BTS Ankara YHT Beskrywing van ongelukke

btsden ankara yht ongeluk geval beskrywing
btsden ankara yht ongeluk geval beskrywing

Die United Transport Workers Union (BTS), gister, het die eerste verhoor van die treinongeluk met 'n hoë spoed die werklike verantwoordelikheid vir die stryd om die waarheid te ontbloot, onthul.

Die skriftelike verklaring wat deur BTS gemaak is, is soos volg; 13. Hoësnelheidstrein op dieselfde lyn met die Ankara-Konya-trein het op 2018 Desember 3 in Ankara-Marsandiz neergestort, waarvan 9 dood is en 92 gewond is in die treinongeluk (1 Januarie 13) Hy is gister in die 2020ste strafhof in Ankara gesien.

In die akte van beskuldiging wat deur die hof opgestel is, die dood en beserings van meer as een persoon 'op aanklagte van gevangenisstraf van tot 15 jaar, het drie van die drie verweerders aan die verhoor van altesaam 10 verweerders deelgeneem.

Na die identiteitsondersoek van die verweerders en klaers, het die verhoor begin met die verklarings wat deur die verweerders en die hof gegee is en die advokate se vrae tot in die laat uur.

In die onderhawige geval, in die verklarings en uitsprake wat gemaak is teen die treinorganisasiebeampte en die masjiniste wat hul lewens in die ongeluk verloor het, is die TCDD-hoofbestuurder en die assistent-generaalbestuurders versoek om verhoor te word sonder enige werklike reg.

Na afloop van die verhoor het die hof besluit om die aanhouding van Osman Yildirim, offisier van die treinorganisasie, voort te sit en die verhoor tot 24 Januarie 2020 te verdaag en besluit om Sinan Yavuz en die verkeersbeheerder Emin Ercan Erbey vry te laat.

In die eerste plek moet daarop gelet word dat daar 'n gebrek aan seinstelsel is wat hierdie ongeluk veroorsaak. Met ander woorde, 'n soortgelyke ongeluk is te eniger tyd moontlik. Dit is deur die Algemene Direktoraat van die Turkse Staatspoorweë (TCDD) bevestig dat die vertrekpunt en tye van die treindienste na die ongeluk verander is.

Daar was tot dusver baie ongelukke in ons spoorweë, honderde burgers is dood en beseer in hierdie ongelukke.

Ons is elke keer die regte rede vir hierdie ongelukke; In die AKP-tydperk met die praktyke wat sedert 2003 toegepas is onder die naam herstrukturering in TCDD, bo die individuele foute van werknemers; politici en burokrate neem wetenskaplike stappe, nie-meriete personeel om aan die werk te kom, onvoldoende aantal personeel, meer as een titel tot 'n enkele titel, ensovoorts.

Hierdie redes is breedvoerig uiteengesit in die verslag wat opgestel is na die ongeluk deur ons vakbond oor die onderwerp en in ons verslag; “Dit is duidelik dat die politieke druk op die instelling om onvoltooide lyne ter wille van die politieke vertoning te open, een van die hoofredes is waarom senior burokrate stilbly en hul ondergeskiktes opdrag gee om hierdie vreemde opdragte te lewer, in plaas daarvan om te verhoed dat hulle ten gunste van die instelling onder druk geplaas word. 'Daar is gesê waar die belangrikste verantwoordelikheid gesoek moet word.

Volgens ons is die werklike verantwoordelikheid van hierdie ongeluk baie voor die hand liggend. En ongelukkig sien ons weereens dat die regte verantwoordelike mense nie na hierdie ongeluk na die regbank gebring is nie.

Dit moet bekend wees dat die vervolging in die openbare gewete nie ten volle verseker sal word voordat die seinstelsel voltooi is voordat die regters besluit om die lyn te open nie.

Dit moet deur ons hele publiek bekend wees dat ons sal voortgaan met die vasberadenheid om die werklike verantwoordelikhede van hierdie ongeluk te openbaar.

Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar