Vandag in Geskiedenis: 2 Oktober 1890 Distriksgoewerneur Şakir am

Hicaz Spoorweg
Hicaz Spoorweg

Vandag in die geskiedenis
2 Oktober 1890 Die goewerneur Şakir het gesê dat 'n uitstekende spoorweg tussen Jeddah en Arafat in die Hijaz wat hy besoek het, gevestig moet word.

HICAZ RAILWAY GESKIEDENIS

Hejaz Railway, die Ottomaanse sultan II. Abdulhamid 1900-1908 tussen Damaskus en Medina is tussen die jare van die spoorweg gebou.

Toe Sultan Abdülhamit op die troon opgevaar het, het hy baie veranderings en innovasies op die gebied van onderwys en opleiding gebring. Sy volgende stap was om die raf Telegraph ına na Turkse gebied te bring en te versprei. 'N Innoverende sultan II. Abdulhamid het in daardie dae 'n groot droom gehad, hy is 'n spoorweg tussen Damaskus en Medina.

Waarom Hicaz Railway noodsaaklik was?

Om destyds 'n Ottomaanse sultan te wees, beteken dat dit die kalief van die Islamitiese wêreld was. II. Abdulhamid, daarenteen, vind dit gepas om 'n spoorweg te bou om die afstand tussen Istanboel en die Heilige Land te verminder. Hejaz-lande was destyds onder die beskerming van die Ottomaanse staat. Die land en kragverlies wat die Ottomane die afgelope jare ervaar het, het die Sultan onrustig gemaak. Hierdie aanval op die gebied kan voorkom word deur hierdie spoorlyn. Boonop sou die verskeping van troepe makliker wees en sou die algemene veiligheid van die streek voorsien word. Afgesien van veiligheidsmaatreëls, sou hierdie spoorlyn ook ander voordele inhou. Destyds het kameel-reise na die Heilige Land dae geduur en baie siektes gebring. Die konstruksie van die Hejaz-spoorlyn sou op hierdie punt 'n baie belangrike rol speel, omdat die reis met kameel gedurende die 12-dag tot die 12-uur per trein verminder sou word. Daarbenewens sal die konstruksie van die spoorlyn ekonomies tot die Arabiese lande bydra en hulle help groei.

Hicaz-spoorwegprojek

Ahmet Izzet Efendi het in die verslag wat hy in 1892 deur die Navy-ministerie aangebied het, waar hy as direkteur van die ontruiming van Jeddah gedien het, baie voorstelle en belangrike punte met betrekking tot die oprigting van die Hejaz-spoor gestel. In die verslag is die veiligheid van die Hejaz-streek en die Arabiese skiereiland in die algemeen, gerook, die Arabiese skiereiland daaraan herinner dat die kolonialistiese lande geteiken is. Hy het gesê dat die Europeërs met die opening van die Suezkanaal na die Arabiese Skiereiland sou kon wyk en die Arabiese Skiereiland sou kon vernietig. Daarbenewens is in hierdie verslag benadruk dat slegs 'n buitelandse verdediging teen 'n aanval vanuit die see gemaak kon word. Hy het gesê dat die veiligheid van die pelgrimsroete sal toeneem en die politieke posisie van die Ottomaanse staat in die Islamitiese wêreld versterk sou word. Ahmet İzzet Efendi se verslag is in 1892 aan die Sultan afgelewer. II. Abdulhamid het die verslag aan Mehmet Sakir Pasha, die omroeper van die War College, gestuur vir sy evaluering.

Sultan II. Abdulhamid Khan het die projek goedgekeur omdat hy gedink het dat die konstruksie van die spoorlyn tot die grootste voordeel vir die Islamitiese wêreld sou wees. Maar die finansiële mag van die Ottomane was nie sterk genoeg om die koste van die Hejaz-spoorweg te dek nie.

Ondanks ekonomiese probleme word Hicaz Railway gebou

Die konstruksie van die Hejaz-spoorweg is in 1900 in Damaskus begin. Die Duitse ingenieur Meissner was verantwoordelik vir die konstruksie van die spoorweg. Maar onder die ingenieurs wat aan die konstruksie van die ander spoorlyn gewerk het, was die Turkse verhouding redelik hoog. Die werkers het bestaan ​​uit Turke en die mense van die streek. Daar word vermoed dat die konstruksie van die projek ooreenstem met 4 miljoen pond. Die Ottomane het gou besef dat hulle nie die uitgawes kon volhou nie en hulle het ander middels begin vind. Die eerste poging is aangewend om krediet te onttrek; die Europese state het egter nie ingestem om soveel as 4 miljoen pond op te gee nie. Toe word die salaris van die amptenare onderbreek, en amptelike dokumente en papierwerk is verkoop met die doel om tot die spoorweg by te dra. Boonop is al die winste uit die verkoop van poskaarte, seëls en offervelle op die spoor spandeer. Toe dit onvoldoende was, is die fonds van 'n fonds Hejaz Şimendifer Line, wat die sultan persoonlik geskenk het, geskep. Saam met die sultan, staatsmanne, burokrate, provinsies, onderwys-, justisie- en gesondheidspersoneel, asook die mense wat vir die oprigting van spoorweë geskenk is. Die konstruksie van die Hijaz-spoorweg is in alle Islamitiese lande verwelkom. Die Moslemvolk in hierdie streek het die voortgesette spoorweg geskenk en ondersteun. Die meeste van die streke buite die gebied van die Ottomaanse staat was op donateurs deur konsulaats gerig. Baie lande, soos Tunisië, Algerië, Suid-Afrika, Iran, Singapoer, China, Soedan, Ciprus, Marokko, Egipte, Rusland, Indonesië, die Verenigde State, die Verenigde Koninkryk, Wene, Frankryk en die Balkanlande, het donasies gemaak vir die oprigting van die Hejaz-spoorweg. Terwyl die Sultan die donasies van die nie-Moslem-burger in Ottomaanse onderdane aanvaar het, het hy nie die Jode se skenkings aanvaar nie. Daar is gesê dat die Sultan nie aanvaar het nie omdat hy nie in die opregtheid en menslike gevoelens van die Jode geglo het nie. Spoorwegkonstruksie bereik Amman in 1903 en Maan in 1904. Alhoewel die Ottomaanse Ryk 'n bykomende lyn van Maan na Aqaba wou maak, het die Britte dit nie toegelaat nie. Die rede vir die Britte se negatiewe ontvangs was dat hulle die Ottomane van die Rooi See en die Suezkanaal wou weghou. Toe gee die Ottomane hierdie idee prys. Die daaropvolgende Haifa Railway is in 1905 voltooi. In dieselfde jaar in 1905 het die spoorlyn die Mudevvera-streek bereik. 1 September ic Hicaz Railway Line ”is in 1908 voltooi. Die eerste reis na Medina is in Augustus in 27 gehou.

Geliefde sultan Abdulhamid II van die Moslemwêreld

Tydens die konstruksie van die spoorlyn. Abdulhamid-mense in die heilige land en die steuring van die profeet. Muhammad (pbuh) se gees wou nie gesteur word nie. Hiervoor het hy beveel dat dit bedryf moet word deur vilt onder die relings te lê. In die streek is stil lokomotiewe gebruik. Die oprigting van die Hejaz-spoorlyn het groot belangstelling en waardering ontvang. П. Abdülhamit het baie lof ontvang soos “Yaşı Sultan-Ali Ali, anevket en Şan'ın efzunter”. Tydens die konstruksie van die Hijaz-spoorlyn het bandiete wat in hierdie streke woon, die konstruksie van die spoorlyn teengestaan ​​en aangeval. Tydens die konstruksie van die Hejaz-spoorlyn, is 2666-brug en -kulvert, 7-ysterbrug, 9-tonnel, 96-stasie, 7-dam, 37-watertenk, 2-hospitaal en 3-werkswinkel gemaak. Die totale koste van die spoorlyn beloop 3,5 miljoen pond. П. Nadat Abdulhamit afgesit is, is die administrasie en die naam van die Hejaz-spoorweg verander. Terwyl die regte naam Hamidiye-Hicaz Railways ler was, het hulle hul naam verander na “Hicaz Railways .. 7 Januarie Met die ondertekening van die Mondros-verdrag in 1919 het die Ottomaanse Hicaz al sy oorheersing in die streek verloor. Toe is die bestuur van die hejaz-spoorweg uit die hande van die Ottomaanse staat geneem. Fahrettin Pasha het daarin geslaag om Bybeloorblyfsels in Medina na Istanboel te bring. Hejaz Railway 1. Dit is tot die Tweede Wêreldoorlog op groot skaal gebruik.

Alhoewel die Hejaz-spoorweg vir 'n kort tydjie gebruik is, het meer as die helfte van die wêreld hul hulp nie gespaar nie en is die eenheid steeds saam gebou.

Huidige spoorwegtenders

Mon 09

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar