TMMOB vra vir 'n saak teen Kanal Istanboel

oproep teen tmmob-kanaal teen istanbul
oproep teen tmmob-kanaal teen istanbul

'N Perskonferensie is op 1 Januarie 100.000 deur TMMOB Istanbul Provinsiale Koördineringsraad gehou oor 20 / 2020 Istanboel-omgewingsplanverandering en positiewe OIB-besluit van Kanal Istanbul.


Cevahir Efe Akçelik, sekretaris van die TMMOB Istanbul Provinsiale Koördineringsraad tydens die perskonferensie wat in die Istanbul Metropolitan-tak van die Kamer van Argitekte gehou is, Mücella Yapıcı, sekretaris van die EIA Adviesraad van die Istanbul Metropolitan-tak van die Kamer van Argitekte, prof. Dr. Dr. Haluk Gercek, direkteur van die Turkse Straatstoepassing en Navorsingsentrum, Saim Oğuzülgen, deelgeneem aan die Bahçeşehir-universiteit.

Persverklaring van TMMOB is soos volg; “Op 17.01.2020 is die omgewingsimpakevalueringsverslag van die Kanal Istanbul-projek deur die Ministerie van Omgewingsake en Verstedeliking aan die publiek bekend gemaak, waar 'n 'OIE-positiewe' besluit geneem is.

Die Canal Istanbul-projek is sedert die dag waarop dit op die agenda was, deur baie wetenskaplike en professionele mense bestudeer, en die omgewings- en sosiale dimensie wat in die geval van die bou van die kanaal sal plaasvind, is in al sy besonderhede aan die lig gebring. As gevolg van die werk wat gedoen is, het universiteite, professionele kamers, nie-regeringsorganisasies en openbare administrateurs herhaaldelik gewaarsku; Aan die ander kant het die bestuurders nie die publiek by die beplanningsfase van hierdie projek ingesluit nie en ook nie die waarskuwings nagekom nie. Hierdie projek, wat van die top van die inwoners van Istanboel opgelê is, sal strek van Marmara tot by die Swart See, veral van Istanboel, en sal die hele geografie op 'n onherstelbare manier beïnvloed, 'n skeuring tussen ekosisteme skep en 'n natuurlike balans wat in duisende jare gevorm is, ontstel. Dit is wat die Ministerie van Omgewing en Verstedeliking 'Positief' vind.

Die situasie waarin die Ministerie van Omgewing en Verstedeliking positief is; Terwyl u 'n stad soos 'n wêrelderfenisstad in 'n onbewoonbare stad plaas deur dit onder die druk van 'n bevolking te plaas, beskadig die kulturele erfenis van die stad, maak die stad 'n groot konstruksieterrein en laat die stad die inisiatief van grondverskuiwende vragmotors, terwyl die stad aan die lig gebring is met die wetenskaplike feite dat die groot aardbewing in Istanboel nader kom. dit is onverantwoordelik om dit broos te maak in plaas daarvan om dit voor te berei.

Die werklike betekenis van hierdie projek, wat die ministerie 'Saving the Bosphorus' noem, is om die Bosporus van die Marmarahee te verskerp. Turkye se "asma" see van Marmara, 'n ingryping wat veroorsaak dat die agteruitgang van Marmara geneig om die suurstof balans in 'n formaat wat nie sal terugdraai beïnvloed. Die verwesenliking van hierdie moontlikheid hang af van die katoendraad en is nie 'n probleem wat oorkom kan word deur die syfers, wat teoreties bereken is soos voorspel in die OIE-verslag, ook verkeerd te bereken nie.

Statistiese gegewens uit Istanbulchun weerlê die bewering dat die kanaal gebou is om die risiko van skeepsverkeer en ongelukke in die Bosporus te verminder. Inteendeel, as gevolg van die toename in skeepgroottes en die vervoer van hulpbronne soos olie / aardgas deur pypleidings, neem die skipverkeer elke jaar af en neem die risiko van ongelukke in die keel af met die maatreëls wat getref word. Dit is die owerheid se plig om die veiligheid van die Bosporus te verseker, dit is nie 'n projek om 'n risiko soos Kanal Istanboel met 'n risiko te dek nie. Hierdie kunsmatige waterweg hou meer ongelukke as die Bosphorus in.

29% van die stad se totale waterakkumulasievermoë is op die kanaalroete geleë. Die verdwyning van hierdie bronne stem ooreen met die waterbehoeftes van 6 miljoen mense. As gevolg van die kanaalroete op die belangrike waterbekkens van Istanboel, sal die gebiede baie ly en die Sazlıdere-dam, wat drinkwater aan Istanboel voorsien, word heeltemal leeggemaak. Die moontlikheid van soutgehalte van Terkosmeer is steeds 'n groot risiko. Die deel van die Küçükçekmece-meer tot by die Sazlıdere-dammeer vorm vleilande en vleierige gebiede. Die moerasgebied wat deur die getye van die meer gevorm word, is 'n rus- en broeisone op die migrasie-roete van die voëls. In sintese van natuurlike strukture vir alle omgewingsplanne wat vir Istanbul vervaardig word; Hierdie gebied word gedefinieer as die eerste- en tweedegraadse kritieke grond- en hulpbronareas ten opsigte van die handhawing van die watersiklus, kritieke ekologiese stelsels waarvan die funksies wat absoluut beskerm moet word, nie ontwrig mag word nie. As gevolg van die kreek en sy natuurlike topografie, is die streek baie belangrike grondwater en 'n opvangbak vir reënwater en die belangrikste ekologiese gang van Istanboel.

Om Istanboel sonder water te laat staan ​​in 'n tyd waarin die wêreldwye klimaatsverandering die effek van brandstigting begin toon, is 'n waaghalsige en verkeerde keuse ten opsigte van die natuurlike werklikheid. Dit is 'n groot fout om 'n stad wat die grootste deel van die bevolking en produksie, soos Istanboel, insluit van waterbates te ontneem, en om te dink dat verliese uitgeskakel kan word deur die toevoer van water uit die bakke van ander provinsies. Met onbeplande konstruksie en onbeplande projekbeplanning is die waterbates van Istanboel amper uitgeput. Vandag is Istanboel 'n stad wat 70% van sy drinkwater van ander provinsies moet voorsien. Die stad se eie waterbates word elke dag vernietig en daar word geglo dat die waterprobleem van Istanboel opgelos sal word deur water uit ander valleie te skuif. Hierdie situasie skep druk in ander waterskeidings en ontwrig stelselmatig die balans van die ekosisteem.

In die IMM-verslag oor Istanboel se omgewingsbevel vir 2009, wat vroeër deur die Ministerie goedgekeur is, is moontlike gevolge van wêreldwye klimaatsverandering by die plan ingesluit, en die feit dat die neerslagregime en die droogte- en skoon drinkwatervoorraad moeilik sou wees en die behoefte aan water sou toeneem. Teen die jaar 2020 is al hierdie evaluerings geïgnoreer en is die mense van Istanboel in groot gevaar gebring. Bestuurders moet nie net die ekologie, maar ook historiese inligting bevraagteken: in die geskiedenis is elke stad gebou volgens die afstand tot waterbates. U kan nie 'n stad en land sonder water bestuur nie.

As gevolg van die eklektiese beplanning van die grootskaalse beplanning van Istanboel, verhoed dit die kumulatiewe (gevoude) effek van die projekte wat beplan word om in die stad uit te voer. 'N Nie-wetenskaplike metode wat nie 'n holistiese perspektief het nie, is om die Kanal Istanboel-projek te benader asof dit 'n selfstandige projek is en slegs die impakassessering van die projek uit te voer. Die derde lughawe-, derdebrug- en Canal Istanbul-projek, wat jare gelede aan die publiek bekend gemaak is met die naam "Crazy Projects", is geïntegreerde projekte. Met al hierdie projekte is Istanbul onder die invloed van baie negatiewe omgewingslas, aangesien dit die noorde kan dra. Istanboel is verwyder van die feit dat dit 'n bewoonbare stad is en is verander in 'n wild- en huurarea van wêreldwye en pro-kapitaal, wat sy politieke en ekonomiese belange op kort termyn bo alle belangrike lewenswaardes beskou.

Die gevolge van die projek is nie net beperk tot natuurlike gebiede nie, maar het ook 'n sosiologiese effek, soos dit verstaan ​​word uit die advertensies oor vaste eiendom wat die projek self voorafgegaan het. Mense wat op die kanaalroete woon, wat oopgemaak sal word vir konstruksie, sal verplaas word, en diegene wat die voorreg het om in 'Canal View' huise te woon, sal na hul plekke gebring word. Met die kanaal sal die noorde van Istanboel onder 'n ekstra bevolkingsdigtheid wees en sal die stad nie meer hanteerbaar wees nie.

In die OIB-verslag van die projek is die omgewings- en sosiale impakgebied van die projek byna beperk tot die begin- en eindpunt van die kanaal. Hierdie kanaal; dit het die potensiaal om die hele Istanboel en die streke rondom die twee seë met die domino-effek te vernietig.

Net nie al die lande aangrensend aan die Swart See in belang van Turkye tot onderwerp word aan strategiese aanslag van hierdie projek is ook 'n saak van debat. Aangesien hulle geen skepe sal dwing om deur die kanaal te gaan nie, is die gespesifiseerde koste van die projek ook onrealisties. Openbare hulpbronne sal onnodig saam met hierdie projek aangewend word, en veral die mense van Istanboel sal daarvoor betaal met hul woonruimtes.

TMMOB en sy aangeslote kamers het alle wetenskaplike en tegniese infrastruktuur om te bewys dat hierdie projek nie gedoen moet word nie. In die tydperk sedert die projek is aangekondig; het geen realistiese wetenskaplike en tegniese regverdiging en verduideliking gehad om te bespreek nie. Daarom sal die Kanal Istanboel-projek na die regbank oorgeplaas word.

Bel vir die Great Istanbul Citizen Case

Dit is ons oproep aan alle inwoners van Istanboel wat beswaar maak teen die projek: U het die reg om tot 17 Februarie 2020 die Kanal Istanbul-projek te dagvaar. TMMOB is gereed om al die wetenskaplike en tegniese infrastruktuur aan te bied wat die rede vir die saak sal wees. Bruid duisende / honderde duisende mense om een ​​van hierdie gevalle draai dit in die grootste geval in die geskiedenis van Turkye, het ons kennis geneem van hierdie burgerlike verantwoordelikheid vir Istanbul düşelim datum. Daar is geen ander Istanboel nie!Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar