Is die aardbewing van Marmaray bestand?

is aardbewing bestand teen marmaray
is aardbewing bestand teen marmaray

Die Marmaray-projek, wat gedefinieer word as 'n honderdjarige projek, is gebou om 'n aardbewing van 9 te weerstaan. Istanboel is ongeveer 20 kilometer weg van die Noord-Anatoliese foutlyn wat strek van die ooste tot die suidweste van die eilande in die Marmarah See. Daarom is die projekarea geleë in 'n gebied wat 'n groot oorweging van aardbewings benodig.

Dit is bekend dat baie soortgelyke tonnels blootgestel word aan aardbewings soortgelyk aan die verwagte omvang in hierdie streek en dat hulle sonder groot skade oorleef het. Kobe Tunnel in Japan en Bart Tunnel in San Francisco, VSA, is voorbeelde van hoe sterk hierdie tonnels gebou kan word.

Benewens die bestaande gegewens, is aanvullende inligting en data versamel uit die geologiese, geotegniese, geofisiese, hidrografiese en meteorologiese studies en opnames in die Marmaray-projek, wat die basis was vir die ontwerp en konstruksie van tonnels wat gebou is met die nuutste en modernste siviele ingenieurswese-tegnologieë.

Gevolglik is die tonnels binne die bestek van hierdie projek ontwerp om die hoogste aardbewing wat in die streek verwag word, te weerstaan.

Die nuutste ervarings van die seismiese gebeurtenis in 1999 in die Izmit-Bolu-streek is ontleed en hierdie ervarings vorm deel van die fondament waarop die ontwerp van die Istanbul Railway Bosphorus Tube Crossing (Marmaray) -projek gebaseer is.

Van die beste nasionale en internasionale kundiges het aan die studies en evaluerings deelgeneem. die aardbewing in Japan en die Verenigde State Distrik is voorheen in baie soortgelyke tonnel gebou en dus veral Japannese en Amerikaanse kenners, moet die spesifikasies voldoen in die ontwerp van die tonnel vir die ontwikkeling van die reeks, die wetenskaplikes gewerk in noue samewerking met en spesialiste in Turkye.

Turkse wetenskaplikes en kundiges het intensief gewerk aan die identifisering van die eienskappe van potensiële seismiese gebeure; en so ver, gebaseer op al die inligting wat ingesamel is en historiese data Izmit in Turkye - Bolu verkry vanaf 1999 gebeure in die streek, insluitend die mees onlangse data is ontleed en gebruik.

Japannese en Amerikaanse kundiges het by hierdie data-analise-studie gehelp en relevante aktiwiteite ondersteun; Hierdie kundiges is ook voorsien tonnels en ander strukture in seismiese stasies en buigsame gewrigte van die ontwerp en konstruksie van alle verwante uitgebreide kennis en ervaring om te dra deur die Kontrakteur om ingesluit te word in die omvang van die voorgeskrewe spesifikasies.

Groot aardbewings kan groot skade aan groot infrastruktuurprojekte aanrig as die gevolge van aardbewings nie voldoende binne die bestek van die ontwerp oorweeg word nie. Daarom Marmaray Projek gebruik die mees gevorderde rekenaar-gebaseerde modelle en Amerika, die beste kundiges uit Japan en Turkye, die ontwerpproses katılmışd.

Dus sal die span kundiges, wat deel vorm van die Avrasyaconsult-organisasie, bygestaan ​​word deur gekontrakteerde ontwerpers en kundiges om te verseker dat hierdie gebeurtenis, in die ergste geval (dws 'n baie groot aardbewing in die Marmaray-streek), nie 'n ramp kan word vir mense wat deur die tonnels gaan of werk nie. en het sy advies hieroor gegee.

is aardbewing bestand teen marmaray
is aardbewing bestand teen marmaray

Die boonste blou gedeelte van hierdie kaart is die Marmara See, wat verbind is met die Swart See en die sentrale deel van die Bosporus. Die Noord-Anatoliese Fout sal die middelpunt wees van die volgende aardbewing in die streek; Hierdie foutlyn strek oos / wes en strek ongeveer 20 kilometer suid van Istanbul.

is aardbewing bestand teen marmaray
is aardbewing bestand teen marmaray

Soos gesien kan word uit hierdie kaart, die suidelike dele van die See van Marmara en Istanbul (boonste linkerhoek), is geleë in een van die mees aktiewe aardbewing sones Turkye. Daarom is tonnels, strukture en geboue so gebou dat daar geen vernietigende skade of skade kan voorkom in geval van 'n aardbewing nie.

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar