Werkswinkel vir aardbewing in Istanboel is begin

istanbul aardbewing begin calistayi
istanbul aardbewing begin calistayi

Ekrem İmamoğlu'nun, die burgemeester van Istanboel, het met die openingsrede begin, alle aspekte van die aardbewingrisiko van Istanboel word op die tafel belê. Aardbewingweerstand van geboue en rampe-opleidings kom na vore as 'n algemene mening van plaaslike en buitelandse kundiges.

Die eerste spreker van die Dep Istanbul Earthquake Workshop Prof., georganiseer deur die Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), waar nasionale en internasionale belanghebbendes saamkom. Dr. Marco Bohnhoff.

Na die openingsrede van die IMM-president Ekrem İmamoğlu, het Bohnhoff inligting gegee oor die omvang van die aardbewing in Istanboel met sy aanbieding getiteld S Seismotectonic Status of the North Anatolian Fault and its meaning for Earthquake Hazard ”.

GESLOTENDE foute in MARMARA

Bohnhoff het gedeel dat die Noord-Anatoliese foutlyn sedert 1766 foute in die Marmara-afdeling was, en dat daar 'n aardbewing in die nabye toekoms tot die grootte van 7,4 kan wees. Bonhoff het sy toespraak soos volg voortgesit:

Volgens ons gegewens word 'n aardbewing verwag tot en met 7,4 in Marmara en daar word geen aardbewing voorspel nie. Selfs 'n aardbewing met 'n groot mate 7,4 is 'n ernstige sosio-ekonomiese gevaar vir Istanboel en sy omgewing. Hierdie risiko moet bestuur word. ”

24 In sy toespraak het Bonhoff verklaar dat die aardbewing in die grootte van 5,8 in September 'n vaste voordeel in die Sentraal-Marmara is.

Seun Die laaste aardbewing het die verwagting geskep dat daar 'n groter aardbewing sal wees. Die seismiese bewegings het egter nou vertraag. Seismiese bewegings in die streek het toegeneem voor die aardbewing van die 4,7 en 5,8. Vroeë waarskuwingstelsels sal geaktiveer word as ons die aktiwiteite hier nader kan volg. ”

TSUNAMI BESKERM Misteria

Na Marco Bonhoff, Pierre Henry het sy aanbieding gemaak. In sy toespraak met die titel k The Contribution of Marine Earth Sciences to Istanbul Earthquake Analysis Henry, verklaar Henry dat die aardwetenskappe die aardbewingstudies in Istanboel vergemaklik en gesê het:

Dik Ons het waarnemingshuise in Istanboel ontwikkel na die aardbewing van 1999 en ons het ver gevorder in die werke. In ons navorsing het ons gesien dat die Marmara-fout aan die seebodem toegesluit is. ”

Henry het die raaisel van die tsoenami wat na die aardbewing in Marmara ondervind word, bewaar. Daar is verskillende scenario's rakende die begin- en eindpunte van die fout. Die tsoenami-risiko in die Marmara laat Henry egter nie te veel wees nie, maar vroeë waarskuwingstelsels moet vasgestel word dat die tsunami-risiko vooraf kan voorspel, het hy gesê.

KADIOĞLU: İZ KAN ONS SKADE VERLAAG, NIE GEVAAR NIE ”

Een van die sprekers van die werkswinkel was prof. Dr. Dr. Mikdat Kadıoğlu het in sy toespraak getiteld “Noodrampstoestand Mik” daarop gewys dat in die geval van 'n groot ramp die werknemers, polisie, ambulans en brandweer wat ons verwag om te help ook in 'n ramp sal verkeer.

Kadıoğlu het gesê: “Ons moet oorskakel na rampbestuur in die gemeenskapsbasis. Vaardigheidsopleiding moet buite bewustheidsopleiding aangebied word. In die geval van 'n ramp, moet 'n gemeenskapsgebaseerde situasie aangeneem word, want almal sal in 'n ramp verkeer. Die eerste 72-horlosie in 'n ramp is belangrik. Hier sal ons self noodhulp doen.

Kadıoğlu het gesê dat ramphantering volgens die ergste scenario voorberei moet word, 'rampbestuur is om risiko's te verminder, nie soek en redding nie. 34 is om die moontlikheid van duisend beskadigde geboue tot 34 te verminder. As die risiko verminder word, is die intervensie suksesvol. Sonder risikobestuur maak krisisbestuur nie veel sin nie. Ons kan nie die gevaar van aardbewings uitskakel nie, maar ons kan skade verminder. ”

Skole, wat aandui dat die moskee Kadıoğlu versamel, beklemtoon die belangrikheid daarvan om hierdie geboue ongeskonde te maak.

Die eerste dag van die werkswinkel, wat verteenwoordigers uit verskillende dissiplines, professionele groepe en sektore insluit, duur voort met parallelle sessies. Op die tweede dag van die werkswinkel sal daar rondetafelbesprekings gehou word om die probleme en oplossingsvoorstelle te bespreek.

WERKSWINKELPROGRAM:

2 DESEMBER 2019

PARALLEL-SESSIES 1. AFDELING

SESSIE - 1.1: RISIKOBESTUUR VAN RISIKO

Moderator: Dr. Fouad Bendimerad (Aardbewing en Megasehir-inisiatief)

Sprekers: - Prof.Dr. Dr. Dr Haluk Eyidoğan - Shoji Hasegawa (JICA) Dosent. Lid Meltem Şenol Balaban (Midde-Ooste Tegniese Universiteit) - Erdem Ergin (UNDP)

SESSIE - 2.1: NOODBESTUUR

Moderator: Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu (Tegniese Universiteit Istanbul)

Sprekers: - Zafer Baybaba (Provinsiale Direktoraat vir Veiligheid in Istanboel) - Abdurrahman Yildirim (KIZILAY) - Murat Yazici (Metropolitaanse munisipaliteit van Istanboel) - Ali Nasuh Mahruki (president van die AKUT-stigting) - Assoc. Dr. Gülşen Aytaç (Tegniese Universiteit Istanbul)

SESSIE - 3.1: ISTANBUL AARDE KWARTAAL GEVAAR

Moderator: Prof. Dr. Marco Bohnhoff (GFZ)

Sprekers: - Prof.Dr. Dr. Mustafa Ons (Turkye Foundation Aardbewing) - Professor Dr. Haluk Özener (Boğaziçi-universiteit) Dr. Dr. Ziyadin Çakır (Tegniese Universiteit Istanbul) Dr. Bekijk die volledige profiel van Okan Dr. Dr. Dr. Semih Ergintav (Boğaziçi-universiteit) Dr. Sinan Özeren (Tegniese Universiteit van Istanboel)

SESSIE - 4.1: RISIKOFINANSIE VIR RISIKO

Moderator: Pelin Kihtir Öztürk (besigheidsplatform vir teikens) Sprekers: - TÜSİAD - Oktay oupa (MUSIAD) - Bert Levent (Istanbul Kamer van produksie) - Yuichiro Takada (JICA Turkye) - Robuuste SME

SESSIE - 5.1: DUURLIKE GEBOUE

Moderator: Prof. Dr. Atiye Tuğrul (Universiteit van Istanboel - Cerrahpaşa)

Sprekers: - Prof.Dr. Dr. Prof. Dr. Polat Gülkan (Çankaya Universiteit) Dr. Prof. Dr. Atiye Tuğrul (Universiteit van Istanboel - Cerrahpaşa) Dr. Güray Arslan (Yıldız Technical University) - Ferdi Erdoğan (İMSAD) - Sinan Türkkan (Aardbewingversterkingsvereniging)

SESSIE - 6.1: EKOSISTEEM, NATUURLIKE HULPBRONNE EN KLIMAATVERANDERING

Moderator: Prof. Dr. Azime TEZER (Tegniese Universiteit van Istanboel)

Sprekers: - Dursun Yıldız (Vereniging vir waterbeleid) - Engin Işıltan (ÇEDBİK) Ender Peker (Çankaya Universiteit, Istanbul Policy Center) - Original Gemciler (WWF Turkye) - Bahtiyar Kurt (UNDP) - Assoc. Dr. Harun Aydın (Hacettepe Universiteit)

PARALLEL-SESSIES 2. AFDELING

SESSIE - 1.2: KOMMUNIKASIE VAN RISIKORISIKO

Moderator: Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU (Istanboel Metropolitaanse Munisipaliteit)

Sprekers: - Prof.Dr. Dr. Nuray Karancı (Midde-Ooste Tegniese Universiteit) Dosent. Lid Canay Doğulu (TED Universiteit) Dosent. Gözde İkizer (TOBB Universiteit van Ekonomie en Tegnologie) - Assoc. Dr. Dr. Gülüm Tanırcan (Boğaziçi-universiteit) Dosent. Lid Nazan Cömert Baechler (Marmara Universiteit)

SESSIE - 2.2: AARDEKWAKE NA: VERBETERING

Moderator: Gürkan AKGÜN (Metropolitaanse munisipaliteit in Istanbul)

Sprekers: - Selim Kaçmazoğlu (Istanboel provinsiale direktoraat van nasionale onderwys) - Remzi Albayrak (Istanboel Metropolitaanse munisipaliteit) - Giray Moralı (Istanboel provinsiale direktoraat vir omgewing en verstedeliking) - Assoc. Dr. Ezgi Orhan (Çankaya Universiteit)

SESSIE - 3.2: SKADE IN ISTANBUL

Moderator: Dr. Cecilia Nievas (GFZ)

Sprekers: - Prof.Dr. Dr. Eser Çaktı (Boğaziçi-universiteit) - Prof.Dr. Dr. Haluk Sucuoğlu (Midde-Ooste Tegniese Universiteit) Dr. Dr. Alper İlki (Tegniese Universiteit van Istanboel) - Assoc. Dr. Dr. Dr. Nevra Ertürk (Yıldız Tegniese Universiteit, ICOMOS) Dosent. Lid Özgün Konca (Boğaziçi Universiteit)

SESSIE - 4.2: RISIKO-OORDRAG VAN RISIKO

Moderator: Prof. Ons DAAR Mustafa (Turkye Foundation Aardbewing)

Sprekers: - Ismet Gungor (Natuurlike Ramp Insurance Institution) - Mehmet Akif Eroglu (Turkye Versekeraars Vereniging) - Serpil Ozturk (Natuurlike Ramp Insurance Institution) - Professor Dr. Sinan Akkar (Boğaziçi-universiteit) - Güneş Karakoyunlu (Milli-Re)

SESSIE - 5.2: DUURLIKE VERSTEDELIKING

Moderator: - Dr. dr. Ibrahim Orhan Demir (Metropolitaanse munisipaliteit van Istanboel) Sprekers: - Assoc. Dr. Ufuk Hancılar (Boğaziçi Universiteit) - Nusret Alkan (İGDAŞ) - METRO A.Ş. - M. Kemal Demirkol (GTE) - ISKI - KIPTAS

SESSIE - 5.3: DUURLIKE Ruimtelike Beplanning

Moderator: Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy (Istanboelse Tegniese Universiteit) Sprekers: - Prof.Dr. Dr. Dr. Nihal Ekin Erkan (Marmara Universiteit) - prof. Dr. Dr. Handan Türkoğlu (Istanboel Tegniese Universiteit) - Assoc. Dr. Dr. Seda Kundak (Tegniese Universiteit van Istanboel) Dr. Zeynep Deniz Yaman Galantini (Tegniese Universiteit van Istanboel) Dr. Meer professionele persone het die naam murat balamir genoem

3 DESEMBER 2019

RONDETAFELSESSIES

(PROBLEME, OPLOSSINGS EN PROJEKTERING)

TEMA - 1: RISIKOBESTUUR EN KOMMUNIKASIE

TEMA - 2: NOODBESTUUR EN VERBETERING

TEMA - 3: VERSTAANDE RISIKO

TEMA - 4: RISIKOFINANSIE EN KOMMUNIKASIE

TEMA - 5: DUURLIKE RUIMTELIKE BEPLANNING EN ONTWIKKELING

TEMA-6: EKOSISTEEM, NATUURLIKE HULPBRONNE EN KLIMAATVERANDERING

SLUITING EN EVALUERINGSESSIE

Huidige spoorwegtenders

Sout 10

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar