Hoeveel mense sal in die minibus in Trabzon wees?

hoeveel mense sal in die leuning gevul word
hoeveel mense sal in die leuning gevul word

Hoeveel persone sal in Trabzon gedeel word ?; Die eerste vergadering van die Trabzon Metropolitaanse Munisipaliteit in November is onder voorsitterskap van die burgemeester van die Trabzon Metropolitaanse munisipaliteit Murat Zorluoğlu gehou.

In die stad het die binnestad-minibustelsel weer opgekom. Onderhandelinge is onderneem vir die volledige vervanging van die dolmush-stelsel, terwyl die nuwe stelsel na verwagting in Junie van 2020 in gebruik sal neem.

Zorluoğlu het gesê, muş Vanaf Junie van die jaar 2020 moet die minibusse geskik wees vir gestremdes en gemakliker wees, veral vir lugversorging. Nie een van die voertuie wat tans as minibusse gebruik word, sal vanaf Junie 2020 wettiglik beskikbaar wees nie. Daarom is hul modernisering deur die wet vereis. Ons was sedert die begin in noue kontak met ons Bestuurdersvereniging. Ons het 'n paar keer ontmoet, nie net met ons Chauffeurs Association nie, maar ook met al ons stasiehoofde en onderlinge konsultasies gehou. Ons het hierdie proses tot nou toe gebring met die volledige konsultasie-logika. Ons hoofdoel hier is om die meeste van ons mense te benut. Met ander woorde, ons het gewerk aan 'n meer gemaklike begrip van dolmisme. Intussen wil ek graag sê dat ons Chauffeurs Association en ons stalletjiepresidente hul hande onder die klip gesit het. Ek bedank hulle.

Daar was drie alternatiewe. Een daarvan is dat die bestaande minibusse met die aantal sitplekke sal hernu word sonder dat die sitplekke verhoog word. Met ander woorde, deur die modelle van voertuie te vergroot, dit meer geskik te maak vir gestremdes, verhoog die gemak van die stelsel om voort te gaan. Die tweede opsie is om die aantal sitplekke na die 16 + 1 te vergroot en die aantal voertuie te verminder en die aantal vennote tot 3 te verhoog.

Soos u weet, het elke dolmuş in Trabzon twee vennote. Die derde voorstel is om die aantal sitplekke bo die 17 te vergroot om die aantal minibusse tot 'n openbare busstatus te verhoog en dit aan die minibusdiens aan te bied. In die volgende paar weke sal ons hierdie opsies aan al ons gespreksgenote kan verduidelik met hul voor- en nadele. Daar is soms berigte in die pers dat hierdie onderneming verander het in Tangle. Hulle moet nie gerespekteer word nie. Die proses word onder ons koördinasie voortgesit. Op voorwaarde dat ons mense 'n beter minibusdiens kry, is die bestuurder se benadering tot hierdie opsies vir ons belangrik. As hulle hierdie besluit onder mekaar neem, sal ons hartlik na hul besluite kyk as hulle die gemak van ons mense waarborg. ”

Huidige spoorwegtenders

Sout 10

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar