Liberalisering van die spoorwegsektor en herstrukturering van TCDD

liberalisering van die spoorwegsektor en herstrukturering van tcdd
liberalisering van die spoorwegsektor en herstrukturering van tcdd

Liberalisering van die spoorwegsektor en herstrukturering van TCDD; Wanneer die spoorweë van ontwikkelde lande geanaliseer word, word gesien dat die sektor volgens die veranderende omstandighede en behoeftes herstruktureer is.

Die versnelling van die ontwikkeling van Turkse spoorweë vereis 'n effektiewe meganisme waarby die privaatsektor betrokke is op alle terreine, van vervoer na spoorwegbedryf, van onderwys tot R & D, van sub-industrie tot konsultasiedienste, van infrastruktuur tot sertifisering.

Dit sal slegs moontlik wees met die herstrukturering van ons spoorweë. Die wettige infrastruktuur van die herstrukturering is gevestig en liberalisering is in die spoorwegsektor bewerkstellig.

A) Algemene Direktoraat Spoorwegverordening;

●● Gesag vir veiligheidsregulasies

●● Magtigingsowerheid vir operateurs

● Hieutoriteit om mededinging te reguleer

●● As 'n bestuurder van openbare dienskontrakte,

B) die Direktoraat Algemene Regulasie vir Gevaarlike Goedere en Gesamentlike Vervoer, as 'n regulerende en toesighoudende owerheid, wat alle soorte vervoer dek,

Herstrukturering van TCDD

1 / 5 / 2013 28634 gedateer en in die Offisiële Koerant No. 24 / 4 / 2013 6461 van krag geword gedateer en genommer "Turkye wet op die liberalisering van die spoorweg vervoer" met;

In die Amptelike Staatskoerant van 10.07.2018 gedateer en 304741 genommer 1, om te verseker dat spoorwegvervoeraktiwiteite in ons land in 'n vrye, billike en volhoubare mededingende omgewing uitgevoer word, afhangende van kommersiële, ekonomiese, sosiale behoeftes en tegniese ontwikkelings, en hierdie aktiwiteite dien saam met ander soorte vervoer. met artikel 16 onder die Ministerie van Vervoer en Infrastruktuur in Hoofstuk 478 van die Presidensiële Besluit XNUMX No;

● herstrukturering van TCDD as spoorinfrastruktuuroperateur,

●● TCDD Taşımacılık A.Ş., 'n filiaal van TCDD. om vrag- en passasiersvervoer in die privaatsektor te vestig en die weg te baan vir vrag- en passasiersvervoer in die privaatsektor,

●● Kwessies soos die magtiging van openbare regspersone en ondernemings as spoorweginfrastruktuuroperateurs of treinoperateurs is gereguleer.

In hierdie konteks; Dit is herstruktureer as TCDD-spoorweginfrastruktuuroperateur sedert 01.01.2017 en as TCDD Taşımacılık A.Ş. is gestig en begin werk.

Nuwe organisatoriese strukture gebaseer op die sake-eenhede van TCDD Operation en TCDD Transportation Inc. sal die skeiding en opvolg van die rekeninge vergemaklik. Die bestaande bestuurstelsel vir finansiële hulpbronne is aangepas by die nuwe struktuur.

Danksy die wins- en kostesentrums wat in die nuwe struktuur gevestig sal word, kan inkomste en uitgawes meer effektief gemonitor word.

Nuwe struktuur vir die spoorwegsektor

Soos in die TCDD-strukturele aksieplan beoog, is sentrale en provinsiale organisasiestrukture van TCDD en TCDD Taşımacılık A.Ş. goedgekeur en geïmplementeer vanaf 01 / 01 / 2017.

Volgens die nuwe situasie; ander treinondernemings het die sektor begin betree en die eerste privaatvervoermaatskappy is deur ons Ministerie gemagtig; Die privaatsektor kon met sy eie treine en eie personeel vrag en passasiers op sy spoorweë vervoer. TCDD Taşımacılık A.Ş is gemagtig om 3-vrag-treinoperateurs, 3-organiseerders en 68-agentskappe te laai en passasiers te vervoer.

Nuwe struktuur vir die spoorwegsektor
Nuwe struktuur vir die spoorwegsektor

Sekondêre wetgewing wat verband hou met die sektor en die verbetering van institusionele kapasiteit is afgehandel

a) Implementering van regulasies vir maatreëls wat getref moet word by spoorwegvlakoorgange en -beginsels

Die standaarde, prosedures en beginsels rakende die konstruksie, instandhouding, bedryf en merk van spoorwegvlakoorgange en hul beveiligingstelsels is opgestel om die orde en veiligheid van spoorweg- en padverkeer by spoorwegvlakoorgange te verseker deur die betrokke owerhede en verantwoordelikhede te bepaal. 03.07.2013 is in die Official Gazette gepubliseer en het in werking getree.

b) Regulering oor die toegang en die toekenning van kapasiteit vir spoorinfrastruktuur

Die verordening oor die voorsiening van infrastruktuurkapasiteitstoewysing aan treinoperateurs vir toegang tot die nasionale spoorweginfrastrukturnetwerk is op 02.05.2015 in die Amptelike Koerant gepubliseer en het in werking getree.

c) Regulering oor registrasie en registrasie van spoorvoertuie

Die belir vir die registrasie en registrasie van spoorvoertuie, wat die prosedures en beginsels rakende die registrasie en registrasie van die spoorwegvoertuie wat in die nasionale spoorweginfrastruktuur bestuur moet word, omskryf, is op 16.07.2015 gepubliseer en in werking getree.

d) Goedkeuring van spoorwegvoertuie se tipe goedkeuring

Met hierdie verordening word die prosedures en beginsels vir die toestaan ​​van goedkeuring aan nuut geproduseerde spoorwegvoertuie wat op die nasionale spoorweginfrastruktuurnetwerk bedryf word en wat nie goedkeuring ontvang het nie, bepaal. 18.11.2015 is in die Official Gazette gepubliseer en het in werking getree.

d) Spoorveiligheidsregulasie

Die doel van hierdie verordening; die ontwikkeling van grense Turkye se innerlike-rit op die spoorweg veiligheid, die verbetering van, om te verseker naspeurbaarheid orde en toesig, spoorweg infrastruktuur operateurs, die spoorweg trein operateurs en operateurs stad spoor vervoer na veiligheid bestuur stelsels te vestig en die uitreiking van veiligheid sertifikate aan hierdie operateurs en / of veiligheid Reglement van vir die maak van bemagtiging dit word bepaal. Die verordening is in die Amptelike Staatskoerant van 19.11.2015 gepubliseer en het in werking getree.

e) Regulering oor magtiging vir spoorwegbedrywighede

Met hierdie verordening, om orde te verseker in alle soorte spoorwegvervoeraktiwiteite op die nasionale spoorweginfrastruktuurnetwerk; bepaling van diensvoorwaardes, finansiële bevoegdheid, professionele bevoegdheid en professionele respek van spoorweginfrastruktuuroperateurs, treinoperateurs en organiseerder, agentskap, makelaar, stasie- of stasiebedryfsaktiwiteite; bepaling van regte, bevoegdhede, verpligtinge en verantwoordelikhede; en om die prosedures en beginsels wat verband hou met die magtiging en inspeksie te reguleer. Die verordening is op 19.08.2016 in die Amptelike Koerant gepubliseer en het in werking getree.

f) Implementering van verordeninge ten opsigte van staatsdiensverpligtinge in spoorwegpassasiersvervoer

h) Regulering van die spoorwegopleiding en eksamensentrum

Ten einde 'n treinpassasiersvervoerdiens te lewer wat nie onder kommersiële omstandighede deur 'n treinoperateur op 'n sekere lyn gelewer word nie en om die prosedures en beginsels vir die verskaffing van passasiersvervoerdienste op spoorweë op 'n kontrakbasis te lewer, word die verordening in die Amptelike Koerant van 20.08.2016 gepubliseer en in werking getree. immigrante.

Staatsdiensverpligting; Tot die datum van 31.12.2020 sal deur TCDD Taşımacılık AŞ vervul word.

g) Treinmeganiese regulering

Ten einde die prosedures en beginsels rakende die minimum professionele kwalifikasies, gesondheidstoestande en vereiste dokumente vir die treindrywer te bepaal om sy pligte veilig uit te voer, is die verordening opgestel binne die raamwerk van die menings van die sektorbelanghebbendes en is dit gepubliseer in die Amptelike Koerant van 31.12.2016 en genommer 29935.

ğ) Verordening op kritieke pligte vir spoorwegveiligheid

Die verordening is opgestel ten einde die prosedures en beginsels te bepaal wat verband hou met die beroepskwalifikasiedokumente wat vereis word deur die personeel wat veiligheidskritiese take by spoorwegaktiwiteite verrig, en dit is uitgereik in die Official Gaze-te gedateer 31.12.2016 en genommer 29935.

Die verordening, wat opgestel is ten einde die minimum vereistes en die prosedures en beginsels rakende die magtiging en toesig van die opleidings- en eksamensentrum te bepaal, waar die opleiding, eksamens en sertifisering vir die personeel wat veiligheidskritiese pligte in die vervoer van spoorwegvervoer verrig, aangebied moet word, is voorberei binne die raamwerk van die menings wat ontvang is van die belanghebbendes van die sektor. en 31.12.2016.

ı) Nasionale voertuigregistrasiestelsel (sNVR)

Sagteware is by die Europese Spoorwegagentskap (ERA) aangekoop vir die registrasie van spoorvoertuie deur die National Railway Vehicle Registration System (NVR). Op hierdie manier sal die voertuie wat by die nasionale spoorvervoerstelsel ingesluit is, geregistreer en opgespoor word. Spoorwegvoertuigregistrasiestelsel is in gebruik geneem vanaf November 2015.

Ingevolge die verordening oor registrasie en registrasie van spoorvoertuie 2018 Vanaf September word registrasie en registrasie van 52-eenhede wat deel uitmaak van die private sektoronderneming 4.007 en 18.195-eenhede wat aan TCDD Taşımacılık A.Ş.

Deurlopende sekondêre wetgewingstudies

a) Verordening oor die interoperabiliteit van spoorwegstelsels en mededeling oor die aanstelling van aangemelde liggame

Werk aan die “Verordening oor die interoperabiliteit van spoorwegstelsels yönelik om die interoperabiliteitsbeginsels van spoorwegsubstelsels (infrastruktuur, elektrifisering, seine, voertuie, ens.) Te bepaal, duur voort. Na die goedkeuring van hierdie verordening deur die EU, word die ebliğ Communiqué oor die evaluering van die ooreenstemming van die stelsels vir die ooreenstemming van spoorwegstelsels gepubliseer rakende die organisasies wat die geskiktheid van spoorwegsubstelsels evalueer en sertifiseer.

b) Regulering van passasiersregte

Ten einde die gehalte van dienste wat gelewer word deur passasiers wat per trein reis, te verbeter,

68.000-reeks Elektries

Skets lokomotief

word voorberei en gepubliseer om vas te stel watter regte hulle tydens en na die reis sal hê en na die ongelukke en voorvalle wat hulle raak, die situasies waarin hierdie regte geldig is en die verpligtinge wat die diensverskaffers moet nakom.

Ander deurlopende aktiwiteite

a) Turkye Logistics Master Plan (TLMP)

deur te bied op 9.5.2016, 9 September 2016 wat werk in Turkye Logistics Master Plan (TLMP) begin dit aan die gang is. Daar word beplan om in 2018 voltooi te wees.

Huidige spoorwegtenders

tsaar 11

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar