Nuwe voorstel Elektroniese busse het tram vir Van gedroom

Van vir die tram was die droom van die nuwe oneri-elektriese busse
Van vir die tram was die droom van die nuwe oneri-elektriese busse

Van wag al baie jare op 'n nuwe model vir vervoer en openbare vervoer. Die projek kon nie verder gaan as 'n voorlopige werk nie, veral die afgelope jaar om 'n baie ernstige openbare mening oor tram te bewerkstellig.

Van, wat die tram tydens die laaste munisipaliteit ernstig bespreek het, is die tramprojek ná 'n ruk afgesit. Alhoewel die tramprojek in baie stede met klein bevolking minder as Van geïmplementeer is, het hierdie droom ondanks al die pogings van Van bewaarheid. In Van, waar nie die tram of die alternatief voorgestel is nie, het die kwessie van openbare vervoer, wat onlangs wyd bespreek is, die kwessie van elektriese busse, wat in sommige provinsies begin is, gebring.

Van wag al baie jare op 'n nuwe model vir vervoer en openbare vervoer. Die projek kon nie verder gaan as 'n voorlopige werk nie, veral die afgelope jaar om 'n baie ernstige openbare mening oor tram te bewerkstellig. In die laaste periode onder voorsitterskap van Murat Zorluğlu het Van Metropolitan Munisipaliteit nie na die haalbaarheidsstudie vorentoe beweeg nie en die trambusmodel vir Van toegepas. Alhoewel die afgelope paar jaar nie 'n nuwe model geskep is nie, het die oproepe tot vervoer van burgers die afgelope tyd begin styg. Paaie bly onvoldoende, die behoefte aan openbare vervoer het nog nie voldoen aan die inwoners van die stad wat wag vir nuwe stappe vir vervoer nie, terwyl sommige nuwe vervoervoertuie in die weste die vraag in Van verander het. Ten slotte Manisa elektriese busse begin met behulp van 'n soortgelyke aansoek van burgers in Van op die voorgrond gekom as 'n nuwe manier van vervoer in Turkye het die voorstel geïmplementeer kan word. Burgers het hul eise vir trams uitgespreek en soortgelyke modelle voorgestel en benadruk dat nuwe stappe in openbare vervoer geneem moet word.

Die jarelange verkeersprobleem in Van, sowel as die probleme wat met openbare vervoer ondervind word, bestaan ​​steeds. Vroeër het die goewerneur van Van Murat Zorluoğlu met die eerste betonwerke aan die spoorstelsel begin en die kundige spanne van Kayseri en Malatya het voorleggings gemaak oor die ligte spoorstelsel wat vir Van beplan is. Na die besluite wat geneem is en evaluerings wat tydens die vergadering geneem is, toe daar nie met 'n konkrete werk begin is nie, het Vanl se tramdrome nog 'n lente gebly. Die afgelope paar dae, veral op sosiale media, is die kwessie van tram weer op die agenda gebring en voorstelle is gemaak om elektriese busse, wat voorbeelde in stede soos Manisa en Izmir het, na die stad te bring totdat daar 'n stap oor die tramprojek gedoen word. Burgers wat verklarings gemaak het oor die onderwerp van die daaglikse Şehrivan, het gesê dat ten minste nuwe en meer funksionele openbare vervoer aan die stad verskaf moet word totdat daar met die werk aan die spoorstelsel begin word. Emin Tugrul, president van die bestuurders en motoristevereniging, het gesê dat die vervoerprobleem opgelos kan word deur reëlings wat getref moet word by die kruising van die ou snelweë en die busstasie.

“'N STAMVAY STORM ESTI IS OP DIE RAK YL GEBEUR

Salih Ertürk, een van die burgers wat uitsprake oor die onderwerp gemaak het, het gesê dat hulle nie veel kon reageer as die passasier vol was nie. 'Ons wil van een plek na 'n ander gaan wanneer ons van een plek na 'n ander minibus wil gaan totdat die deur vol is. Gevolglik kan mense nie binne-in asemhaal nie. Hy wil iets sê, hy wil gemakliker reis, maar nie iemand wat op die pad staan, neem nie. Ons kan nie te veel reageer nie. As die aantal voertuie onvoldoende is, verhoog die aantal voertuie en verhoog die aantal ritte as die aantal voertuie voldoende is. Daar moet 'n oplossing vir hierdie onderwerp wees, dit wil sê 'n oplossing vir vervoer. Hierdie manier van vervoer en hierdie situasie in vervoer pas nie by Van nie. Van die middestad is 'n baie druk plek. Veral as buitelandse gaste opdaag, verkies mense openbare vervoer en die bestaande potensiaal kan dit nie hanteer nie. 'N Tramstorm het verlede jaar opgeblaas, ons het regtig begin dink en wag dat dit in Van sou gebeur. Maar nadat ons voormalige goewerneur vertrek het, het hierdie projek op die rak gebly. Laat ons ten minste rondwerk totdat 'n permanente oplossing aanbreek. Die aantal voertuie moet verhoog word en munisipale busse meer funksioneel gemaak moet word.

“ELEKTRIESE BUSES IS IDEE VIR VAN”

Faruk Zafer, 'n burger wat sy voorstel met ons koerant oor die onderwerp gedeel het, het gesê: 'Daar is 'n groot probleem met openbare vervoer in Van. En dinge soos die metro-tram is ook langtermyn-vervoervoertuie. Büy Die gebruik van elektriese busse deur die Van Metropolitan Munisipaliteit is koste-effektief en ruimer omdat dit ruimer is. ”

“MUNISIPALE BUSES WORD MINDER AS MINIBUSSE GEKIES”

Selahattin Fidan het gesê dat munisipale busse minder verkies as minibusse. 'Ons kan nie die aanwesigheid van openbare busse vir vervoer voel nie. Waar ons ook al gaan, sien ons die teenwoordigheid van minibusse meer as die openbare bus en gebruik ons ​​dit meer. Reeds na 'n sekere uur in die aand is die openbare bus oortyd en eindig dit vroeg. Na die tyd kan ons sien dat die minibusse weer werk. Met ander woorde, die stadsbusse wat in 'n normale stad moet wees, moet die vervoer oorheers en die minibusse moet as versterkings werk vir hierdie vervoer, maar Van het die teenoorgestelde situasie. Minibusse bied vervoer na hierdie stad. Gemeentelike busse moet meer funksioneel gemaak word en blou busse moet geleidelik deur pers busse vervang word. Die kaartstelsel moet ten volle deurgegee word om die stop in vervoer uit te skakel. Ons moet steeds nie die geld vir vervoer gebruik nie

“MUNISIPALE VOERTUIE MOET IN SMART BUSES OMGESTEL WORD”

Firat Caliskan, wat verklaar dat die projekte wat deur die bestuurders in die stad begin is, eindig met die vertrek, het gesê, vatandaş Inderdaad is mense skaam om oor 'n paar dinge te praat. Hierdie stad het probleme en eis dat hy al jare skree. Wie se skouers lê daaraan dat hy in jare nie kon vorentoe beweeg nie? Met ander woorde, 'n bestuurder kom en maak baie beloftes in antwoord op al hierdie eise, maar die bestuurders wat na die bestuurder kom, plaas niks op die bestaande werke nie, ongeag wie hulle is. Die werk aan die tram was in die nabye toekoms een van die belangrikste onderwerpe op die agenda, maar daar was geen kontinuïteit op die werke nie. Nou vorder vervoer steeds. Alle munisipale busse moet óf in pers busse omskep word, óf hulle moet almal blou busse hê en hul getalle moet verhoog word. Daar is ook probleme met minibusse in hierdie stad, maar daar is digtheid in hulle, maar sonder minibusse kan munisipale busse nie die vervoer van hierdie stad hanteer nie.

“Stel ten minste KULLAN-fasiliteite beskikbaar

Mev. Yaşar, een van die burgers wat verklaar dat hulle hul hoop op die tram behou, maar dat alternatiewe en oplossings geproduseer moet word totdat die projek in werking gestel word, het gesê: Mense kan nie met openbare vervoer sit en asemhaal nie. Gemeentelike busse werk met 'n swaarder stelsel in vergelyking met minibusse, en daar is onvoldoende voertuie in hul fisieke sin. Pers busse en soortgelyke metropolitaanse voertuie kan Van se vervoerprobleme genees. Ons het 'n droom soos 'n tram vir Van, maar ons kan dit 'n droom noem. Omdat daar nie 'n tasbare studie of selfs 'n werk wat hiermee verband hou bestaan ​​nie, kan dit nie binne 'n kort tydjie geïmplementeer word nie. Dit is ons wens dat die beskikbare geleenthede ten minste bruikbaar gemaak moet word, sodat ons ten minste van een punt in die stad kan gaan totdat ons die projekte bereik wat ons as hierdie droom beskou.

“GROOT KOPERS IS AAN DIE SMART BUSES GEGEE”

Bahtiyar Aydın, een van die burgers wat verklaar het dat in baie metropolitaanse munisipaliteite slim busse is, het gesê: 'Natuurlik wil almal geleenthede hê vir vervoer in sy eie stad en daar is verskeie alternatiewe, maar die besetting van openbare busse en minibusse eindig nie in ons stad nie. Om hierdie besetting te elimineer, moet meer as een voertuig terselfdertyd verwyder word of die kapasiteit van die bestaande voertuie verhoog word. Die openbare vervoer vertrek reeds vanaf die middestad. Neem hierdie voertuie nie rekening met die passasiers wat hulle van die pad af neem nie? Byna alle metropolitaanse stede bedien elektriese omgewingsvriendelike busse of slim busse. Verwante studies moet geprioritiseer word omdat vervoer een van die belangrikste kwessies in die stad is

“ONS IS NIE TEEN PROJEKTE IN TRAMVAY-STIL NIE”

Die president van die kamer vir bestuurders en voertuie, Emin Tuğrul, wat verklaar dat hulle nie teen tramagtige voertuie is nie, het gesê: en roetes is met die publiek gedeel. Daar is ongelukkig geen stappe gedoen nie. Soos ek al herhaaldelik gesê het, ons herhaal: ons is 'n groeiende stad; ons is nie teen sulke projekte nie. Ons stad is klaar omdat die tram gekom het, ons kan nie sê dat ons dood is nie. Ons stad groei voortdurend, sal namens die stad goed wees. Alhoewel daar ander metropolitaanse stede is, hoekom moet ons nie die beste en die beste hê nie? Dit is opmerklik dat openbare vervoer in ons provinsie vanself beweeg. Digtheid kom in die oggend- en aandure voor, ander voertuie moet kom en leeg gaan, sommige stoppe kan 'n uitsondering wees. Die ander een het ons uitgespreek elke keer as ons gesê het. In ons stad word vinnig pendelvoertuie verkies. Hier is die voorkeur van ons burgers wat vinnig wil gaan, ten gunste van minibusse. 'N Ander probleem van die digtheid wat by minibusse ondervind word, spruit hieruit.

Şehrivan Newspaper

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar