Wat is die SIL-seinstelsel vir spoorlyne?

Wat is 'n seinstelsel vir spoorwegsil
Wat is 'n seinstelsel vir spoorwegsil

Seinstelsels is die stelsels wat onveilige veiligheid bied, wat onontbeerlik is vir spoorstelsels soos Tram (SIL2-3), Ligte Metro en Metro (SIL4) deur die verwante prosesse op die vinnigste en betroubare manier uit te voer. Hierdie stelsels bied groot tegniese, bestuurs- en kostevoordele sowel as sekuriteit.

spoorstelsels
Spoorstelsels

Spoorstelsels

Alhoewel die gebruik van spoorstelsels in ons land eers in die 90's algemeen voorkom, sien ons dat spoorstelsels toenemend verkies word om die toenemende verkeersprobleem op te los. Laat ons voortgaan met die artikel deur die basiese seinbegrippe vir spoorstelsels te verduidelik.

SIL (Veiligheidsintegriteitsvlak)

SIL-sertifisering verwys na die betroubaarheid van die stelsel. Die SIL-vlak word uitgedruk in die basiese 4 vlakke, en namate die SIL-vlak styg, verhoog die veiligheidsvlak met die ingewikkeldheid van die stelsel om risiko's te verminder.

SIF (Veiligheidsinstrument-funksie)

Die belangrikste funksie van SIF hier is om die gevaarlike situasie wat tydens 'n proses kan voorkom, te identifiseer en te voorkom. Alle SIF-funksies vorm die SIS (Safety Instrumented System). SIS is die beheerstelsel wat die hele stelsel beheer en die stelsel veilig maak in gevaarlike situasies.

Die term “Funksionele Veiligheid” verwys na die vermindering van risiko tot 'n aanvaarbare vlak deur alle SIF-funksies in die stelsel te bedryf.

Outomatiese treinstop (ATS)

Ten einde veilige en doeltreffende treinverkeer by spoorwegbedrywighede te verseker, is verskillende treinbeheerstelsels ontwikkel en sommige van hulle is (ATS) outomatiese treinstop, (ATP) outomatiese treinbeskerming, (ATC) outomatiese treinbeheer.

ATS-stelsel is 'n sekuriteitstelsel wat die stop van die trein moontlik maak deur die spoed van die trein waar die verkeer beheer word deur elektriese seine te beheer en ook die bestuurder in kennis te stel indien nodig.

Die ATS-stelsel beheer die snelheid van die treine onderling met behulp van magnete wat langs die pad geplaas word en die seine hiernaas.

Outomatiese treinbeskerming (ATP)

Die ATP-stelsel is 'n beveiligingstelsel wat tussenbeide tree op die punt waar die bestuurder nie op die vereiste snelhede val of die trein stop nie, in ooreenstemming met die inligting wat van die ATS-stelsel ontvang is.

Outomatiese treinbeheer (ATC)

Alhoewel dit soortgelyk is aan die ATS-stelsel, pas dit die snelheid van die trein aan volgens die posisie van die treine voor en agter. In teenstelling met ATS-stelsel, maak u deure oop / toe en so aan. sekuriteitsprosesse word ook deur ATC bestuur.

Seinstelsels

In die vroeë jare van die treinstelsels was daar geen veiligheidsmaatreëls nodig nie weens die lae treinsnelheid en verkeersdigtheid. Amiyane, die veiligheidsingenieur. Alhoewel daar met behulp van die tydintervalmetode by die aanwyserbeamptes met die ongelukke wat ondervind is, probeer word om sekuriteit te bied, is daar in die volgende proses begin om sekuriteit te bied deur die afstandgapemetode en seinstelsels met die toenemende verkeersdigtheid.

Samevattend is die tydintervalmetode in die eerste jare van die spoorstelsels gebruik, en later is metodes vir afstandinterval gebruik wat deur seinstelsels voorsien word. Vandag het die gebruik van seinstelsels dit moontlik gemaak om treine outomaties sonder die bestuurder te bestuur.

treinbeskermingstelsel
treinbeskermingstelsel

Die seinstelsel kan in twee afdelings ondersoek word, soos velduitrustings (treinspore, outomatiese skeerders, seinligte, trein-kommunikasietoerusting) en sentrale sagteware en inskakeling.

Spoorbane

Spoorbane (treinopsporing); Daar is 4 soorte geïsoleerde algebraïese spoorbane, gekodeerde spoorsirkels, as-teen-spoorbane en bewegende blokspoorbane.

In die geïsoleerde algebraïese spoorstroombane is daar geen trein in die spoorstreek nie, en as daar geen retourspanning is volgens die spanning wat vanaf die geïsoleerde gebied toegepas word nie. Daar word aanvaar dat hier 'n trein is in geval van enige mislukking.

Gekodeerde spoorbane gebruik die klankfrekwensie, en 'n verandering in sein beteken dat daar 'n trein op die baan is. Die gebruik van hierdie stelsel op kort afstande en ononderbroke plekke is baie nuttig ten opsigte van veiligheid en koste.

Spoorkringe met as tellers is stelsels wat sekuriteit bied deur die ligging van die trein op te spoor deur die asse wat die spoor binnegaan en verlaat, te tel. Die gebruik daarvan in die wêreld neem vinnig toe.

Bewegende blokspoorbane gebruik virtuele blokke waarvan die lengte wissel na gelang van die spoed van die trein, stopafstand, remkrag, kromme en hellingparameters van die streek.

Gebruik van seinstelsels

In die plat en gesigte gebiede word visuele bestuur gebruik, terwyl in die skêr en tonnelsones die inskakelingstelsel gebruik word om die ingang en uitgang van 'n trein na die ooreenstemmende skakelaar te bepaal. Interlocking-stelsel is basies die stelsel wat enige spoor op die spoor wat die trein wil binnekom, sluit en verhoed dat die trein binnekom.

Met die gebruik van volledig outomatiese drywerlose stelsels word die menslike faktor wat die grootste faktor van ongelukke is, tot die minimum beperk. Met hierdie stelsels kan ongelukke voorkom word deur onmiddellike opsporing van treine, terwyl die wagafstande van passasiers verkort word deur die afstande tussen treine aan te meld en produktiwiteit verhoog word met 'n hoë operasionele buigsaamheid. Hierdie stelsels is ook voordelig met lae onderhoudskoste.

Vaste metro- en metro-stasies gebruik deesdae meestal vaste blok handrat, vaste blok outomatiese bestuur en bewegende blok outomatiese bestuurstelsel.

Handblok met 'n vaste blok

Oor die algemeen 10 min. In hierdie stelsel, wat hieronder afstande gebruik word, is die betrokke roete van die trein 10 minute. Daar word ook aanvaar dat dit voltooi is. Op hierdie stadium kan dit ongelukke veroorsaak as die ingenieur hierdie afstand in 'n korter tyd gereis het. Op hierdie punt moet Meganiese Inligtingstelsels (DIS) en Voertuigopsporingstelsels gebruik word.

Outomatiese ry met 'n vaste blok

Alhoewel dit ongeveer 20% duurder is as die handratstelsel wat hierbo beskryf word, is dit moontlik om die lyn doeltreffender te gebruik met die outomatiese bestuur van die trein en energiekoste. Aangesien die blokafstand tydens die ontwerpfase bepaal word, is die gemiddelde treinfrekwensie 2 min. Geskik vir gebruik in gebiede waar dit op is.

In hierdie stelsel besluit die inskakelingstelsel hoe vinnig die trein gaan gaan en bepaal die posisie van die treine en vertel die trein tot op die punt waar dit moet stop.

Outomatiese ry (skuifblok)

Soos hierbo genoem, word die afstand tussen elke trein en die trein bereken en na die trein oorgedra volgens die snelheid van die trein, remkrag en padtoestand. Die ligging van elke trein word afsonderlik gesluit en die snelheid van elke trein word apart bereken. As gevolg van die veiligheidsvlak, word seine oorbodig verskaf deur kommunikasie met dubbele kanale.

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar