Izmir sal uit die as gebore word

gebore te word uit izmir-diensknegte
gebore te word uit izmir-diensknegte

Izmir Metropolitaanse Munisipaliteit het 'n veldtog begin om die wonde van een van die grootste brande in Izmir te dek.

Op uitnodiging van die stadsburgemeester İzmir, Tunç Soyer, het duisende Izmir-mense na die Izmir-byeenkoms in die brandende gebied Menderes Efemçukuru gestroom om die ramp in plek te sien en saam die nodige besluite te neem.

Die mense van Izmir, 18, het Sondag bymekaargekom om die wonde van die brand wat op Augustus in Karabağlar ontstaan ​​het, te dek, en daarna versprei na die streek Menderes en Seferihisar en vasbeslote om 'n bosgebied van 5 duisend hektaar te beïnvloed. Tunç Soyer, burgemeester van Izmir, het alle inwoners van Izmir uitgenooi deur te sê koru Kom kyk, beskerm erek beide om die ramp in plek te sien en om die mense se deelname aan die besluite wat geneem moet word, te verseker. .

Izmir sal uit die as gebore word

Duisende mense wat nie swyg oor die uitnodiging van president Soyer, "Izmir sal uit die as gebore word nie", "As in ons woude sal weer groei", "Ons het gekom, ons het gesien, ons sal beskerm," het hy na die gebeurtenis in die brandende gebied gestroom. CHP Ondervoorsitter Verantwoordelik vir Natuurregte Gülizar Biçer Karaca, afgevaardigdes van Izmir, burgemeesters, Balie van Izmir, muhtars, professionele kamers, nie-regeringsorganisasies en burgers het groot belangstelling getoon in Izmir Gathering tydens die Gezi Park-betogings, die moeder van Ali Ismail Korkmaz Emel en sy pa Şahap Korkmaz, Deniz Gezmiş se ouer broer Bora Gezmiş, het ook aangesluit. Verteenwoordigers van die Kamer van Landmeters en Kadasteringenieurs wat die veld binnegekom het deur die liedjie te sing 'Believe in Children' en die banier het geopen en gesê: 'Ons sal uit ons as gebore word, ons sal 'n nuwe verhaal skryf'.

Ons beweer die gekoesterde herinnering aan ons voorouers

Tunç Soyer, die burgemeester van Izmir Metropolitaanse Munisipaliteit, wat die openingsrede van die vergadering “Ormanİzmir gehou het, bedank alle ïzmir-mense wat aan die mobilisasie deelgeneem het en sê: 'Kom, kyk, beskerm'. U het gekom, u het gesien, ons geloof dat ons sal beskerm. Vandag 30 Augustus. Ons voorouers het gesterf sonder om hul oë te knip sodat ons in hierdie vrugbare, pragtige land in vrede kon leef en die geskiedenis as 'n onvergeetlike oorwinning aangeteken het. Ek groet u met liefde vir u heilige herinnering en dat u vandag saamkom om hierdie lande te beskerm. Vandag sal ons 'n baie belangrike begin vir Turkye Izmir maak, "het hy gesê.

Ons het nie bymekaargekom om ons gewete te troos nie

Burgemeester Soyer het onderstreep dat hulle 'n groot ramp met die brand ondervind het. 'Die brandende gebied word 500 hektaar genoem, maar ons weet dat 5 meer as 'n duisend hektaar verbrand het. Ons sal ons bes doen om hierdie gebied te beskerm. Ons gaan nooit 'n vierkante meter sonering kry nie. Ons sal soos 'n staalwapen voor hulle staan. Ons sal al die voorstelle en idees van ons burgers tydens die raadsvergadering van Izmir Metropolitaanse Munisipaliteit finaliseer. Die Izmir Metropolitaanse Munisipaliteit is die bevoegde verkose besluitnemingsliggaam van Izmir. Ons mobilisering is nie 'n bevlieging nie. 'Laat ons 'n boom gewete laat ontspan', het hy nie saamgekom nie. Hier sal ons besluit hoe om Izmir-woude te beskerm, hoe om die brandende gebiede te beskerm en wat ons sal doen om sulke rampe te vermy. Ons gewete sal ontspan deur nie net 'n boompie te plant nie, maar deur saam te werk aan die eenheid en sterkte van hierdie land. Omdat ons net op hierdie manier 'n toekoms vir ons kinders en kleinkinders kan laat trots wees

Geen politiek van die woud nie

Burgemeester Soyer het sy toespraak soos volg voortgesit: ız Ons woude is die gemeenskaplike waarde van ons almal. Ons Ministerie van Bosbou, ons goewerneur, deur die woude te beskerm teen Izmir na Izmir, saam te werk met ander openbare instellings en organisasies sal 'n goeie les vir almal van Turkye gee. Ons sal hierdie lande hand aan hand hou. Ek is trots op Izmir. Hy weet hoe hy uit die as van Izmir gebore word. '
Gülizar Biçer, Karaca, vise-president van CHP, verantwoordelik vir natuurregte, het 'n kort toespraak gehou en gesê: 'Dit was 'n hoop vir ons almal om hierdie offer in Izmir vir die regte van ons natuur te sien. Die eerste as stygende van Izmir in Turkye sal almal saam word gehoop, "het hy gesê.
Özkan Yücel, die president van die advokaatvereniging Izmir, het gesê dat as hulle gevra moet word om rekenskap te gee van diegene wat die gebiede doelbewus of verwaarloos het, hulle twee hande aan hul kante sal hê.

Kenners het gepraat

Na die toespraak van president Soyer het kundiges oor die onderwerp 'n insiggewende voorlegging aan die burgers gemaak. Kamer van Landbou-ingenieurs Tevfik Türk het daaraan herinner dat die ekosisteem ernstig deur die brand beskadig is en dat hierdie gebiede gekontroleer moet word vir beskerming teen myne en verskillende grondgebruike in plaas van geplant te word.

Sabahattin Bilge, president van die bosbou-ingenieurs van Izmir, het gesê dat die brandarea teen die einde van Februarie van die brandende bome skoongemaak moet word. Fakulteit Bosbou-universiteit in Istanboel. Doğanay Tolunay is die 169 van die grondwet van die brandende bosgebiede. en onthou dat dit verpligtend is om in die bos te herwin: 'Sodra die verbrande droë bome uit die omgewing skoongemaak moet word. Die proses word versnel as die Metropolitaanse Munisipaliteit hierdie werke met die nodige toerusting en gereedskap ondersteun. Dit is nie nodig om weer bome te plant, of om bosbeplantingsveldtogte hier te doen nie. As ons die saadjies van ou bome gebruik, word hier 'n spontane bos gevorm. Die beste oplossing is om die natuur aan homself oor te laat. Wat ons moet doen, is om die brand te voorkom. Ons munisipaliteit kan aktiwiteite vir openbare bewustheid doen. Helikopters en vliegtuie is belangrik wanneer die eerste brand uitbreek, maar wat belangrik is om die brand te blus, is ingryping vanaf die grond. Die munisipaliteit en die ministerie kan hieraan saamwerk. ”

Burgemeester Soyer het besonderhede oor die veldtog gedeel

Tunc Soyer, burgemeester van Izmir, het kenners met die burgers gepraat en kinders het na die toesprake na hulle geluister. Sommige burgers spreek hul gevoelens in trane uit, terwyl 'n meisie met die naam IZELMAN kleuterskoolstudent die Doger Soyer'dan-saailinge vir elke kind gevra word om geplant te word. Burgemeester Soyer, wat inligting gegee het oor die veldtog vir burgers se toesprake in Izmir, het gesê: tik Ons het 'n gebied van 3 duisend 800 hektaar in ons stad geïdentifiseer waar ons kan bebos. Ons sal die verwante instansies versoek om hierdie plekke in woude te omskep. In 2020 is ons kandidaat om die Europese groen kapitaal te word. Ons sal ons werk in die strategiese plan insluit. Ons sal die goeie werke wat in Izmir gedoen word, koördineer en verhoed dat dit in sandkorrels in die woestyn verander. 9 Ons begin 'n donasieveldtog met 'n konsert in September. Ons kunstenaars verdien nie inkomste uit hierdie konsert nie. Inzmirse inwoners sal die konsert kan kyk deur 10-lira te skenk. Ons sal 'n besluit neem om 'n donasieveldtog in ons Vergadering te reël. Na die besluit stuur ons dit na die goedkeuring van die goewerneur. 9 In September plaas ons 'n kaart van die lande waar ons bebossing in die konsertgebied gaan plant. Wie bome wil plant, kan skenk. Met die donasies maak ons ​​weer waterpoele in die woude waar helikopters water sal neem. Ons sal 'n brandweerstasie in ons dorpe bou. Ons sal ons kinders omskep in 'n opelugmuseum wat hulle in staat stel om 'n vuurtjie te sien en te verwyl. Ons sal 'n bosskool stig en opleiding aanbied vir bosvrywilligers. Ons sal die verliese vir ons 278-teler wat deur die brand geraak word, dek deur 'n besluit te neem tydens die vergadering van die 9-vergadering op September. Ons plant 'n boompie vir elke gebore kind. Die mense van Izmir sal met hul bome groei. ”
Na die Izmir-byeenkoms het die wêreldberoemde pianis Gülsin Onay 'n kort konsert aangebied. Na die konsert het die İzmir Metropolitaanse Munisipaliteit 'n buitengewone agenda belê.

Enkele voorstelle en gedagtes op die agenda van “Ormanİzmir Meeting:

Fon Die fondse wat geskep word, moet aangewend word vir opleiding vir voorbrand. Vestig 'n eenheid vir die ontwikkeling van bosingenieurswese in die munisipaliteit. ”

“Verbrand gebiede as die absolute beskermingsone. 'N Besluit meclis moet die mynraad in die streek verbied.

Yağmur Vestig reënwaterkom in bosgebiede. ”

Kent stedelike tuine moet in die stad gevestig word en vergrootwerk moet gedoen word ”.

Yerel Vestig plaaslike brandweer in brandgevoelige gebiede ”.

Izmir Laat die Izmir-bosweek in April gehou word. ”

Yer Maak 'n plek vir die vrywilligers wat vrywillig in die veld van vuur wil werk en 'n vrywillige organisasie oprig ”.
R Laat die skilders op die brandende bome skilder en die skenkingsveldtog ondersteun deur dit te verkoop.

Beslenme Voedingsondersteuning moet verleen word aan die vinnige groei van die lewende organismes in die brandende woudgebied. ”

Karşıyaka afgebrande gebied op 'n woud so groot soos die land

Volgens die berekeninge wat deur die Izmir-tak van die Kamer van Landbou-ingenieurs gemaak is op grond van satellietdata wat ná die brand uit die gebied verkry is, het 'n drie dae lange brand 'n bosgebied van 5 duisend hektaar geraak. 5 duisend 3 van die duisend hektaar gebied is in swaar brandklasse. In die oorblywende oppervlakte van ongeveer 500 hektaar is daar sekondêre verbranding. Die lengte van die vuurlyn van noord na suid word bereken as 1500 kilometer. Hierdie berekening is ongeveer. Karşıyaka beteken dat 'n groot gebied (5 duisend 110 hektaar) die distrik verbrand het.
'N Vergelyking met die distrikte om die grootte van die brandende bosgebied te verstaan, het aan die lig gebring dat die verlies aan woude groter was as dié van distrikte soos Balçova (2 duisend 125 hektaar), Bayraklı (3 duisend 426 hektaar) en Narlıdere (4 duisend 461 hektaar). As gevolg van die ramp het ongeveer twee distrikte Balçova of Karşıyaka Dit het geblyk dat 'n bos van die grootte van die gebied gebrand het.

9 Solidariteit-konsert in September

In 9 September word 'n solidariteitskonsert in Izmir gehou vir die beskerming van woude. Haluk Levent, Halil Sezai, Gripin, Niyazi Koyuncu, Hayko Cepkin, Oğuzhan Uğur, Anıl Piyancı, Serap Yağız en Gazapizm neem deel aan die boskonsert. Die inkomste uit die toegangsgeld van die konsert, wat op 18.30 in Kültürpark begin, word gebruik vir die beskerming van Izmir-woude.

Gekom met rolstoel

Gündüz Koçak, bejaarde 67, wat aan die geleentheid met sy rolstoel deelgeneem het, het gesê dat hy hierdie veldtog van Izmir Metropolitaanse Munisipaliteit baie positief gevind het en gesê: ken Everywhere was as. Ons ruik steeds die as. Maar Izmir sal weer uit die as gebore word. Ons woude met as sal groen wees van die plantjies wat ons plant. ”

Ons is gereed om te werk

Donderdagaand het fietsryers per fiets na Efemçukuru Devedüzü Mevkii gekom. Billur Dulkadir het gesê dat hulle van Menderes af kom om die veldtog met 'n uitdagende baan te ondersteun en gesê: yang Ons het hierdie baan voor die brand gebruik en na die weelderige natuur na hierdie gebied gekom. Ek is so jammer dat ek gehuil het toe ek die brandende bome sien. Maar ons gee nie op nie. Ons het weer hierheen gekom met die oproep van ons Izmir Metropolitaanse burgemeester. As dit nodig is, as 'n werker in die brandende gebiede werk, kan ons kinders miskien nie sien nie, maar ons is gereed om ons brandende woude vir hul kinders te laat floreer. Dit is ons plig om dit te besef ...

Hulle het angeliere en rose vir dooie wesens agtergelaat.

Seferihisar Animal Friends Association het die veld verlaat met angeliere en rose vir die brandende bome en wesens. Fevziye Özkan, die president van die vereniging, het gesê: la Met ons brandende bome en sterwende wesens, is ons longe verbrand. Ons sal ons bes doen om hierdie pragtige woude te beskerm. ”

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar