ESHOT-krisis by die deur

eshotta krisis by die deur
eshotta krisis by die deur

Die diensperiode van İzmirim-kaart, wat in openbare vervoer gebruik word, verstryk in September. ESHOT se onvermoë om tenderspesifikasies vir 7 maande voor te berei het die vervoerkrisis aangedui

SabahVolgens die nuus van Ertan Gürcaner; ES Die feit dat ESHOT wat aan die Metropolitaanse Munisipaliteit van Izmir verbind is, nie die tenderspesifikasies van die slim stelsel wat in openbare vervoer gebruik word, kon voorberei, het die krisis van 4 jaar gelede in gedagte gehou nie. İzmir Metropolitaanse Munisipaliteit het die papierkaartjie aansoek in 1999 beëindig en die slimgeldstelsel in die openbare vervoervoertuie ingestel. Eerstens, die aansoek het met verloop van tyd in busse begin, metro, ferry, tram, IZBAN'a het in die instap gebruik. In 2015 het die ESDOT se Algemene Direktoraat weer aangebied vir die diensperiode van Kent Kart, wat die bestaande stelsel bedryf, verval. Hierdie keer is die tender wat die tydperk van 44 maandelikse Cartek Company (Izmirim-kaart) dek, toegeken. Wanneer die stelsel egter nie binne die tyd deur die tenderaar gestipuleer kon word nie, het die bekragtigers nie die magnetiese kaarte gelees toe hulle die openbare vervoervoertuie binnegegaan het nie. Verbaasdheid was nie hieraan beperk nie. Burger, die oorblywende balans weens probleme in die magnetiese kaartstelsel kon nie nuwe laai nie. Wanneer die probleme in die stelsel nie opgelos kon word nie, het die Metropolitan vervoer in openbare vervoervoertuie soos busse, metro, veerboot en İZBAN sonder geld gemaak. Hierdie situasie het gelei tot die openbare besluit van die Metropolitaanse Munisipaliteit van Izmir in miljoene pond. Om die krisis te oorkom, moes die Metropolitaanse Munisipaliteit terugkeer na die papierkaartjie aansoek wat 16 jare gelede verlaat het totdat die stelsel normaalweg teruggekeer het. In die proses het die Izmir Metropolitaanse Munisipaliteit die ou kontrakteur, Kent Card-maatskappy en Kent Card, die nuwe kontrakteur verantwoordelik gemaak. Die geskil tussen die partye is na die regbank gebring.

7 eindig in September
Intussen sal die Algemene Direktoraat ESHOT, 7, in September eindig om die verkryging van ononderbroke diens te behou en die nuwe tender 16 in April in die vergadering van die Metropolitaanse Vergadering te hou. Die laaste 2.5-maand kan egter nie gefinaliseer word nie. Daarom kan die tender advertensie nie gepubliseer word nie. Die feit dat die Algemene Direktoraat van ESHOT nog nie aangebied is nie, het groot probleme in die instelling veroorsaak. Kenners het amptenare van die ESHOT se Algemene Direktoraat gewaarsku om hul hande vinnig te hou. As die tender aankondiging nie so spoedig moontlik gepubliseer word nie, kan 'n nuwe stelselkrisis met die owerhede gekonfronteer word. "8 andersins in September is 'n nuwe krisis onvermydelik," het hy gesê. Die duur van die nuwe diensdiens tender, 8, sal in September begin. 36 sal die slimfooi-invorderingsstelsel vir maande bedryf. Die nuwe diensperiode eindig op 22 Augustus 2022.

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar