Belangrikheid van Spoorweë na Turkye

Hoekom spoor
Hoekom spoor

Belangrikheid van Spoorweë vir Turkye; Dit is die eerste en belangrikste element van die openbare vervoerbenadering, wat 'n toenemende belang het ten opsigte van vervoerstelsels. Dit is die dinamo van integrasie en ekonomiese ontwikkeling. Dit dra baie by tot die ekonomiese, sosiale en kulturele ontwikkeling van die plekke waar dit deurgaan. Dit is ekonomies, en bied gewoonlik bekostigbare vervoer vir swaar en groot volume vragte. Dit laat meer passasiers tegelyk en kostedoeltreffend vervoer word. In die hedendaagse wêreld, waar die soeke na alternatiewe energie belangriker word, staan ​​dit op die voorpunt met sy omgewingsvriendelike identiteit.

Dit is 'n alternatief vir die toenemende padverkeer met die verspreiding van High Speed ​​Train-netwerke. Die ysterroete, wat Europa en Asië op die mooiste manier verbind, verhoog ons kapasiteit in kommersiële vervoer, aangesien dit deur ons land sal beweeg danksy die geografiese ligging. Dit baan die weg vir die ontwikkeling van die logistieke sektor. Dit verhoog die snelheid, vermoë en kapasiteit van industriële produksie deur toegang tot logistieke sentrums te vergemaklik.

19, een van die uitvindings wat 'n beduidende invloed op die verloop van die geskiedenis gehad het. Die trein en trein, wat in die eerste helfte van die eeu gekommersialiseer geraak het; dit transformeer en transformeer die nywerheid, handel en kultuur; kuns, letterkunde, kortom, was 'n gebied wat byna alles en alles wat die mensdom raak, beïnvloed.

Die lokomotiewe wat met hul ystertrein begin het, is die leidende rolspelers in sosiale transformasie en integrasie. Benewens ekonomiese ontwikkeling, verhoog spoorwegbeleggings die belangrikheid daarvan om integrasie met wetenskaplike, sosiale en kulturele ontwikkeling te verseker. spoorweë; stel die moderne lewe bekend aan elke nedersetting waar dit deurgaan. Die maksimum positiewe impak van die spoorweë op die lewering van openbare dienste het gelei tot die groei van stappe wat daarop gemik is om die lewensgehalte van mense te verbeter.

Tegnologiese en wetenskaplike ontwikkelings het lande nader aan mekaar gebring as ooit tevore. Ten einde globalisering en politieke en sosiale integrasie te voltooi, is die behoefte om vervoermetodes te integreer, geskep. Die belangrikheid van die spoorlyn word dus beter verstaan. Die belangrikste redes vir die belegging in die spoor, veral in die lande van die Europese Unie en die Verre Ooste, stop nie. In die afgelope dertig jaar is daar verstaan ​​dat die belangrikheid wat toegeskryf word aan padvervoer, wat die wêreld se mees gebruikte modus is, nie alleen sin maak nie.

Ons ministerie het spoorweë gesien as een van die belangrikste skakels van bewegings vir volhoubare ontwikkeling en het hard gewerk om hierdie verwaarloosde sektor van 1951 tot die einde van 2003 te laat herleef. Die diep kloof tussen die jare 18-945, waar die totale 1951 kilometer-spoorlyn vir die jaar gebou is, maar slegs 2004 kilometer, is gevul met die laaste jaarlikse intensiewe aktiwiteitskalender van 16 en die intensiewe studie is gedoen toe die 1856-1923, 1923-1950, 1951-2003 periodes vergelyk is. dit is.

Ons spoorweë het ook baat gevind by die transformasie van die idee van 'n gebalanseerde en geïntegreerde ontwikkeling van alle vorme van vervoer in 'n prioriteitsbeleid van die staat. Die belangrikheid wat aan die spoorweg gegee word, is in die beleggingsbeplanning getoon om die vasgestelde teikens te bereik, en die beleggingstoelae het van jaar tot jaar eksponensieel toegeneem. Spoorweg binne die sektore van die Republiek van 2023-teikens

100. berei voor om sy merk op die vervoerstelsel te laat.

●● Implementering van vinnige, vinnige en konvensionele spoorwegprojekte,

●● Modernisering van bestaande paaie, voertuigvloot, stasies en stasies,

●● Verbinding van die spoorwegnetwerk met produksiesentrums en hawens,

● namens die ontwikkeling van die gevorderde spoorwegbedryf met die private sektor,

● Hiewe van ons land 'n belangrike logistieke basis in die streek maak, veral met die logistieke sentrums wat na verwagting groot geleenthede in uitvoere sal bied,

●● Modern Iron Silk Road, wat van Verre-Asië tot Wes-Europa sal strek, word gevestig en 'n deurlopende spoorwegkorridor word tussen die twee kontinente gevestig,

●inja Met die nuwe spoorwegbedrywe in die sektor, is baie belangrike projekte suksesvol geïmplementeer in ooreenstemming met die hoofdoelwitte van die ontwikkeling van die plaaslike spoorwegbedryf, en baie het intensief gewerk.

Turkye se hoë-spoed spoor projekte 40 jaar droom gerealiseer. Ankara-Eskişehir-Istanboel, Ankara-Konya en Konya-Eskişehir-Istanboel se treinspoorlyne is voltooi en in gebruik geneem. 8 ter wêreld met hoëspoed-spoorlyn, 6 in Europa. styg na die posisie van lande het nou begin met 'n nuwe era in Turkye. Ankara-Sivas High Speed ​​Railway line is aan die einde van 2019; Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak gedeelte van Ankara-Izmir High Speed ​​Railline, wat tans intensief werk, word beplan om voltooi te word in die afdeling 2020, Uşak-Manisa-Izmir in 2021 en die Ankara-Bursa-lyn in 2020.

Met die Baku-Tbilisi-Kars-spoorweg en Marmaray / Bosphorus Tube Passage word die Modern Iron Silk Road in gebruik gebring, en die verre Asië-Wes-Europese spoorweggang word funksioneel.

Marmaray 2013, wat gebou is met die diepste onderdompelde buistunneltegniek van die wêreld, is in die Bosphorus gebou, wat ons droom van 'n eeu en 'n half is, en wat beskou word as die ingenieurswonder van die wêreld, waar die dubbele strome, selfs die migrasieroetes van die vis, in ag geneem word.

Benewens die nuwe spoorwegkonstruksies, is daar ook aan die modernisering van die bestaande stelsel belangrik gemaak en is 'n veldhernuwingsveldtog van stapel gestuur. Die volledige instandhouding en hernuwing van die 10.789 km van die bestaande spoorwegnetwerk, waarvan die meeste nog nie ongeskonde was sedert die dag waarop dit gebou is nie, is uitgevoer. Deur die treinsnelheid, lynkapasiteit en vermoë te verhoog, het passasiers- en vragvervoer dus gemakliker, veiliger en vinniger geword en het die aandeel van spoorweë in vervoer toegeneem.

Die aansluiting van produksiesentrums, georganiseerde nywerheidsgebiede aan spoorweë en die ontwikkeling van gekombineerde vervoer is voorkeur gegee. Deur die beplanning van logistieke sentrums vir die OIZ, fabrieke en hawens wat die prioriteitslogistieke waarde van ons land bevat en deur sommige daarvan te vestig; 'N Nuwe vervoerkonsep is ontwikkel ten opsigte van nasionale, streeks- en wêreldvervoer.

65. Regeringsprogram en 10. Daar word gepoog om die bruin Transformasie van Vervoer na Logistieke Program wat in die Ontwikkelingsplan ingesluit is, te implementeer. Die program het ten doel om die bydrae van die logistieke sektor tot die groeipotensiaal van ons land te verhoog en om ons land een van die eerste 15-lande in die Logistieke Prestasie-indeks te maak.

Die wet wat die spoorwegsektor reguleer, is ingestel, wettige infrastruktuur vir liberalisering is in die sektor voorsien en die manier waarop die private sektor spoorvervoer kon doen, is geopen. In hierdie konteks is die skeidingsproses van spoorweë as infrastruktuur en treinbedryf afgehandel.

Tussen die jare 2023-2035 in die spoorwegsektor

●● Om die Trans-Asië-middelkorridor van ons land te ondersteun, 1.213 km van 12.915 km tot 11.497 km, 11.497 km van 12.293 km tot 2023 km, van 25.208 km tot XNUMX km. totale XNUMX km-spoellengte in XNUMX te bereik en sodoende verhoog te word

●● Voltooiing van die hernuwing van alle lyne,

● Naam van die spoorwegvervoer; verhoog tot% 10 in passasier en% 15 in vrag,

● Hie verseker dat die vervoeraktiwiteite van die geliberaliseerde spoorwegsektor in 'n billike en volhoubare mededingende omgewing uitgevoer word,

●● Ons spoorwegnetwerk tot 6.000 km vergroot deur 31.000 km ekstra snelspoorweg te bou,

●● Ontwikkeling van intelligente vervoerinfrastrukture en stelsels om die integrasie van die spoorwegnetwerk met ander vervoerstelsels te verseker,

● namens die voltooiing van spoorlyne en verbindings in die Straat- en Golfkruisings en 'n belangrike spoorwegkorridor tussen die vastelande van Asië-Europa en Afrika word,

●● Dit is bedoel om 20% te bereik in spoorvervoer en 15% in passasiersvervoer.

10. Die doelstellings van die spoorwegsektor in die Ontwikkelingsplan is soos volg:

In vervoerbeplanning is dit noodsaaklik om 'n gang-benadering te volg. Toepassings van gekombineerde vervoer sal ontwikkel word in goederevervoer. Hoëspoed-treinetwerk, die sentrum van Ankara;

●● Istanbul-Ankara-Sivas,

●● Ankara-Afyonkarahisar-Ankara,

●● Ankara-Konya,

●● Van die gange van Istanbul-Eskişehir-Antalya
Dit is gevorm.

Bestaande enkelspoorweë in volgorde van prioriteit gebaseer op verkeersintensiteit
sal dubbel gevoer word.

Die sein- en elektrifiseringsbeleggings wat deur die netwerk benodig word, sal versnel word. Die nakoming van tegniese en administratiewe interoperabiliteitsregulasies sal verseker word om ononderbroke en harmonieuse spoorvervoer met Europa te verseker.

Spoor- en padverbindings van die hawens sal voltooi wees. Die 12-logistieke sentrum (9-logistieke sentrum is oop vir diens), wat tans onder konstruksie en projekvoorbereiding is, sal voltooi wees.
In Turkye, is die eerste keer dat 'n logistieke meesterplan voorberei. 'N Holistiese logistieke wetgewing sal opgestel en in werking gestel word. Pogings om die doelstellings van die ontwikkelingsplan voort te sit, duur voort

Turkye Railway Map

Huidige spoorwegtenders

tsaar 04

AusRAIL Plus Beurs en konferensie

Bereik 3 @ 08: 00 - Bereik 5 @ 17: 00
tsaar 04

Wêreldspoorfees

Bereik 3 @ 08: 00 - Bereik 5 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar