TMMOB Kanal Istanbul-projek 'n ramp voorberei deur Human

tmmob kanaal istanbul projek voorberei deur 'n menseramp
tmmob kanaal istanbul projek voorberei deur 'n menseramp

TMMOB Istanbul Provinsiale Koördineringsraad het 'n perskonferensie by die Kamer van Argitekte se Metropolitaanse Tak gehou oor die OIE-verslag van die waterwegprojek Canal Istanbul.

Op die perskonferensie waar Cevahir Efe Akçelik, sekretaris van die provinsiale koördineringskomitee van Istanboel, die verduidelikende teks voorgelees het, het die sekretaris-advieskomitee, Mücella Yapıcı, en prof. Dr. Dr. Haluk Eyidoğan het die projek en die gevolge daarvan besef.

Ons waarsku weer! DIE ISTANBUL-PROJEK VAN DIE KANAAL MOET GEDAAN WORD VOORDAT DIT TE LAAT IS!

Daar is onlangs gesien dat die voorbereidingsprosesse vir Kanal Istanboel, wat 'n geografiese, ekologiese, ekonomiese, sosiologiese, stedelike, kulturele, dws noodsaaklike vernietiging en 'n eko-misdaadprojek is, vir Istanboel, Thrakië, Marmara en die Swartsee versnel het.

In die proses is eers die vooraansoekverslag vir die omgewingsimpakstudie opgestel en aangebied in 2018. Ons het nou verneem dat 'n omvattende evaluering van die omgewingsimpakstudie opgestel is en dat dit vandag op 28.11.2019 na die hersieningskommissie vir evaluering oorgeplaas is. Hierdie vergadering word gehou sonder die deelname van professionele kamers en TMMOB. Ons wil graag hierdie waardering vir die projekbestuurders se houding, wat die professionele kamers van die onderwerp ignoreer, graag uitbrei.

Die 1600-bladsy-OIB-lêer en die bylaes wat ons onlangs bekom het, is deur ons werkgroep hersien en beoordeel. Op grond van die OIB-verslag, wat tans by die IAC bespreek word, sê ons;

• Vandag, terwyl Istanboel 'n stad is wat gedwing is om 70 drinkwater uit ander stede te ontmoet, en hoewel president Erdoğan net gesê het: "Istanboel loop na dors", kan ons bestaande waterbronne nie vernietig word nie.

• Hierdie projek, wat die noordelike woude, weiveld, landbougebiede en alle sensitiewe ekosisteme vernietig, kan nie verdedig word nie.

• Ons aanvaar nie hierdie projek wat die risiko vir rampe verhoog deur die bevolking en konstruksiedruk uit te oefen op die gebied waar drie aktiewe foutlyne kruis nie.

• Ons verwerp hierdie projek ten sterkste, wat die hele noordelike deel van die stad en sy sensitiewe ekosisteme, stedelike, argeologiese en natuurlike terreine onder druk sal plaas.

• Sosiologiese gevolge sal baie sterk wees, en dit sal lei tot verplasing in die streek, die lewensgehalte en ekonomie van die mense wat diep geskud word, die reg op lewe en water uit die hande van hierdie projek, die Grondwet 56. weereens.

• Ons argumenteer dat dit nie moontlik is om die deurgangsekuriteit te bied wat nie in die Bosporus in Kanal Istanboel voorsien kan word nie.

• Die Channel Istanbul-projek, wat strydig is met die algemene beplanningsbeginsels en -beginsels van die 2009 / 1 100 Istanbul-omgewingsplan, wat die stadsgrondwet van Istanboel is en op 000 goedgekeur is, is wettiglik opgeneem in die hoëskaalse plan van Istanboel. ons sê dat dit 'n projek is wat nie moontlik is nie en dat dit geen effek op hierdie funksie het nie.

Wanneer die OIB-verslag van die 1600-bladsy gelees en ondersoek word, is dit duidelik dat dit nie 'n verslag is wat die omgewingsimpakte evalueer nie, maar 'n soort projekinleidingsverslag.

As gevolg hiervan;

As die TMMOB Istanbul Provinsiale Koördineringsraad verwerp ons hierdie projek, wat in ons seë, waterbakke, landbou, weiding, bosgebiede, sensitiewe bewaringsgebiede, argeologiese terreine, natuurlike en stedelike beskermde gebiede, water- en lewensregte ingryp en onvermydelik skade berokken. ons nooi relevante instellings en organisasies uit om verantwoordelik op te tree.

Huidige spoorwegtenders

tsaar 11

Golfverkeer

Bereik 9 @ 08: 00 - Bereik 11 @ 17: 00

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar