Geleenthede en bedreigings saam in een generasie eenpadprojek

'n generasie geleenthede en bedreigings in 'n padprojek
'n generasie geleenthede en bedreigings in 'n padprojek

Geleenthede en bedreigings in een geslag-eenprojek; Nuwe Turkye, die koppeling van China na Europa aan te sluit die globale wêreldorde "Die een geslag gaan die posisie van 'n pad projek te versterk".

Viserektor van die Eurasia Universiteit Dr. Ersan Bocutoğlu, China maak die agenda van die wêreld, die koppeling van Europa 'n geslag met 'n Road Project değerlendz die Kaspiese jou-Azerbaijan-Georgia-Turkye Europese lyn, deurlopende 2 vasteland, 2 see, 12 duisend kilometer roete 12 teiken deur keer per dag bereik het. Die trein, wat tydens 'n seremonie in Ankara verwelkom is, word die eerste keer gebruik in verband met Baku-Tbilisi-Kars-spoorlyn en Marmaray-spoorwegverbinding in One Generation One Road-projek.

China Railway Express uit Turkye te danke aan die gang, het die publiek het 'n Belt word beskou as die geboorteplek van nood China se om inligting oor 'n pad projek verskaf.

WAT IS 'N GENERASIEPADPROJEK?

Met die buitengewone ekonomiese mag wat dit sedert die 1980-jaar verwerf het, het China die 'One Generation One Way Project' in die wêreld in 2013 aangekondig. Een generasie Een generasie van 'n padprojek verteenwoordig die herlewing van die historiese sypad vanaf China na Europa; 'n padpilaar is daarop gemik om 'n maritieme netwerk te vestig wat Europa bereik vanaf die hawens van Piraeus in Griekeland en Venesië in Italië deur die Geel See, Indiese Oseaan, Rooi See, Suezkanaal en die Middellandse See vanaf China te bedek.

'N Generasie-'n-padprojek is 'n interregionale, transnasionale en transkontinentale infrastruktuur-, handel- en finansieringsprojek, hoewel geografiese grense nie duidelik gedefinieër is nie.

One Generation One Road-projek is 'n 60 Triljoen-dollar-projek wat meer as 1-lande dek, en wat daarop gemik is om China met Europa en Afrika se kontinent met verskillende infrastruktuurbeleggings te verbind. Die hoofrol in die finansiering van die projek behoort aan die Asian Infrastructure Investment Bank, wat deur China oorheers word.

One Generation One Road Project bestaan ​​uit pypleidings vir snelweg-, olie- en aardgas, kragoordraglyne, hawens en ander infrastruktuurprojekte wat China met die wêreld sal verbind.

'N Riem 'n Padprojek bestaan ​​uit twee dele: die eerste deel is die gedeelte' Een riem 'en die' Silk Road Economic Belt oturan 'wat op 'n aardbasis rus. Hierdie gordel verbind China met Sentraal-Asië, Oos- en Sentraal-Europa. Die tweede deel is “21. Century Marine Silk Road ”is op die seebodem geleë. Dit verbind China met Suidoos-Asië, Afrika en Europa. Die projek sluit die landelike ekonomiese korridor 6 en die maritieme ekonomiese korridor 1 in.

Land ekonomiese gange;

a) Nuwe Eurasië-landbrug met Wes-China na Oos-Rusland,

b) Sinomongolies-Russiese korridor en Noord-China na Mongolië deur Oos-Rusland,

c) China-Sentraal-Asië, Wes-Asië gang deur Wes-Asië en die weste van China, Iran, Turkye en Europa,

d) Sinode-Indiese Skiereilandkorridor en Suid-China deur Turkye-China na Singapoer,

e) Sinode-Pakistan-korridor en Suidoos-China deur Pakistan en die Indiese Oseaan deur Pakistan,

f) Die korridor van Bangladesh-China-India-Myanmar verbind Suid-China met Indië via Bangladesh en Myanmar.

Die mariene ekonomiese gang verbind die Chinese kus / hawens met Afrika en Europa via die Singapore-Maleisië-Indiese Oseaan-Rooi See-Suez-kanaal-Middellandse See.

Landkorridors (rooi lyn) en seekorridors (blou lyn) van “One Generation One Road Project tedir” word op die kaart hieronder getoon.

'N GENERASIE-' N PADPROJEK EN DIE WÊRELD

Daar is ondersteuners, onthoudings en teenstanders van One Way One Way Project in die wêreld.

1. Ondersteuners van 'n generasie eenpadprojek

China, Iran, Pakistan Alhoewel daar meer as 60 lande is wat die projek ondersteun, kan gesê word dat die belangrikste ondersteuners van die projek hoofsaaklik China, Iran en Pakistan is. Daar kan gesê word dat Iran die projek beskou as 'n skild teen die VSA en Pakistan as 'n skild teen Indië.

2. Teenstanders van 'n generasie padprojek: Indië, Japan, die VSA, Indië

Die Sino-Pakistanse ekonomiese korridor is gekant teen die projek weens die heengaan van Indië deur die Kashmir-streek wat deur Pakistan beset is, die uitdaging van Indië se soewereiniteit en territoriale integriteit, die Chinese beleggings in die Indiese Oseaan, die beleg van die projek en die gebrek aan deursigtigheid. Japan, wat meen dat die projek, wat op medium- en langtermyn 'n geopolitieke status kan word, Japan uiteindelik ekonomies en geopolitiek sal bemoeilik, tree ook saam met Indië op en teen die projek. Dit ondersteun die US-Indië-inisiatief teen Indië, wat die projek noukeurig monitor, en is een van die teenstanders van die projek met hierdie houding.

3. Onthoudings van 'n generasie padprojek: Rusland, Europese Unie

Alhoewel Rusland uitstaan ​​as een van die belangrikste vennote van die projek, is hy bang vir die langtermyn geopolitieke gevolge van die projek. Met sy beperkte produksiediversiteit, uitgestrekte grond, onbeperkte olie-, aardgas-, minerale- en ander grondstofbronne en 'n dalende bevolking, neem Rusland die moontlikheid in oorweging om op lang termyn die teiken van Chinese hegemonie te wees, neem voorsorgmaatreëls in die projek en verhoed dat die projek Rusland bedreig. is ook besig om te ontwikkel. Die metode wat Rusland in verband met die projek volg, is die houding van bulun daarin, kyk na dit en voorkom dit indien nodig. ”

Alhoewel die Europese Unie die Çin 2020-strategie-agenda vir samewerking tussen die Europese Unie en China met China onderteken het, is die kommer dat China se gesubsidieerde handel tot onbillike mededinging teen die lande van die Europese Unie sal lei nog nie opgelos nie. Die Europese Unie neem egter die geleenthede wat deur die projek geskep moet word in ag. Twee van die EU se swak punte is dat hulle nie 'n gemeenskaplike militêre mag het nie en nie 'n gemeenskaplike buitelandse beleid het nie. Ondanks die Strategie-agenda wat deur die Europese Unie oor die projek onderteken is, kan daar gesê word dat die lede van die unie nie 'n gemeenskaplike houding het nie en dat elke lidland individuele inisiatiewe op die projekgebied neem.

EEN WAY PROJEK opwekking en Turkye

Turkye sal die projek, wat mede-stigter van die Asiatiese Infrastruktuur Investment Bank was finansier, in China, het by die One-Way Summit Belt is ten nouste betrokke by die projek. Die verlies van vertroue in Westerse bondgenote Turkye vir die laaste tien jaar, het die Weste hom gestoot om die ondersteuning van Rusland en China in die balansering van die wêreld soek. opkomende Turkye in Asië hierdie nuwe ekonomiese reus van die projek met 'n betroubare lyn buite Iran (China-Sentraal-Asië-Kaspiese See-Azerbaijan-Georgia-Turkye) om geleentheid om die Turkye Sentraal-Asië, China herwin oor die Turkse Republiek 'bereik e sal verbind. Maar met die ekonomiese projekte China se oor die Turkse Republiek toegeneem, Turkye se geopolitieke en om die impak van die bevolking is dit duidelik verreken dat daar 'n behoefte van noue samewerking met Rusland. Dit is een van die kwessies wat Rusland onrustig gemaak het oor die projek, en miskien die belangrikste. Turkye China op die ontwikkeling van die belangrikheid van die rol te Uighur outonome streek speel faktore moet dit eenkant in ag geneem word.

'N GENERASIEPADPROJEK EN SENTRAAL-ASIESE TURKSE REPUBLIEKE

Geografies is die Sentraal-Asiatiese Turkse Republieke in die eerste kring van die projek. Alhoewel dit duidelik is dat die toenemende invloed van China as ekonomiese mag wêreldwyd gevoel sal word, sal die Turkse Republieke in die eerste sirkel die swaarste ly as die projek suksesvol is of misluk. Die toename in Chinese ekonomiese invloed op medium en lang termyn, die vrye beweging van goedere, geld en arbeid, het die potensiaal om die bevolkingsbalans van die Turkse republieke te ontwrig.Die stabiliteit van die Turkse republieke, wat 'n buffersone tussen Rusland en China is, is nie net vir hierdie republieke nie, maar ook vir Rusland se veiligheid. Dit is nie net 'n kwessie wat die Turkse Republieke self kan oorkom nie. Rusland oor hierdie kwessie moet in ag geneem word of daar 'n behoefte van noue samewerking van Turkye en die Turkse Republiek.

'N GENERASIEPADPROJEK EN TRABZON

Die spanning tussen die VSA en Iran, as 'n generasie in gevaar stel die gebruik van 'n Road Project van Iran laaste Wes-Asië gang, China in plaas van hierdie korridor, dit die China-Kazakstan-Azerbaijan-Georgia-Turkye-Europa gang verkies. Hierdie situasie is 'n strategiese voordeel in ons land, Turkye nader fisies Sentraal-Asiatiese Turkse Republieke. 'N geslag van Wes-Asië, die Kaspiese See Korridor Projek variant van 'n pad deur Turkye, hoewel, word gekoppel aan die poorte van Trabzon, Turkye spoornetwerk belemmer die projek om voordeel te trek uit die Swart See streek Oos. Daarom is die goud van die konneksie na Trabzon, Turkye spoornetwerk het weereens trek is goed.

A generasie projek is 'n ekonomiese samewerking in die kort en medium termyn van 'n pad projek, met inagneming van die langtermyn-geopolitieke bedreigings wat kan lei, die belangrikheid daarvan om alternatiewe planne met betrekking tot projek Turkye is groot. Turkye om deel te neem in 'n pad projek van 'n generasie, as gevolg daarvan, is 'n strategiese stap wat nuwe globale status Turkye sal versterk. "(blaas)

Huidige spoorwegtenders

Mon 09

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar