Die oorgangstyd vir digitale tachograwe word vir ses maande verleng

oorgangstyd vir digitale tachograwe verleng na maande
oorgangstyd vir digitale tachograwe verleng na maande

Die digitale tachograaf, wat oorlading van die voertuig en ry- en rusperiodes op busse, vragmotors en torings neem, wat vrag- en passasiersvervoer uitvoer, is tot ses maande verleng. Die sperdatum vir die oorgang is op 6 Julie 10 aangekondig.

GEGEVENDE DATA

Digitale tachograwe moet net so betroubaar wees as ander meetinstrumente, korrek ingestel wees, periodiek loop en nie die aangetekende data belemmer nie.

FASE TYD

Binne die bestek van verskillende reëlings wat getref is om die doel van tachograaf-toepassings in 2012 te dien, het vyf jaar voertuigmodeljare verband gehou met die oorgang na digitale tachograwe. Daar is 'n rooster opgestel en in 5 is hierdie proses geleidelik begin.

6 MAANDE ADDISIONELE TYD

Die oorgangstydperk vir die oorgang na die digitale tachograaf is op 31 Desember 2019 afgehandel. Die feit dat die aantal voertuie wat in die laaste vlak aangetref is, meer was as die vorige jare en dat die oorgangsprosesse tot die laaste dae oorgelaat is, het die intensiteit aan die einde van die jaar geskep. Die sperdatum vir die oorgang na die digitale tachograaf is op 6 Julie 10 vir 'n addisionele periode van 2020 maande hersien, sodat die intensiteit van die onderwerp nie 'n nadeel in die vervoersektor sou inhou nie.

DOEL VAN IMPERATIEF

Die doel van die digitale tachograaf-verpligting; om die sosiale regte van bestuurders te beskerm, om 'n billike mededingingsomgewing in vervoer te vestig en om verkeersveiligheid te verhoog deur noodlottige ongelukke tot die minimum te beperk. Daarom sal die vervoersektor sensitiwiteit toon vir die digitale tachograaf tydens transito en die bewusmakings- en inligtingsaktiwiteite in die laaste gedefinieerde periode besef. Dit is belangrik om dit behoorlik te voltooi.

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar