TCDD sal sedert 2021 met die privaatsektor op die spoor meeding

Vanaf tcdd sal dit meeding met die private sektor op die baan
Vanaf tcdd sal dit meeding met die private sektor op die baan

Die knoppie word gedruk om die treinlyne per tender vir private ondernemings oop te maak. TCDD sal vanaf 2021 met die privaatsektor meeding.


SözcüVolgens die verslag van Erdoğan Süzer; “Na die vragvervoer op die spoorweg word passasiersvervoer ook vir privaatsektorondernemings geopen. Volgens die nuwe ontwerp-verordening sal treine van private ondernemings vanaf 2021, buiten TCDD, ook passasiers op staatsbeheerde spore vervoer. As privaat treinondernemings, wat die bestaande treinlyne vir tien jaar sal huur, instem om aan die lyne te werk wat hulle beskadig, sal hul verliese deur die staat gedek word. As die nuwe verordening tot stand kom, sal private treinondernemings, soos interbusbusondernemings, op die treinspore dien. Die georganiseerde beamptes van die Spoorweg-Arbeidsunie by TCDD het gesê dat hulle nie wil hê dat spoorvervoer vir die privaatsektor oopgemaak moet word nie, en is bekommerd dat dit die weg sal baan vir onderaanneming.

huur Besienswaardighede

Turkye uitgereik in 2013 deur die Wet op die liberalisering van die spoorweg vervoer van die staat waar die TCDD net gebruik maak van die vrag en passasier spoor is amptelik geopen om die private sektor. Met die wet wat 7 jaar gelede gepubliseer is, is TCDD verdeel in infrastruktuur en vervoer, terwyl TCDD met die hele infrastruktuurnetwerk in die hele land gelaat is, terwyl TCDD Taşımacılık A.Ş. die taak opgelê het om sy staatsdiensverpligtinge tot passasiersvervoer tot einde 2020 na te kom. Hierdie verpligting, wat ook voorsien dat die verliese van TCDD Taşımacılık A. to. wat deur die staat gedek moet word, eindig op 31 Desember 2020. Daarom, vanaf 2021, sal die verpligtinge van die openbare diens deur beide TCDD Tasimacilik en die privaatsektor nagekom word. Die verlies aan belasting sal ook aan daardie onderneming gemaak word as die diens verkry word.

Die Algemene Direktoraat vir Spoorwegverordening van die Ministerie van Vervoer het op die amptelike webwerf die publiek geopen om die konsep van die wetstoepassingsregulasie te bespreek, aangesien die verpligting van TCDD hierdie jaar verval. Volgens die konsep met die titel "Verordening oor die keuring van verpligtinge van die staatsdiens in spoorwegpassasiersvervoer en regulering, implementerings- en beheermaatreëls en beginsels van die dienskontrakte", sal die spoorlyne en spoorweginfrastruktuur onder die monopolie van TCDD ook oopgemaak word vir ondernemings in die private sektor. Vragvervoer anders as passasiers word steeds deur 3-4 ondernemings deur TCDD uitgevoer.

As die konsepverordening uitgevaardig word, word alle spoorlyne regoor die land per tender op plaaslike en nasionale vlak aan private ondernemings oopgemaak. Ondernemings wat spoorvervoer wil doen, kan individueel of saam op alle lyne op streeks- of nasionale vlak bie. Die tenders sal op individuele of gesamentlike basis gedoen word op grond van hoë snelheid, vinnige, hooflyn- en plaaslike passasiersvervoer.

Aantal werknemers by TCDD

personeel TCDD geassosieerde maatskappye
beampte 624 363
kontraktuele 7.916 5.886
Permanente werker 5.162 6.537
Tydelike Werker 251 1
aantal verdien 13.953 12.787

Opmerking: geneem uit die SAI-verslag

Die publiek sal die verlies dek

Volgens die ontwerp wat opgestel is, sal die treine teen normale snelheid saam met hierdie treine, as die privaatsektor slegs hoë snelheidstreine wil hê, gebruik. Die verliese van ondernemings in die private sektor, wat nie winsgewend is nie, maar die lyne moet aanbied wat vir openbare diens bedryf moet word, sal gedek word en 'n 'billike wins'-koers word betaal. Die privaatsektor kan treinstelle koop om passasiers van binne of in die buiteland te vervoer, of 'n motor huur as dit wil.Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar