Ankara İzmir Hoëspoed-treinprojek staar die risiko van slaggate in die gesig

Ankara izmir se hoë snelheid treinprojek hou die risiko van sinkgat in die gesig
Ankara izmir se hoë snelheid treinprojek hou die risiko van sinkgat in die gesig

Die Kamer vir Geologiese Ingenieurs van die Unie van die kamers van Turkse ingenieurs en argitekte (TMMOB), wat 'n verslag opgestel het oor die Ankara - Izmir-snelheidstrein, wat beplan word om in 2022 geopen te word, het gewaarsku teen die vorming van slaggate in die Eskişehir-deel van die lyn.


In die verklaring wat in die kamer gemaak is, is gesê dat die projek die slaggatrisiko in die gesig staar, en daar is gesê dat "'n Sekere deel van die Ankara-Izmir High Speed ​​Train-roete is deurgedring deur die verdampende rotse wat smelt en lei tot slaggateformasies".

In die verklaring van die kamer het hy gesê: “Elke jaar in die wêreld en in ons land is daar aardbewing, grondverskuiwing, vloede, rotsvalle, ens. Weens natuurlike en geologiese redes. Baie gevaarlike en grootskaalse natuurverwante gebeure wat lewens- en besigheidsverlies kan veroorsaak, kom voor. Een van hierdie gebeure is die sinkgatformasies wat die afgelope jaar op ons agenda was.

Die vorming van die sinkgat word meestal veroorsaak deur die beweging van grondwater of verskillende soorte water wat deur die oppervlak van die geologiese eenhede vloei wat oplos (koolzuurgesteentes, evaporiete), en groot grotte of smeltholtes kom onder die grond voor as gevolg van die onvermoë om die gewig te dra, en die boonste laag laag skielik ineenstort. ..

In Konya kom Karapınar, Sivrihisar (Eskişehir), veral Karaman, Aksaray, Çankırı, Sivas, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Siirt, Manisa en Izmir voor in baie streke. Een van die hoofredes vir die toename in die vorming van slaggate in die afgelope jaar is oormatige en onbeheerde gebruik van grondwater.

In die streek tussen die distrikte Sivrihisar (Eskişehir) Sığırcık, Göktepe, Kaldirkoy en Yenikoy, het die afgelope paar jaar 2 sinkgate met 'n deursnee tussen 50 m en 0.5 m en dieptes tussen 15 m en 8 m voorgekom. Volgens die waarnemings wat in die veld gemaak is en latere studies oor satellietbeelde; Dit is noodsaaklik om dringend voorsorg te tref vir hierdie streek, waar die slaggat gevorm word, net 1.5 km suid van die Polatlı-Afyon-deel van die Ankara-Izmir-treinroete, wat onder konstruksie is, geleë is.

Daar is vasgestel dat 'n sekere deel van die Ankara-Izmir High Speed ​​Train-roete oor die verdampende rotse gaan wat smelt en lei tot sinkgatformasies. Dit is van groot belang dat die geologies-geotegniese ondersoeke van die roete, waar 'n belangrike ingenieursstruktuur soos High Speed ​​Train pas, uitgevoer word op 'n manier wat ook die redes vir die vorming van sinkgat sal onthul.

As TMMOB-kamer vir geologiese ingenieurs, het ons die aandag gevestig op geologiese probleme, veral grondverskuiwings, op die High Speed ​​Train (YHT) -roete, wat tussen Ankara en Istanbul gebou word. Die Algemene Direktoraat TCDD het egter nie ons waarskuwings oorweeg nie; Gevolglik het kontrakteurs, met die besluit van die Raad van Ministers, 'n prysverhoging gekry teen meer as 40% van die projekbouprys. As gevolg van hierdie onvoorspelbaarheid wat die openbare hulpbronne vermors het, is die konstruksie van die roete Ankara-Istanbul YHT (hoofsaaklik Bozüyük-Arifiye) nog nie voltooi nie.

Net so, Ons waarskuwings dat daar tydens die konstruksieproses van die 3de lughawe in Istanbul, baie probleme wat uit die grond ontstaan, te kampe het as gevolg van redes soos die geselekteerde ligging, bevat baie natuurlike of kunsmatige mere en swak ingenieurseienskappe van die grondeenhede, en is deur die Ministerie van Vervoer en Infrastruktuur geïgnoreer. Die proses het ons kamer egter geregverdig, en die oprigting van die 3de lughawe in Istanbul is gedeeltelik voltooi, met dieselfde kwaliteite in die wêreld, met koste ver bo soortgelyke projekte.

Aangesien die Ankara-Izmir-snelweg-treinroete ongeveer 1.5 km noord van die gebied waar die sinkgate gevorm word, strek deur die Kamer van Geologiese Ingenieurs van TMMOB, is hierdie gebied geskik vir sinkvorming. Om relevante en verantwoordelike openbare instellings in te lig en te waarsku, is 'n verslag opgestel op die Eskişehir-Sivrihisar YHT-roete oor die vorming en risiko's van slaggate.

As TMMOB-kamer vir geologiese ingenieurs waarsku ons u weer.

  • Deur die belangrikheid van die vak, saam met die betrokke departemente van universiteite en verwante professionele organisasies, veral die Kamer vir Geologiese Ingenieurs van TMMOB, te beklemtoon, is dit binne 'n sekere plan 'n bedreiging vir lewens- en eiendomsveiligheid in ons land, “Obruk-risikokaarte” moet voorberei word deur gedetailleerde geologiese, geotegniese, hidrogeologiese en ingenieursgeologie-ondersoeke en -navorsings van die streke uit te voer.
  • Die Obruk-risikokaarte wat opgestel moet word, moet aan die publiek beskikbaar gestel word en die nodige maatreëls moet getref word.
  • Navorsing, beplanning en konstruksie van ingenieursstrukture met inagneming van die vorming van die sinkgat, wat in die streek groei en elke dag toeneem, veral die Algemene Direktoraat van Staatsspoorweë, wat tans die Ankara-Izmir-hoofspoed-projek uitvoer, en beplannings- en ingenieursdienste in hierdie streek. moet prosesse uit te voer.
  • Daar moet gedemonstreer word dat die Izmir-Ankara-snelspoorprojek, wat onder konstruksie van die TCDD Algemene Direktoraat is, beïnvloed sal word deur die moontlike sinkgatformasies van die hoëspoed-treinprojek deur die geologies-geotegniese, hidrogeologiese en ingenieursgeologiese opnames in die gedeeltes van die Polatlı-Afyon-roete naby die gebiede waar die sinkgatformasies gesien word, te hernu. Andersins is dit duidelik dat die sinkgate wat tydens die operasie kan voorkom lewensveiligheid bedreig.

As gevolg hiervan, in die stelling dat die sinkgate in landbougebiede ver van woongebiede gevorm is, het dit tot vandag toe nie 'n beduidende lewens- en saakverlies veroorsaak nie, as 'n laaste woord: 'sinkvormings wat kan voorkom in gebiede waar ingenieursstrukture soos High Speed ​​Train intensief deur mense gebruik sal word, sal tot groot ongevalle en nuwe rampe lei. dit kan oopgaan ”.

Om die verslag te bereik KLIK HIERSpoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar