Verduideliking van die families van die mense wat in die treinongeluk in Çorlu gesterf het

Die families van diegene wat hul lewens verloor het in die treinongeluk
Die families van diegene wat hul lewens verloor het in die treinongeluk

Verduideliking van die families van die mense wat gesterf het in die treinongeluk in Çorlu; In die geval van Çorlu-treinongelukke, waar 25-mense hul lewens verloor het, het die gesinne 'n verklaring afgelê oor die 5-kenner wat kommersiële aktiwiteite met TCDD gehad het en wat aan die lêer toegeken is sonder kundige kwalifikasie.

8 Julie in Sarılar Mahallesi van Çorlu 2018 Julie 25, 300 mense is dood en meer as XNUMX mense is beseer. het by die betrokke professionele kamers van TMMOB gekla.

HDP-adjunkte, gesinne en advokate van diegene wat hul lewens verloor het in die persverklaring, die bloedbad wat gesterf het in die bloedbad 9 jaar oud Oğuz Arda Sel se ma, Misra Öz, het voorgelees. Öz Ons sal voortgaan met ons stryd om die verantwoordbaarheid van almal wat verantwoordelik is vir die Çorlu-treinmoord in die openbare gewete en voor die regbank, het Öz Öz gesê.

"Soos bekend is, die Republiek van Turkye Staat Spoorweë (TCDD) is verbind Uzunköprü-Halkalı 12703-passasiers is dood en 08.07.2018-passasiers is beseer as gevolg van die kaza-ongeluk in die passasierstrein 25.

In die verslag van die kundige komitee van 08 / 10 / 2018 wat geneem is in die ondersoeklêer wat na die 'ongeluk' geïnisieer is, word geen gebrek aan die TCDD-amptenare toegeskryf nie, wat die primêre verantwoordelikheid in die geval met 'n suiwer subjektiewe evaluering het. word gespesifiseer; In die ondersoeklêer, gebaseer op die kundige verslag, is 'n beslissing van nie-vervolging teen ander TCDD-amptenare uitgereik.

Die deskundige paneel is nie opgerig op grond van objektiewe en wetenskaplike kriteria deur die aanklagkantoor nie; 'n paar uur na die gebeurtenis vinnig geïdentifiseer, terwyl die reddingswerk deur helikopterdeskundiges na die toneel voortgesit is. Alhoewel die kundiges wat aangestel moet word, opgeneem moet word in die huidige lys van die jaar wat deur die deskundige streeksrade opgestel is, is ander kundiges as Engin Bıçakçı en Bedir Duman nie opgeneem in die lys van kundiges wat vir die 2018-jaar aanvaar is nie.

Hy is 'n elektriese ingenieur wat lid is van die kundige komitee wat deur die vervolging gekies is. Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman is ook 'n lid van die direksie van Savronik Sistem A.Ş. In hierdie geval was hy 'n party by die voorval en moes hy hom uit die kantoor onttrek en sy pligte misbruik en 'n bevooroordeelde verslag uitgereik het.

Hy is 'n siviele ingenieur. Dr. Mustafa Karaşahin het deelgeneem aan die da Independent Science Committee ulan, wat tot stand gebring is om die ramp te ondersoek en die masjiniste indirek die skuld gegee het dat hulle die verantwoordelikheid van die TCDD-administrasie misgeloop het in die ongeluk wat in 22 Julie 2004 in Pamukova versnel is. Na daardie datum was hy tussen 2005-2012 jaar as adviseur vir die Minister van Vervoer, en as 2009-2013 jaar as 'n treinkonsultant vir hoëspoed. Sedert 2013 is hy lid van die Raad op Ongevallenavorsing en Ondersoek binne die Ministerie van Vervoer. Tussen die jare 2012-2014 lewer hy konsultasiedienste oor die Thrace Railway Line Renovation Project, waar die Çorlu-ramp plaasgevind het. Mustafa Karaşahin, in 'n onderhoud met NTV Haber op 17.08.2019; “135 is 'n suksesvolle sierrooster wat al jare kan funksioneer. Skielike reën kan voorkom as gevolg van seisoenale veranderinge wat veroorsaak word deur kullan met aardverwarming. In hierdie geval het die kundige Mustafa Karaşahin ook nie 'n objektiewe verslag uitgereik nie, en ondanks die feit dat die ongeluk en struikelblok vir die kundige nie verhinder is nie weens die diens- en konsultasieverhouding wat hy aan die persone en instellings wat verantwoordelik was vir die vorming van die ongeluk, onttrek het, het hy sy plig misbruik.

Engin Bıçakçı, die siviele ingenieur van die kundige komitee, het volledige akademiese titels, navorsingsareas, publikasies, projekte en wetenskaplike aktiwiteite op die webwerf van die Namık Kemal Universiteit. In die kundige verslag is die titel van Engin Bıçakçı 'Res.Ass. In die lig van so 'n belangrike saak ten opsigte van sosiale impak, is daar geen antwoord op die rede waarom Engin Bıçakçı in die kundigheidskomitee opgeneem is nie, terwyl hierdie taak aan wetenskaplikes met 'n hoër akademiese loopbaan toevertrou kon word.

Daar is weereens geen antwoord op die konkrete kriteria van die siviele ingenieur Hakan Bozbulut en die vryskut-meganiese ingenieur Bedri Duman, wat nie in die kundige komitee opgeneem is nie, maar wie se werk en / of akademiese loopbaan nie bepaal kan word nie.

In hierdie geval is die feit dat 'n persoon genaamd “prof. Dr. Alan in die komitee van kundiges, raad gee oor die opknapping van spoorlyne, 'prof. Dr.' die ander is die voorsitter van die raad van direkteure van die groepondernemings waarin die maatskappy die seinwerk van die lyn uitvoer, en daar is geen konkrete gegewens oor die kriteria waarby ander komiteelede ingesluit word nie. saam is dit duidelik dat hierdie mense nie onpartydig is nie, dat hulle probeer het om TCDD-amptenare te ontduik wat primêr verantwoordelik is vir die voorval en misdade gepleeg het.

Terselfdertyd tree die betrokke kundiges wat 'n ingenieursberoep het, in stryd met die TMMOB-wet, die TMMOB-meesterregulasie en die TMMOB-tugregulasie nr. 6235 in die uitvoering van hierdie pligte, en hulle moet die beroep verbied word deur die nodige tugondersoeke te open. Om hierdie redes kla ons vandag, as deel van ons soeke na geregtigheid, by die betrokke kundiges, die relevante professionele kamers wat aan TMMOB verbonde is.

In die toekoms gaan ons voort met ons stryd om te verseker dat almal wat verantwoordelik is vir die Çorlu-treinmoord, teenoor die openbare gewete en die regbank verantwoordbaar is. ”

Huidige spoorwegtenders

Mon 09

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar