IMM, Haydarpaşa en Sirkeci Station tender aansoek om kansellasie

ibb haydarpasa en sirkeci het aansoek gedoen om die tender te kanselleer
ibb haydarpasa en sirkeci het aansoek gedoen om die tender te kanselleer

Op versoek van die Metropolitaanse burgemeester Ekrem İmamoğlu het tientalle prokureurs 'n regsgeding by die streekhof ingedien vir die kansellasie van die tender van die treinstasies Haydarpaşa en Sirkeci wat deur TCDD gedoen is. Die prokureurs het 'n kriminele klag by die kantoor van die openbare vervolging in Istanboel oor die tenderaars ingedien.

Ekrem Imamoglu, burgemeester van Istanboel Metropolitaanse Munisipaliteit, wat aan die inwoners van Istanboel behoort, baie geestelike plekke vir Istanboel, ”het die gebiede van Haydarpasa en Sirkeci-stasie om die Metropolitaanse munisipaliteit van Istanboel uit te skakel, na die tender geskuif. İmamoğlu het gesê dat hy daarop gemik is om hierdie gebiede te wen wat gebruik word vir kultuur en kuns en om 'n nuwe verraad in Istanboel te voorkom en dat hy nie die proses op 'n gewone manier sal volg nie en dat hy wil hê dat diegene wat dit wil sien, in die oë van die 23-uitslae in Junie sal kyk. Imamoglu het almal aangemoedig om hierdie kwessie, wat tientalle prokureurs optree, by die distrikse administratiewe hof aan te vra om die tender te kanselleer. Die prokureurs het daarna 'n kriminele klag by die kantoor van die openbare vervolging van Istanbul aangekla oor die tenderaars.

BEDIENINGSVERGADERING MET ENKELE MAATSKAPPY

TCDD-, Haydarpaşa- en Sirkeci-stasies, ongeveer 29 duisend vierkante meter stoorareas in rustige toestand, moet nie gebruik word vir kommersiële aktiwiteite nie X 4 maandelikse huurprys in Oktober 30 duisend pond tender. Hezarfen Consulting Limited Company en die konsortium bestaande uit İB se filiaalmaatskappye Kültür AŞ, İSBAK, Metro Istanboel en Medya AŞ was die finaliste. IMM-konsortium het 100 duisend maandeliks aangebied en Hezarfen Consulting het 300 duisend TL aangebied. Die tenderkommissie het aangekondig dat die partye binne 15 dae gevra sal word om te onderhandel. Aan die einde van die 15-daaglikse proses het die tenderkommissie aangekondig dat die tender aan die maatskappy toegeken is vir die huur van 350 duisend TL ná die bedingingsvergadering wat slegs deur Hazerfen Consulting Company genooi is. Hierdie resultaat is aan die IMM gefaks, wat nie genooi is om te onderhandel nie. Ekrem İmamoğlu, president van IBB, het gesê dat hy die proses namens die inwoners van Istanboel sal volg tot aan die einde van die proses, en gesê dat alle Istanboel-advokate kan bydra tot die beswaar van die advokate.

REKENAARS VOLGENS DIE OPROEP VAN IMAMOGLU

Die prokureurs wat die regsproses op hierdie beraad van Imamoglu begin het, het vandag aangevoer dat die tender op 14 op Oktober 'n teenstrydigheid met die wetlike regulasies, openbare administrasie en die administratiewe besparingsbenadering tot voordeel van die publiek en die belange van Istanbul en 16 miljoen Istanbuliete tot gevolg gehad het. Die prokureurs van IMM het gesê dat TCDD 'n groot fout begaan het en die redes vir kansellasie en kriminele klagtes gebaseer het:

TENDER VERKEERD

“TCDD is 'n staatsekonomiese onderneming wat gestig is kragtens die dekreet-wet (dekreet-wet No. 233). Ingevolge hierdie dekreetwet is dit nie onderworpe aan die bepalings van die Algemene Rekeningkundige Wetgewing en die Staatsverkrygingswetgewing en die oudit van die Rekeninghof nie.

want dit onderwerp hom nie aan die Staatstenderraad wet, is TCDD huurkontrakte, uitgereik op grond van die genoemde besluit Law 'Republiek van Turkye Staat Spoorweë Onroerende Huur Regulasie op die Direktoraat generaal gedoen gebaseer. Die tender vir die gebiede van Haydarpaşa en Sirkeci-stasies is ook gedoen volgens die geslote bodprosedure wat in die verordening gespesifiseer is. In die verordening is die bepalings rakende die ander tenderprosedures onderworpe aan die reël dat pazar-bedingingsprosedure gebruik kan word in gevalle waar die resultaat nie verkry kan word nie of daar nie genoeg tenderaars is nie, maar daar is geen geleentheid vir die geslote tenderprosedure vir Kapalı nie '. Regulasie 40. In die artikel word bepaal watter besluite deur TCDD aan die einde van die Kapalı-geslote tenderprosedure geneem kan word, en daar is geen voortsetting van die tender volgens die bedingingsprosedure nie. Ingevolge die administratiefreg word verstaan ​​dat hier 'n 'wesenlike prosedurele gestremdheid' is. 4 Aan die einde van die tender op Oktober het die kommissie aangekondig dat hulle gevra sal word vir 'n onderhandelingsvergadering met Hezarfen Consultancy Limited Company met die sakevennootskap wat deur IMM-filiale gevorm is. Op die dag van die onderhandeling is die sakevennootskap wat deur IMM Affiliates gevorm is, egter uitgesluit van die tender en die tender is aan Hezarfen Danışmanlık Ltd.Şti gegee. Die TCDD het ook die konsortium van die IMM-geaffilieerdes genooi om te onderhandel. Dit beteken dat die tenderkommissie van mening is dat die konsortium van IMM-geaffilieerdes dit as voldoende ag vir die tender. Gevolglik beteken die gebrek aan die vennootskap van IMM Affiliates dat die Kommissie 'n tweede transaksie sal voer in stryd met die eerste transaksie. In die geval van administratiefreg is dit 'n tipiese 'VAK' -elementongeskiktheid. Daar is besluite van die Raad van State in hierdie rigting. ”

KANSELLASIE JUSTIFIKASIE TEEN DIE WET

2- In die besluit van die TCDD-tenderkommissie om die IMM-konsortium uit te skakel, is die volgende punte opmerklik: - 'Nie elkeen van die bieërs wat gesamentlike ondernemings is, het 'n' werkservaring-sertifikaat 'voorgelê nie, - ', -' 19 van die Verenigingsooreenkoms. Artikel (c) van die artikel, die bepalings van die vennootskapsooreenkoms, die kontrakte wat ná die tender aangegaan moet word, en die tenderdokumente word 'n verklaring gegee dat die superior 'is.'

Hierdie drie redes is onwettig om slegs drie redes:

A- Daar is geen verpligting in hierdie opsig in die spesifikasie nie. Die soeke na 'n aparte dokument vir werkservaring is die interpretasie van die kommissie en is nie gebaseer op enige regsreël nie. Op hierdie punt is die volgende inligting ook belangrik: hoewel die 4.000.000,00 TL-werkservaringsertifikaat in die spesifikasie benodig word, het Kültür AŞ. 274.798.951,77 TL aangebied as die laaste een jaar-werkservaringsertifikaat. Die besluit om tenders uit te sluit is onwettig, gebaseer op die verpligting om sertifikate vir werkservaring in ander ondernemings te bekom, en dit is ook opmerklik: die 38 van die TCDD-huurverordening. Volgens die artikel word 'tenderkoeverte oopgemaak indien die tender voldoende is'. Die tenderkoevert van IMM is geopen in die tender wat op Oktober 4 gehou is, aangesien die dokumente as voldoende beskou is. In die tweede tender van 18 Oktober is daar egter besluit om uitgeskakel te word. Dit is duidelik onwettige praktyk.

B- Alhoewel 'n frase met dieselfde betekenis geskryf is, is dit in stryd met die reël van D EERLIKE olan, wat een van die mees basiese regsbeginsels is. Artikel, by die bepaling en interpretasie van die aard en inhoud van 'n kontrak, ongeag die woorde wat per ongeluk gebruik word of om die ware doel te verberg, ongeag die werklike en algemene wil, sal gebaseer word op die reël bağlanmış. C - Die ooreenkoms tussen die persone wat die vennootskap vorm, bind slegs die vennote. Dit bind nie die derde party TCDD nie. Daarom is die mening dat die kontrak beter is as die wat met TCDD en die tenderdokumente gesluit word, nie 'n wettige grondslag nie. is duidelik gereguleer. Die vergaderings van die verteenwoordigers van Hezarfen Consulting Company met die Ministerie waaraan die tenderkommissie verbonde is, is aan die pers gereflekteer. Na hierdie onderhandelinge moes die tender gebreek word en 'n nuwe tender geopen word. Versuim om hieraan te voldoen, is 'n 'fundamentele prosedure' ongeskiktheid volgens die administratiefreg.

REGSPLIG VAN IMM

3- Terwyl die tenderproses aan die gang is, is die Metropolitaanse munisipaliteit van Istanboel, 5216 / o artikel 7 / o van die munisipaliteitswet 3 genommer en die verordening oor die verhuring van onroerende eiendom met historiese en kostewaarde. Volgens die artikel is 'n aansoek by TCDD gedoen vir direkte verhuring deur middel van 'n bedingingsprosedure; hierdie versoek is egter ook verwerp 5216 Law No. Metropolitan Municipality Law 7. (o) het die taak gegee om die historiese struktuur en die plekke en funksies wat belangrik is in terme van stedelike geskiedenis in die Metropolitaanse Munisipaliteit, te bewaar. Dit is die plig van IMM om die onroerende goed te beskerm onderhewig aan die tender van Haydarpaşa en Sirkeci-stasie met die kwalifikasies wat in die wet gespesifiseer word. Die administratiewe prosedure vir die opening van 'n huur tender in stryd met hierdie statutêre regulasie is in wese strydig met die wet. Teen hierdie 'afkeuringsbesluit' sal 'n administratiewe saak in die administratiewe hof aanhangig gemaak word met die bedoeling om die uitvoering te stop.

DOEL VAN TOERUSTING GEEN RESPONS nie

4- In die tender het ons beswaar gemaak teen die toerustingdokumente ten bedrae van TL 20.000.000,00 wat deur Hezarfen Limited Company ingedien is op grond daarvan dat dit nie aan die vereistes voldoen nie; TCDD-administrasie het egter geen reaksie op hierdie beswaar gegee nie. Aangesien die tegniese inventaris van die IMM Consortium voldoende is, is 'n kwalifiserende rede ook nie van toepassing nie. Aan die ander kant, soos in ons appèl vermeld; Dit is ook belangrik dat die BTW-voorraad van Hezarfen Consultancy Company nie die bepalings in die spesifikasie bevat nie; omdat die berekening sonder BTW moes geskied. ”

WOORDSPeletjies teen eerlike reëls

Aan die einde van hul aansoek het IMM-advokate die volgende benadruk: “Die doel van die stigting van 'n gesamentlike onderneming is om aan die tendervoorwaardes te voldoen. Dit is dus in stryd met die doel van die gesamentlike onderneming om te verwag dat elke vennoot 'n sertifikaat vir werkservaring moet indien. Die sakevennootskapsooreenkoms, wat as regverdiging aangehaal word, is ook onderteken tussen die munisipaliteit se filiale en is slegs bindend vir die ondertekenaars. Die suiwer interpretasiegebaseerde twis van die verkrygingskommissie is teen die reëls van eerlikheid. Om die redes wat ons genoem het, is albei die kansellasiesaak vir die opskorting van die teregstelling in die administratiewe regbank aanhangig gemaak, en is 'n klag by die hoofaanklaer van Anatolia ingedien rakende die organiseerders van die tender.

Huidige spoorwegtenders

vir 05

AusRAIL Plus Beurs en konferensie

Bereik 3 @ 08: 00 - Bereik 5 @ 17: 00
vir 05

Wêreldspoorfees

Bereik 3 @ 08: 00 - Bereik 5 @ 17: 00
Mon 09

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar