Kanaal Istanboel se koste 75 biljoen TL

Kanaal Istanboel
Kanaal Istanboel

President Recep Tayyip Erdogan se “mal projek” -verslag oor die evaluering van die omgewingsimpakstudie (IIA) van Istanbul Istanbul word in November gefinaliseer. Daar word beplan om 28 in 75 jaar voltooi te wees. 7 vir die kanaal word regdeur die jaar opgegrawe en 4 sal 'n miljard kubieke meter uitgrawing hê

28 op Channel Istanbul, wat deur die Ministerie van Vervoer en Infrastruktuur ontwerp is, is op November 2019 deur die Ministerie van Omgewing en Stedelike Beplanning aangekondig. Daar is aansienlike veranderinge in die OIB-verslag, wat tydens die IDC-vergadering afgehandel sal word. Die koste van die projek, wat deur die distrikte Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy en Başakşehir sal gaan, is ongeveer 45 km lank en 20.75 meter diep, het toegeneem tot 60 miljard TL, wat voorheen as 75 miljard TL aangekondig is.

SözcüVolgens die verslag van Özlem Güvemli, 20 binne die bestek van die Kanal Istanbul-projek. In die OIE-aansoeklêer wat in Februarie by 2018 ingedien is, is beplan om 3-kunsmatige eiland-eilande in die Marmarah See met geskikte materiaal uit die uitgrawing van die kanaal te skep. As gevolg van voortgesette ingenieurs- en uitvoerbaarheidstudies, is aangekondig dat die eilande in die steek gelaat word omdat hulle nie as finansieel effektief beskou word nie. In dieselfde lêer het die Sazlıdere Marina in die kanaal veiligheid en gedetailleerde ingenieurswerk na die opname gekanselleer. In die Küçükçekmece-meer, net by die ingang van die Marmara-see, sal 'n marina met duisend 200-aanplakplekke gebou word.

Kanaal Istanbul 7 word jaarliks ​​voltooi

Die voorheen beoogde voorbereidingsperiode van een jaar is ook verhoog tot 2 jaar. In die verslag is gesê dat 'n effense probleem die verlenging van die hele projek sal veroorsaak en dat die voorbereidingsperiode van die 2-jaar 'n veilige benadering tot beplanning sou wees. In hierdie geval sal die beleggingsperiode 7 jaar wees, en daar word gesê dat die eerste 7-jaar van die geprojekteerde 2-jaar (vanaf die tenderfase) vir die belegging beskou word as die voorbereidingsperiode (afhandeling van finansiering, veldwerke, voorbereiding van implementeringsprojekte, mobiliseringswerke, ens.).

Die opgrawings van Canal Istanbul kan 4 jaar duur

Volgens die verslag sal die opgrawingsfase van die projek ook 4 jaar duur. Jaarliks ​​word ongeveer 275 miljoen kubieke meter opgegrawe. Die totale hoeveelheid opgrawings wat van die kanaal vrygestel word, is bereken as ongeveer 1 miljard 155 miljoen 668 duisend kubieke meter. Van hierdie bedrag sal 1 miljard 79 miljoen 252 duisend kubieke meter grondopgrawing, 76 miljoen 416 duisend kubieke meter seewering op die see en meer uitmaak. Die 1,1 miljoen kubieke meter van die 800 miljard kubieke meter uitgrawing wat beplan word om op land langs die kanaal uitgevoer te word, sal uitgevoer word in die gedeelte wat aan die Swartsee gekoppel is.

Eenrigting-operasie van Canal Istanbul is besluit

As gevolg van die studies wat binne die bestek van die operasionele (verkeers-) simulasie en bepaling van die kanaalbedryfsbeginsel binne die bestek van Kanal Istanbul-projek uitgevoer is, is besluit om die kanaal op een manier te bedryf. Binne die bestek van Kanal Istanbul-projek; In die kanaal, noodarea, noodreaksiesentrums, ingangs- en uitgangstrukture vir kanale, infrastruktuur en superstrukture soos skeepsverkeerstelsels, hawe, logistieke sentrum, marina, kusstrukture wat toegang tot die kanaal op die vereiste punte, versterkings en kusfasiliteite soos stortingsterreine.

Die projekte wat ontwikkel moet word soos geïntegreer met Kanal Istanbul-projek, is; Marmara- en die Swartsee-houerhavens, die Küçükçekmece-jachthaven en die Swartrivier-ontspanningsvul en die logistieke gebiedsvul. Altesaam 54 miljoen 605 duisend 865 vierkante meter word aan die Swartsee-kus gebou vir ontspanning en logistiek. Die materiaal sal tydens die opgrawing gebruik word.

Daar is landboulande, deels bosareas en nedersettings en watermassas op hierdie roete in die algemeen. Binne hierdie wateroppervlaktes sal die Sazlıdere-dam, wat daagliks in die 24-25, waterbehoeftes in Istanboel voorsien, gekanselleer word, aangesien dit op die roete geleë is.

8-10 duisend mense sal aan die bou van Kanal Istanboel werk

Ongeveer 8-10 sal gedurende die konstruksiefase van die projek gebruik word, terwyl 500-800 gedurende die operasionele fase gebruik sal word. Die oppervlakte waar die konstruksie-aktiwiteite uitgevoer sal word, wat gedefinieer word as die werkarea, word bereken as ongeveer 63.2 miljoen vierkante meter. Na die voltooiing van die konstruksie-aktiwiteite sal laat vaar word vir ander openbare behoeftes wat tot aan die grens van die kanaalstruktuur benader word, sal dit 25.75 miljoen vierkante meter wees. Die gebied wat vir die kanaal gebruik gaan word, is aangekondig as 37.5 miljoen vierkante meter.

Kanaal Istanboel sal voëls se habitat benadeel

Altesaam 21 spesies en 44 voëlspesies wat tot die 124-familie behoort, is langs die kanaalroete geïdentifiseer. Aangesien sommige van die voëlspesies wat in die verslag geïdentifiseer is, sekere dele van die projekarea as oorwinteringsgebied, broeigebied en akkommodasiegebied gebruik, word daar gemeen dat die grootste impak van die projekaktiwiteit op voëls die verlies van habitat sal wees. Küçükçekmece-meer is die rykste gebied ten opsigte van spesiediversiteit in die projekgebied. Dit skep gunstige gebiede in die omliggende en waterliggame vir beide oorwinterende spesies, broeierspesies en spesies wat tydens migrasie migreer. Die verlies van hierdie gebiede sal 'n invloed hê op die reproduksie- en oorwinteringspopulasies van sommige krities belangrike spesies. Om dit te voorkom, word aanbeveel dat 'n deel van die Küçükçekmece-meer met 'n sedede geskei word en met die huidige toestand daarvan bewaar word, en dat 'n habitat soortgelyk aan die rietarea in Altınşehir in die bewaarde meergebied gevestig moet word.

Verpligte landing op die nuwe lughawe

Baklalı, Boyalık, Dursunköy landbougrond in die omgewing van moeë of slegte weerstoestande tydens migrasie, wat nie kan voortgaan nie as gevolg van die ooievaars, is veral vir trekvoëls van die grootste belang oorgedra. Tydens die herfs-migrasie het groot troppe in die landbougebiede van die Universiteit van Istanbul in die noordweste van die Küçükçekmece-meer beland en gesê: ile Met die verdwyning van hierdie gebiede sal dit moontlik wees om in oop gebiede naby Çatalca te beland. Daar is voorheen nie gebiede beskikbaar vir voëls wat in die lente oor die Straat kruis nie. In hierdie geval sal die voëls noodwendig óf in die weide rondom die nuwe lughawe of in die openinge rondom Çatalca moet land. Met inagneming van die afstand van hierdie gebiede tot die huidige akkommodasiegebiede, word voorsien dat die voëls hierdie gebiede sonder enige probleme sal kan bereik, en daar word voorsien dat daar geen negatiewe gevolge vir die voëls sal wees vir die gebruik van amaçlı nie.

Kanal Istanboel se werke het op 2011 begin

Die verslag het ook die geskiedenis van die projek uiteengesit. Met die werke wat in 2011 begin is, het die Ministerie van Vervoer en Infrastruktuur, Algemene Direktoraat van snelweë, onder die 5-alternatiewe begin vanaf die punt wat die See van Marmara skei van die Küçükçekmece-meer, wat deur die Sazlıdere Damkom kom en die ooste van Dursunköy bereik en die ooste van die Baklalı-dorp bereik. Nadat die Swart See oos van die Terkosmeer-roete oorgesteek het na die Straat van Istanboel, is alternatiewe waterweg "Channel Istanbul Project" vasbeslote om die geskikste roete te wees.

4 Op Februarie 2017 is die Ministerie van Vervoer en Infrastruktuur, Algemene Direktoraat vir Infrastruktuurbeleggings (AYGM) in kennis gestel dat die werke wat verband hou met die uitvoering van die Kanal Istanbul-projek in ooreenstemming met hierdie roete, bepaal is. Daar is verduidelik dat AYGM die tender vir die opname-projekwerk by 14 Julie 2017 begin het en die werk op 8 Augustus 2017 begin het met die voltooiing van die nodige prosedures.

Huidige spoorwegtenders

Mon 09

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar