenderun-spoor gebruik te word. "

"Ons het weer spoorwegvervoer as 'n staatsbeleid beskou"

Beklemtoon dat TCDD Taşımacılık A.Ş hoë gehalte vrag- en passasiersvervoerdienste in die sektor lewer, het Arslan beklemtoon dat die spoorwegsektor bygedra het tot die verdere ontwikkeling van die spoorwegsektor met die samewerking van openbare en private sektore. "Voor ons regerings was daar 'n sektor wat vir 'n halwe eeu vergete is. Om hierdie sektor te liberaliseer, moet in die eerste plek baie maatreëls getref word en moet die infrastruktuur toegewys word. Tussen 1951-2004 is die totale 18-kilometer spoor gebou, met 'n gemiddelde van 945 kilometer per jaar. Stel jou net 18 kilometers per jaar voor... Daar is nie soveel soos Golbasi nie. Ons het weer spoorwegvervoer as 'n staatsbeleid beskou en besef die mees intense tydperk in die spoorweë. Vanaf vandag is 1.213 Europa se 6 deur die hoëspoed-treinspoor km te maak. 8 van die Aarde. Ons het 'n hoë spoed treinoperateur geword. Ons het die Spoorwegnetwerk van 10.959 kilometer tot 12.532 kilometer opgradeer. Ons het ons seinlynlengte van 2.449 kilometer na 5.462 kilometer verhoog. Ons het ons elektriese lynlengte uitgebrei van 2.122 kilometer tot 4.350 kilometer. Ons het die spoorlyn van meer as een duisend kilometer 10 vernuwe. Ons het Marmaray geopen. Ons het die Baku-Tbilisi-Kars-spoorwegprojek voltooi en proefvlug begin. "

Ib Die wyser op die spoorweg kyk altyd op "

Met die vermelding dat 223,4 en 35,1 miljoen passasiers tot dusver in Marmaray en 2016 vervoer is, het Arslan gesê: "Terwyl TCDD Transportation al 89 miljoen passasiers in 2017 vervoer het, het 9 61,7 miljoen passasiers in die eerste 2023-maandelikse tydperk bereik. Soos u kan sien, is die wyser altyd op die spoorweë. Ons gaan hierdie kursus voort. 3 duisend 500 kilometer tot die jaar 8 hoë spoed, 500 duisend 1.000 kilometer vinnig en 13 kilometers van konvensionele spoorweë, insluitende die 3 duisend kilometer spoorweë. Binne die raamwerk van hierdie teiken; Konstruksiewerke gaan voort op die 953 duisend 5 kilometer. 277 duisend 2023 km hoëspoed en hoëspoed spoorlyn opname en projek werk is aan die gang. In 25 beweeg ons vorentoe na die doel om 'n totale lengte van een duisend kilometer XNUMX-spoorweë te behaal. "

Baku-Tbilisi-Kars-lyn wat in Oktober geopen word

Arslan het die goeie nuus gegee dat die spoorlyn van Baku-Tbilisi-Kars, wat sowat 2.5-maande toetse ondergaan het, in Oktober vanaf Baku geopen sal word met die deelname van HE, die president en verteenwoordigers van Aserbeidjan en Georgië. "Die trein kom sonder enige onderbreking van Baku na Kars uit die nuwe lyn. . Dan, waar hulle ook al die lading wil neem, of hulle dit na die Middellandse See neem, of as hulle dit na die westelike einde van ons land sonder onderbreking stuur, na Europa. "

Ons streef na sterker spoorweg met samewerking tussen die openbare en private sektor

Arslan het gesê dat terwyl die gehalte van spoorweginfrastruktuur verbeter word deur die UDH Ministerie, TCDD se Algemene Direktoraat en AYGM, TCDD Taşımacılık AŞ vervoer sal uitvoer met die begrip van die private sektor en die private sektor in hierdie sektor sal toeneem, sal die Ministerie die privaatsektor verder ondersteun, en is dit bly dat die private sektor belangstel in die spoorweg. Hy het gesê: of Ons is besig om 'n spoorwegmark te skep wat geliberaliseer is met regverdige mededingingstoestande en 'n gesonde funksionele struktuur. Op hierdie punt sal ons egter nie alles van die staat verwag nie. Daarna sal die privaat treinoperateurs ook verantwoordelikheid neem vir die uitbreiding van die spoorweë. Baie maatskappye uit baie sektore is geïnteresseerd in hierdie proses. Ons vereenvoudig die proses, baan die weg, maar die belangrikste is dat die privaatsektor ook hier betrokke is, sy hand onder die klip plaas en die groei van die sektor saam besef. In die lugvaartbedryf het THY merkwaardig gegroei en die wêreldreus geword. Private sektor maatskappye kan ook wêreldwyd sake doen. So 'n toekoms wag op die spoorwegsektor. Ons wil veral dat die private sektor aan hierdie besigheid deelneem deur verantwoordelikheid te aanvaar. Want dit is baie makliker vir ons om die sterker spoorwegsektor saam te besef. "

Huidige spoorwegtenders

Mon 09

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

1 Kommentaar

  1. Omsan en Golf vervoer vervoerdienste, maar ek hoop dit is beter as om wins te bied vir die oomblik.Mesele meer winsgewend, sonder ontwrigting van die verkeer en veiligheid van die voorsiening van navigasie sonder ontwrigting. Die beheer van die private sektor moet gemaak word deur die tegniese personeel wat nie gespesialiseer is deur TCDD nie. tegniese inspeksie van treine candamarıdır van railroading .. Dit is baie belangrik dat die inspekteurs nie direk met die betrokke departement verbind is nie, sodat die maatskappye nie by die treinspeksie betrokke is nie. maklik geleerde eksaminator wat ywerige tegniese elemente sukses maak.

kommentaar