UTİKAD Logistieke sektorverslag - merkwaardige analise is in 2019 ingesluit

Die utikad-logistieke sektorverslag bevat ook merkwaardige ontledings.
Die utikad-logistieke sektorverslag bevat ook merkwaardige ontledings.

UTİKAD, die International Association and Logistics Service Providers Association, het 'n verslag gepubliseer wat die sektor sal merk. Die verslag, opgestel in die lig van die kennis en ervaring van die departement sektorale betrekkinge van UTİKAD, is onderteken deur Alperen Güler, bestuurder van sektorale betrekkinge.


Belangrike faktore wat die bedryf van Brexit tot internasionale indekse beïnvloed het, het van die globale logistiek oorgedra na die verslag van UTİKAD Logistics Sector 2019, waarin die ontwikkeling van die Turkse logistieke bedryf in die afgelope jaar ondersoek is.

Alperen Güler, bestuurder van sektorale betrekkinge, het die aanbieding gedoen van die verslag wat aan die publiek gedeel is tydens die UTİKAD Tradisionele Persvergadering wat op 9 Januarie 2020 gehou is. Hier trek die basiese raamwerk van die sektor logistiek in Turkye, belanghebbendes sektor, 'n bron van verwysing vir die sektor aan universiteite en media-organisasies, Turkye se buitelandse handel verslag wat voorberei is vir inligting doeleindes vir die aandele en die ontwikkeling van vervoer featured nuus:

WAAROM BREXIT BELANGRIK IS?

Waarom is Brittanje se proses om die Europese Unie Brexit te verlaat, belangrik vir ons? Die Europese Unie verskyn dikwels as 'n politieke struktuur, maar daar is eintlik 'n gemeenskaplike mark- en doeane-unie. Die skeiding van Brittanje van hierdie unie sal Engeland tot die derde land voor die Europese Unie maak. Dit beteken dat duisende buitelandse handels- en logistieke ondernemings wat voorheen baat gevind het by konsessies vir EU-lidmaatskap, by die handel met die Verenigde Koninkryk moet tred hou met die nuwe reëls. So die feit dat die Britse doeane prosedures, tariewe, handelsvennote in beide die EU oor kwessies soos die invoer en uitvoer verklarings asook nuwe aansoeke vir kommersiële vennote in Turkye sal betrokke wees. In hierdie geval word daar gekyk na Engeland om 15 miljoen dollar handel volume Turkye Turkye se en ook in 'n spesiale volume van $ 5 miljard handelsoorskot hierdie vraag. Gesê volume van die instandhouding en verbetering van die Brexit nader monitering van die proses deur die plaaslike sektor buitelandse handel en logistiek in Turkye is van kardinale belang.

KOMMERSIËLE OORLOGS tussen VS en China

Die proses, wat gedefinieer word as handelsoorloë tussen die VSA en China, bestaan ​​eintlik uit die bykomende belasting wat die twee lande op die produkte wat van mekaar ingevoer word, toegepas het. China is dubbel die invoer uit die VSA

is 'n land wat meer uitvoer as die VSA. Die produkgerigte handelsoorlog tussen die twee lande kan ook die diens wat aan die produkte aangebied word, beïnvloed. Gedurende die periode waarin ons hierdie handelsoorlog in November-Desember van verlede jaar kon noem, was daar 'n bietjie versagting. China het byvoorbeeld die ekstra tariewe wat dit vir verskeie ingevoerde goedere gebring het, afgetrek. Die voortsetting van hierdie proses sonder enige buigsaamheid kan China egter dwing om die voorsieningskettingstrukture van veral tegnologie- en kledingondernemings te herontwerp, wat hulself as die produksiebasis beskou en hul globale voorsieningskettingkonfigurasie dienooreenkomstig bou. Natuurlik, as ons oor China praat, is dit noodsaaklik om die Belt and Road-inisiatief te noem. Met die inisiatief wat dit in 2013 geneem het, het China die Belt-en-weg-inisiatief van stapel gestuur, wat 1 miljard mense en 3 lande ter waarde van 65 biljoen Amerikaanse dollars van stapel gestuur het. Danksy die projek kan produkte vervoer word na China, Asië, Europa en Afrika met meer mededingende koste per spoor, pad en see.

Binne die bestek van die Belt and Road-inisiatief, is dit nodig om 'n aantal data wat deur China gepubliseer is, te deel. Die tydperk tot Julie 2019 in vergelyking met dieselfde tydperk van die vorige jaar was China; Dit het sy handelsvolume met die Verenigde Arabiese Emirate met 16.1% verhoog, 11.3% met ASEAN-lande, 10.8% met Europese lande, 9.8% met Rusland en 3% met Afrika-lande. In hierdie konteks kan die lot van handelsbetrekkinge tussen die VSA en China en die ontwikkelinge rakende die gordel-en-weg-inisiatief ook doeltreffend wees om omvattende strukturele veranderinge in die wêreldwye voorsieningsketting waar te neem.

KOMMERSIëLE OOREENKOMS MAG VERLAAG MET 91% INDIEN DIE BEPALINGS volledig toegepas word

Volgens 'n studie deur die Wêreldhandelsorganisasie; As al die bepalings wat deur die handelsfasiliteringsooreenkoms uiteengesit word, afgedwing word, word geskat dat die gemiddelde invoertyd in die wêreld met 47%, oftewel byna die helfte, sal afneem en die uitvoertyd met 91% sal afneem. Benewens hierdie verbeterings in terme van duur, is die handelsfasiliteringsooreenkoms natuurlik 14.3% goedkoper onder die handel. Die volume wêreldwye groei van 1 biljoen Amerikaanse dollar per jaar is ook van die ramings. Alhoewel die bepalings van die handelsfasiliteringsooreenkoms oor die algemeen op die verkeer van goedere gerig is, is alle komponente van die internasionale logistiek natuurlik in die middel van elke stap wat geneem moet word om handel te vergemaklik. State kan die bewegings van goedere beheer deur die doeanehekke te beheer, sowel as die logistieke sektor te reguleer met die aansporings, regulasies, die mededingingsvoorwaardes wat hulle aan die logistieke sektor sal bring. In hierdie konteks is die wêreldwye sukses van die handelsfasiliteringsooreenkoms meestal gebaseer op die korrekte konstruksie en implementering van die reëls wat die logistieke sektor uiteensit, waarin die privaatsektor aktief is, dit wil sê logistiek speel ook 'n rol wat die vrye en vinnige verkeer van goedere ondersteun en moontlik maak.

BRON VAN 14% VAN VERVOER SEKTOR GLOBALE Kweekhuisgasse Ossillasies

Aangesien die vervoersektor die bron van 14% van die wêreldwye kweekhuisgasvrystellings is, word studies deur sowel regerings as supranasionale liggame uitgevoer om hierdie negatiwiteite uit te skakel. In September het Duitsland byvoorbeeld sy klimaataksieplan 2030 aangekondig. Volgens die plan sal die uitlaatgasse van die vervoer- en konstruksiesektor geprys word, en maatskappye sal die regering teen die koers van emissies betaal. Daarbenewens het die toepassing bekend as IMO 2020 binne die raamwerk van die wêreld-omgewingsverantwoordelikheid van die maritieme industrie op 1 Januarie in werking getree. Die swaelinhoud van die brandstof wat deur die skepe gebruik word, is egter op 0.5% gestel.

DIE MEESTE AANDEEL UIT OPENBARE BELEGGINGS EN KOMMUNIKASIESEKTOR

Alhoewel 'n afname in die openbare beleggingsbegroting in 2019 in vergelyking met 2018 waargeneem is, is openbare beleggings meestal in die vervoer- en kommunikasiesektore belê. Intussen is die deel van die kommunikasie slegs 152 miljoen TL. Die begroting vir die vervoer is 20.1 miljard TL. Daar word beoog om dit te spandeer vir 7.5 miljard lira-spoorweg, 6.7 miljard lira-snelweg, 4.3 miljard lira stedelike vervoer, 1 miljard lira-lugredery.

GROOTTE VAN LOGISTIEKE SEKTOR

Soveel as wat dit nuuskierig is in die logistieke sektor, is dit eintlik 'n moeilike saak om te meet. Aangesien die takklassifikasie vir vervoer en berging aktiwiteite vir passasiersvervoer insluit, is dit nie voldoende om die grootte van die logistieke sektor in verhouding tot die direkte vrag aan te bied nie. Om hierdie rede is dit grootliks gebaseer op aannames in evaluerings rakende die logistieke bedryf. Die benadering wat in die sektor sowel as die akademie aanvaar word, is dat die logistieke sektor 'n aandeel van ongeveer 12 persent in die BBP het. Dit word aanvaar dat 50 persent van hierdie grootte te wyte is aan die aktiwiteite van die ondernemings wat direkte logistieke dienste lewer, en die ander 50 persent word veroorsaak deur die logistieke aktiwiteite wat uitgevoer word deur die ondernemings wat goedere verhandel. In hierdie konteks was die BBP in 2018 3 biljoen 700 miljard 989 miljoen TL. In 2018 is die grootte van die logistieke sektor as 444 miljard TL aanvaar. BBP-data vir 2019 is nog nie vrygestel nie, maar ons het 'n raming wat ons as 'n riglyn kan aanvaar. Volgens die New Economy Program wat in die herfs gepubliseer is, word die BBP in 2019 geskat op 4 triljoen 269 miljard TL. In hierdie konteks kan gesê word dat die grootte van die logistieke sektor 2019 miljard TL in 500 oorskry het.

MET DIE LAAGSTE AANDEEL VAN DIE SPOORWEG WEER

Die vervoer van seevaart het die grootste aandeel in beide invoer en uitvoer op waardebasis. In die tydperk 2009 tot die derde kwartaal van 2019 het die seevaart 'n aandeel van 65-70 persent in invoervervoer. In dieselfde tydperk het die deel van die snelweg 'n dalende neiging in invoere, terwyl byna 20 persent van die ingevoerde vragte per pad vervoer word. Aan die ander kant het lugvervoer sedert 2009 sy aandeel in invoervervoer verhoog. Die aandeel spoorweë in die invoer is sedert 2012 minder as 1 persent. Die verhouding van vragte wat deur die see in uitvoere vervoer word, het sedert 2009 toegeneem en die aandeel, wat in 2009 47,05 persent was, het aan die einde van die derde kwartaal van 2019 62,42 persent geword. Die teenoorgestelde van die toenemende aandeel in die see-uitvoere word waargeneem in die uitvoervragte wat deur die snelweg vervoer word, en die deel van die snelweg, wat in 2009 42,30 persent in totale uitvoervervoer was, was 2018 persent in 28 en 2019 persent in die derde kwartaal van 28,59. Alhoewel dit nie moontlik is om 'n neiging te bepaal rakende die aandeel van die lugredery in uitvoervervoer in die ontleed tydperk nie, wissel die aandeel tussen 2011 persent, die laagste koers in 6,42, en 2012 persent, die hoogste koers in 14,40 die volgende jaar. Daar word waargeneem dat die aandeel van die spoorlyn in uitvoer die laagste het, en die aandeel in die uitvoer in alle jare minder as 0,93 persent was, insluitend 2011, wat die hoogste aandeel in die ondersoekperiode was.

DIE GROOTSTE AANDEEL VAN DIE SEA GEBASEERDE ONDERSOEKE

Sommige neigings wat deur die jare duidelik geword het op grond van die gewig van die vrag wat in invoer en uitvoer vervoer word, staan ​​ook uit. Die maritieme aandeel in uitvoere volgens gewig het einde 2018 78,25 persent en hierdie koers het aan die einde van die derde kwartaal van 2019 80,15 persent geword. Alhoewel gesien word dat die verhouding tussen seevoorsiening in uitvoer op grond van gewig sedert die begin van die ondersoekperiode toegeneem het, word die teenoorgestelde van hierdie neiging in padvervoer waargeneem. Die vervoer van paduitvoer op 'n gewigbasis, wat in 2009 25,24 persent was, toon 'n proporsionele afname vanaf 2015: Terwyl die aandeel van die uitvoer van vervoer na gewig aan die einde van 2018 20,44 persent was, was hierdie koers 2019 persent aan die einde van die derde kwartaal van 18,54. Spoorweguitvoere ontvang steeds die kleinste aandeel op grond van gewig sowel as op grond van waarde. Die aandeel van die spoorwegvervoer, wat in 2009 1,15 persent in die uitvoer was, was in al die jare wat gevolg het, onder 1 persent in die invoer.

GEREGISTREERDE VERHOGING IN 'N KILOGRAMMIESE LADINGSWAARDE GEMAAK DEUR DIE LUGLYN

Die verslag bevat ook gegewens oor die gemiddelde waarde van die vrag wat met elke vervoermiddel vervoer word. Daar is daarop gewys dat die waarde van 1 kilogram vrag wat deur die lugdiens ingevoer is, aan die einde van die derde kwartaal van 2019 3 dollar bereik het. Dieselfde waarde vir 258.49 was $ 2015. Die waarde van 'n gewiglas wat binne vyf jaar deur die lugdiens uitgevoer word, het met ongeveer 153.76 persent gestyg. In die derde kwartaal van 5 is die invoervrag van die lugredery 68 persent waardevoller as die uitvoervrag, wat 'n gemiddelde waarde van 2019 dollar per kilogram het. Alhoewel dit nie so tragies soos die lugredery is nie, geld 'n soortgelyke situasie natuurlik vir die snelweg. Gemiddeld is 11,51 kg vrag wat ons invoer altyd duurder as die vragte wat ons uitvoer. Hierdie situasie onthul die punt dat die plaaslike sektor en die produksiesektor moet ontwikkel.

DIE LOGISTIEKE PRESTASIEINDEKS LEEF

Die indekse wat wêreldwyd in UTIKAD Logistics Sector Report 2019 gepubliseer is, is ook ingesluit. Logistieke prestasie-indeks; ondersoek die logistieke optredes van die lande onder ses kriteria. Dit sluit in doeane, infrastruktuur, internasionale vervoer, kwaliteit van logistieke dienste, opspoor en naspeurbaarheid van verskepings, en uiteindelik aflewering betyds. In 2018, Turkye geledere 160 onder 47 lande. In vergelyking met vorige jare het dit in 2018 die slegste gevaar. Turkye se vordering in vergelyking met 2016. Nie een van die ses kriteria kan dit nie in ag geneem word dat selfs 'n beduidende afname.

Verlig van Doing Business Index, Turkye in 2017, 60 het baie goed gekomplimenteer deur om saam met betrokke regering liggame te werk en Turkye het aksieplanne om die hoër orde te verwyder geskep. Met hervormings in Turkye geneem in 2018, 43 aansoeke, en in 2019 verskuif na 33. vir die verslag van die logistieke bedryf "Handel Oor Grense" onderwerp in Turkye is # 44. In hierdie konteks, wat getref moet word ten einde uitvoere Turkye se verhoog is steeds moontlik om te sê dat daar geen duidelike rigting van ontwikkeling.

Elke jaar, voorberei en gepubliseer deur die Wêreld Ekonomiese Forum Globale Mededingendheid indeks, Turkye geledere in 2018 en 2019 in 61. Volgens die verslag, het Turkye se gebruik van inligting- en kommunikasietegnologie en infrastruktuur en die arbeidsmark vordering in die veld gemaak. Terselfdertyd die verslag is bekend Turkye het vordering onder lug vervoer in die gebied van infrastruktuur en padvervoer titels maar 'n hoë inflasie as gevolg van makro-ekonomiese stabiliteit in die gebied en as gevolg van die nie-tariefbeperkings goedere wat swak presteer in die gebied van die mark.

UTİKAD Logistieke sektorverslag vir 2019 KLIK HIERSpoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar