Lug-asemhaling van hoë gehalte in die Metro van Istanboel

Lug-asemhaling van hoë gehalte in die Metro van Istanboel
Lug-asemhaling van hoë gehalte in die Metro van Istanboel

Lug-asemhaling van hoë gehalte in die Metro van Istanboel; Die Metropolitaanse munisipaliteit van Istanbul het begin met die verbetering van die luggehalte in ooreenstemming met die nasionale wetgewing in die metro. Monsters word van die voertuig, platform en kaartjiesaal afgehaal en die data sal ontleed word. Die resultate sal ondersoek word en die deeltjies by die bron vernietig word. PM 10-waardes in die metro word verlaag.

Die Metropolitaanse Munisipaliteit van Istanboel (IMM) het elke dag meer as 2 miljoen mense wat na Istanbul reis om die luggehalte in die metro te verhoog, begin werk. Metro Istanbul AŞ, 'n filiaal van IMM en IMM se direktoraat omgewingsbeskerming, sal data insamel met deeltjies vir steekproefneming. Versamelmonsters sal ondersoek word en die bron van die deeltjies sal op die terrein bepaal en vernietig word.

UITSLAE SAL MET ISTANBULE MENSE GEDEL WORD

Ismail Adiyah, hoof van Metro vir energie en omgewingsbestuur van Metro Istanbul, word metrieke met gereelde tussenposes in die statistieke gemaak en 80 kubieke meter vloei per sekonde deur die waaiers van die vuil lug word ontruim, het die volgende inligting oor die werk gegee:

“Ons sal wêreldklasmetings doen. Ons sal die kwaliteit van die lug in die metro bepaal. Daarna werk ons ​​aan verbeteringsmetodes. Ons fokus op die uitskakeling of vermindering van stof en deeltjies by die bron. Ons doel is egter om die asemhalings lug sterieler te maak. ”

Adyıl beklemtoon die belangrikheid van die gebruik van hoë standaard meetinstrumente om wetenskaplike data oor luggehalte te bekom, en het benadruk dat betroubare data nie van eenvoudige toestelle verkry kan word nie. Adıyıl, Uz Ons wil gesonde resultate kry en die resultate op 'n deursigtige manier aan ons mense oordra deur met volwaardige mense te werk, ondersteuning van die universiteite en ingenieurs in IMM Direktoraat Omgewingsbeskerming te ontvang. Ons doel is om die luggehalte verder te verbeter. ”

KENNISGEWERS SAL DIE LUG ANALISEER

Bahar Tüncel, omgewingsingenieur by die direktoraat omgewingsbeskerming van die Metropolitaanse munisipaliteit in Istanbul, het gesê dat hulle besoedeling soos deeltjies, koolstofmonoksied, stikstofoksied en osoon op verskillende stasies in 26 meet en gesê:

“Yenikapı-Hacıosman (M2) en Kadıköy-Tavşantepe (M4) lyne word gemeet op die 10-stasie wat op 6 daaglikse periodes bepaal word. Ons beoog om die lugkwaliteitwaardes te bepaal wat deur die metro bewoon word en diegene wat hier werk. Ons wil hierdie waardes ver bo die standaarde wat in ons nasionale wetgewing oor die evaluering en bestuur van luggehalte gestel word, dra. Ons sal verbeteringsstudies uitvoer volgens die ontledingsresultate

Tuncel het die data-insamelingsbeginsel van die deeltjie-monsterapparaat vir deeltjies opgehelder en verklaar dat dit die vermoë het om baie fyn stofmonsters te teken deur 2,3 kubieke meter lug per uur uit die skoorsteenafdeling te trek en gesê dat hulle die geleentheid sal hê om die deeltjies met outomatiese ontleders op te spoor en monsters op die filter te versamel gedurende die periode. Cel Na een dag van meting sal filters outomaties verander. Daarna word die elementanalise van die versamelde monsters gedoen. Ons sal die kwaliteit van die lug bepaal, die bron van die besoedelende stowwe bepaal en verbeteringe aanbring. ”

WAT IS PM10?

Partikulêre stowwe bevat swaar metale soos kwik, lood, kadmium en karsinogene chemikalieë en hou 'n risiko vir die gesondheid van die mens in. Hierdie giftige chemikalieë kombineer met vog en word suur. Aangesien uitlaatdeeltjies roet, vlieg, petrol en dieselvoertuie skadelike stowwe bevat, soos steenkoolteerkomponent, kan hul langdurige inaseming aansienlike siektes veroorsaak.

Meer as 10 mikron PM word in die neus gehou. 10-1 mikrondiameters gaan deur die kapillêre vate, terwyl kleiner as 2 mikron ophoop deur die longe en bronchi deur die respiratoriese kanaal te bereik, terwyl dié van die 0,1 mikron deursnee van die kapillêre na die bloed vervoer kan word.

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar