Besonderhede van die projek is op Mersin Metro Promosievergadering gedeel

Besonderhede van die projek is tydens die Mersin Metro-vergadering gedeel
Besonderhede van die projek is tydens die Mersin Metro-vergadering gedeel

Die burgemeester van Mersin Metropolitan, Vahap Seçer, het die besonderhede van die projek met die publiek gedeel tydens die "Mersin Rail System Information Meeting". President Seçer het gesê dat 'n tendermetode vir konstruksie en finansiering vir die eerste keer in Mersin beproef sal word en gesê: 'Ons sal die eerste grawe in 2020 tref'. President Seçer het gesê dat hulle hierdie werk aan baie gerespekteerde ondernemings sal gee, "ons sal Mersin met hierdie projek waarde toevoeg. Op die oomblik is nie net in Turkye, Mersin wêreld praat, "het hy gesê. President Seçer het gesê dat ten minste 50 persent van die tenderprys in die Mersin-mark sal bly, "sal 8 duisend mense, direk of indirek, die geleentheid kry om daaruit voordeel te trek."

Intensiewe deelname aan die inleidende vergadering


Mersin Metropolitaanse Munisipaliteit is op 27 Desember 2019 aangebied vir die eerste fase van die treinstelselprojek. President Vahap Seçer en amptenare van konsultantondernemings het die besonderhede van die projek, wat sedertdien gretig op die publiek gewag het, gedeel.

Op die inleidende vergadering wat deur distriksburgemeesters, professionele kamers en nie-regeringsorganisasies sowel as baie joernaliste bygewoon is, het Vahap Seçer, burgemeester van die Mersin Metropolitaanse Munisipaliteit, gesê: 'Vandag is 'n belangrike dag vir ons en vir Mersin. As u na beleggings kyk, hou ons 'n historiese dag. Ons hou die inligtingsvergadering van nie net Mersin nie, maar ook die belangrikste en waardevolste projek van ons streek. ”

“'N Uitgestelde projek vir Mersin”

Volgens president Seçer, dat die spoorstelsel 'n ou vervoermodel in die wêreld is, en dat daar geen betroubare, metropool, handelsstad en 'n stad sonder 'n spoorstelsel in die wêreld is nie, het president Seçer verklaar dat Istanboel die metro 32 jaar gelede ontmoet het, Konya, Eskişehir, Gaziantep, wat die presedent van Mersin is, Hy het opgemerk dat spoorstelsels onlangs in die provinsies geïnstalleer is. President Seçer het soos volg voortgegaan:

“Ons beskou dit as 'n vertraagde projek. Mersin is 'n stad met 'n beduidende historiese en kulturele opeenhoping en 'n baie belangrike ekonomiese potensiaal. Kyk, hierdie opeenhoping sal eendag ontplof. Ons het baie belangrike besparings. Nywerheid, landbou, toerisme, logistiek, ongelooflike potensiaal. Ons het gesien hoe die eerste keer kentiyiz weer baie paradoksale manier waarop ons kyk na Turkye se armoede kaart. Ons horison moet duidelik wees. Ons moet die volgende 50 jaar projekteer. Wat u vandag die metro noem, is nie 'n projek wat môre verdwyn nie. Ons praat oor die 18de eeu, 200 jaar gelede. Dit bly vandag steeds geldig. Dit is steeds op datum in Berlyn, Moskou, Parys, Londen, omdat dit waarde tot die stad toevoeg. ”

“Bevolkingsgroei toon dat die projek nodig is”

Volgens die burgemeester, Seçer, het die bevolking van Mersin vinnig gegroei en Siriërs bygevoeg tot hierdie toename, 'In 2015 was daar 'n bevolking van 1 miljoen 710 duisend. Dit het in 2019 1 miljoen 814 duisend geword. Maar ná 2013 is daar 'n onbedoelde toename van 20 persent. Daar is ongeveer 350 duisend Siriese gaste. Ons stadsbevolking kon 'n ruk lank nie 'n waarborg van die tesourie kry nie. Omdat die bevolking van die middestad nie die gewenste kriteria bereik het nie. Maar vandag is 'n kwart van ons bevolking 'n bevolking van immigrante, gaste en vlugtelinge wat hier woon. Hierdie spoorstelsel is dus nie 'n onnodige belegging nie. Hierdie verhogings onthul dat hierdie jare se werk nie ongegrond is nie, selfs dat oormatige bevolkingsgroei die werk akkuraat maak en kommer uitskakel. Om hierdie rede sal ons voortgaan om hierdie werke baie met selfvertroue te doen. ”

“Oos-Wes lyn word ingekort, Noord-Suid lyn word bygevoeg, die koste is dieselfde”

Onthou dat die metro-projek wat in die vorige periode onderneem is, 'n lyn van 18.7 kilometer tussen Mezitli-Free Zone voorspel het, het president Seçer opgemerk dat hulle die lyn verminder het tot 13.5 kilometer met die aanraking wat hulle aan die projek gemaak het. Seçer het gesê: 'Daar is kommer. 'Die goedgekeurde projek en die biedprojek verskil.' Maar dit is nie. Die totale koste is daar belangrik. Die totale koste daal, daar is geen probleem daarin nie. In die ou projek het die lyn vanaf Soli begin, ons begin voor die ou Mezitli-munisipaliteit se gebou. Die ou projek het in die Free Zone geëindig, en ons het dit verkort. Dit eindig by die ou busstasie. Daar sal 'n stadsaal wees, 'het hy gesê.

President Seçer het gesê dat hulle 'n 13.5 km-Oos-Wes-lyn en ook 'n ligte spoorlyn na die City Hospital en 'n tramlyn aan die Mersin-universiteit sal integreer. . Dit strek tot 18.7 km. Gemengde stelsel, maar die koste is dieselfde. Aangesien ons koste nie in ons beleggingsprogram verander het nie, het die belegging wat ons in die eerste plek maak, geen wettige probleme nie. '

“Die spoorstelsel sal die mark ook laat herleef”

President Seçer het daarop gewys dat die spoorwegstelsel die plekke sal raak waar menslike bewegings soos Mezitli, universiteit, universiteitshospitaal, Marina, Forum Mersin en Çamlıbel intens is en gesê het: 'winkeliers van Çamlıbel het ons deure tereg. Die basaar is verby, Mersin is verby. Mersin het geen sentrum nie. Dit is baie belangrik. Dit is nie net 'n vervoerprojek vir hom nie. Sosiale en kulturele projek. Özgür Çocuk Park het 'n stasie daar. Treinstasie het 'n stasie daar. Ons het met Çamlıbel ontmoet. As 'n broer van Mezitli en my ma na Çamlıbel wil kom en inkopies doen, sal dit binne tien minute aanbreek, maar dit kan nou nie. Selfs al is dit 'n privaat voertuig, is dit 'n kultus, en as dit op een van die voertuie met openbare vervoer klim, is dit 'n kultus daarvoor. 'N Onberispelike, vinnige, gemaklike, betroubare openbare vervoer kan met die metro maklik bereik word. Ons sluit Çamlıbel by hierdie integrasie in. ”

“50 persent van die tenderprys bly in Mersin”

President Seçer het gesê dat hulle op 27 Desember 2019 vir die spoorstelsel moes bie:

“Hierdie konstruksie sal ons baie mobiliteit bied. Slegs in die eerste fase is daar 4 duisend direkte werkgeleenthede. Daarbenewens vind die mees direkte 4 mense voordeel. Aangesien die tender aan die gang is, kan ons nie die totale tenderprys sê nie, maar 50 persent van die totale tenderprys bly in die stad. Personeel salaris, lone voorsien, sub-industrie, materiaal benodig in hierdie konstruksie word by Mersin gekoop. Dit is groot getalle. 3,5 jaar konstruksietydperk. Daar is 'n addisionele opsie van 6 maande. Ekonomiese lewendigheid sal in hierdie proses ter sprake wees. 8 duisend mense sal direk of indirek die geleentheid kry om daaruit voordeel te trek. ”

“Hoë vraag na tender”

Kies Pre-kwalifikasie tender sal op 27 Februarie gehou word, die president herinner, het Turkye in die afgelope 18 maande op hierdie skaal, en die aandag vestig op 'n tender gemaak in hierdie wetlike basis. Seçer het gesê: “Om hierdie rede is dit uiters belangrik. Tans die mark nie net in Turkye, Mersin sprekende wêreld. Wie het die afgelope paar maande nie gekom nie? Turkye se mees gerespekteerde instellings, die mees senior bestuurders, het sy staal gewys maatskappye, plaaslike en buitelandse banke bewys. Baie finansiële instellings en konstruksiemaatskappye, van die Spaanse, die Luxemburgers, die Chinese, die Duitsers, die Franse, besoek ons ​​streek. Hulle stel belang in hierdie uitgawe. Ons is albei vir die eerste keer en finansies op hierdie skaal in Turkye tot vandag 'n projek met 'n konstruksie tender saam besef ons. Daar is 'n groot vraag. Moenie 'n sekere voorwaardes in Turkye, daar is 'n inkrimping in die mark. Moenie sê 'die president is in 'n droomwêreld nie. Nee dit is nie. Daar is baie geld in die wêreld, baie ernstige geld. Hulle is op soek na veilige hawens om te gaan. Daar is 'n groot vraag na hierdie projek. Ek is baie ambisieus. Ons sal hierdie werk lewer aan die nuutste tegnologie, baie waardevolle en baie gerespekteerde ondernemings onder baie gunstige omstandighede. Ons sal die eerste pickaxe in 2020 sonder twyfel tref. Ek sien dit baie duidelik, sonder enige twyfel, en ek glo opreg aan die projek. Ek staan ​​agter die projek en hou vas en ek eis ook. Ons sal dit betyds doen. Dit sal Mersin baie bydra. Behalwe net die gemaklike reis van 'n passasier, sal ons Mersin baie waarde toevoeg. Dit is ons strewe. ”

“Ek dink 15 ambisieuse ondernemings sal hewig veg in hierdie tender”

President Seçer het president Recep Tayyip Erdoğan bedank vir die projek wat in die 2019-beleggingsprogram ingesluit is. President Seçer het gesê dat hulle sal poog om die tesourie-waarborg van die sentrale regering te gee, en gesê: “Dit bring; onthul vinniger en meer bekostigbare toegang tot finansiering. Aan die ander kant is dit nie die einde van die wêreld nie. Ons het nie die tesourie-waarborgvoorwaarde in ons tender gestel nie. Ons het nie gesê dat ons die tesourie sal waarborg nie, onder die huidige omstandighede het meer as 40 maatskappye nou hierdie lêer van EKAP afgelaai. Ek dink dat 15 ambisieuse ondernemings heftig sal veg in hierdie tender. Hierdie projek het betrekking op alle Mersin, ons almal, alle akteurs. Dit is 'n projek wat almal moet omhels, van waardevolle bestuurders, presidente, kamerpresidente, NGO-verteenwoordigers, politieke partyverteenwoordigers tot burokrasie, inwoners van Mersin en waardevolle perslede. Hierdie projek is voor die hand liggend. Ons neem dit nie met die logika van 'ons het dit gedoen' nie. As daar foute of weglatings is, is dit ons taak om dit reg te stel. Ons streef daarna om die perfekte te vind, om die waarheid te doen, nie om iemand te behaag nie. Ons wil Mersin, die mense van Mersin, behaag en waarde toevoeg tot Mersin. ”

“U sal sien dat bekommernisse ongegrond is”

Tydens die inleidende vergadering van die projek het Salih Yılmaz, bestuurder van die takstelsels van die Mersin Metropolitaanse Munisipaliteit, en die verteenwoordigers van die konsultantfirma wat die projek voorberei het, inligting gegee oor die tegniese besonderhede van die projek. Op die vergadering het verteenwoordigers van nie-regeringsorganisasies, joernaliste en opinieleiers ook die geleentheid gehad om vrae oor die projek te stel en antwoorde op hul vrae te kry.

Burgemeester Seçer, wat weer op die podium gekom het nadat die tegniese personeel die vrae beantwoord het, het gesê: 'Daar is kommer. Ek stem saam. Daarom moes ons in detail gaan. Sedert ons by die bestuur gekom het, het ons ons dertigste vergadering gehad oor die metro. Ons doen niks vlugtig nie. Moenie vrees nie. Ons kan dit bereik. Bekommernisse kan geregverdig wees, maar u sal vind dat dit nie in plek is nie. Hopelik kom ons as akteurs van die stad bymekaar in baie vergaderings. ”

Hoeveel passasiers sal die MERSIN-SPEELSTELSEL vervoer?

* Die eerste fase van die Mersin-spoorstelsel volg die rigting Mezitli-Marina-Tulumba-Gar.

* In 2030 is die aantal daaglikse passasiers met openbare vervoer ongeveer 1 miljoen 200 duisend mense. Die doel is om 70 persent hiervan met 'n spoorstelsel te vervoer.

* Die getal Mezitli-Gar (West) daaglikse passasiers word op 206 duisend 341 geprojekteer. Die aantal passasiers per uur word op 29 duisend 69 geskat.

* 62 263 hiervan sal passasiers op die University-Gar-roete wees, 161 557 passasiers op die University-Hal-roete.

* Daar sal 67 duisend 63 passasiers per dag op die Gar-Huzurkent-roete wees, en 92 duisend 32 passasiers per dag tussen die Gar-OSB.

* Die aantal passasiers per dag beloop 81 duisend 121 mense tussen die Gar-Otogar-Şehir-hospitaal, en 80 duisend 284 mense tussen die Gar-Şehir-hospitaal-busstasie.

* In die Mezitli-Gar-lyn sal daar 7930 meter afsny en 4880 meter enkelbuis-tonnel wees.

* Daar is 'n parkeerterrein van 6 voertuie op 1800 stasies en parkeerterreine vir fiets- en motorfietsryke op alle stasies.

WAT IS DIE TEGNIESE SPESIFIKASIES VAN MERSINREËLSTELSEL?

Lynlengte van Mezitli na Gar: 13.40 km

Aantal stasies: 11

Kruisskêr: 5

Noodlyn: 11

Tunneltipe: enkelbuis (9.20 meter binne-deursnee) en 'n oop gedeelte

Maksimum bedryfsnelheid: 80 km / u Bedryfsnelheid: 42 km / u

Eenrigtingstyd: 23 minute

Die lengte van die ligte spoorlyn tussen Eski Otogar-Şehir Hastanesi en busstasie: 8 duisend 891 meter

Aantal stasies: 6

Tramlyn tussen Fair Centre en die Mersin Universiteit: 7 duisend 247 meter

Aantal stasies: 10

Kaart van Mersin Metro

Mersin Subway-bevorderingsfilmSpoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar