Die Turkse logistieke sektor hou sy groei-aktiwiteite voort

turk logistieke sektor sit sy groeipogings voort
turk logistieke sektor sit sy groeipogings voort

Die ontwikkeling van die Turkse logistieke industrie in die afgelope jaar skep dikwels 'n positiewe prentjie vir ons as sektorverteenwoordigers. Soos bekend is dit egter nie moontlik om ons sektor onafhanklik van die dinamika van die wêreld te evalueer nie. Beide politieke ontwikkelings in verskillende geografiese gebiede en skommelinge in wêreldhandel beïnvloed die logistieke bedryf. Nietemin, as ons kyk na die ontwikkeling oor die jare, word die logistieke sektor sterker en groei dit elke jaar met die bydrae van die private sektor sowel as die groot deel van die openbare beleggings. In 2019 het ons 'n jaar agtergelaat wat uitdagend was as die sektor, maar nuwe stappe geneem is vir die toekoms. Ek wil 2019 evalueer met enkele syfers en ontwikkelings.


Ons weet dat ons bedryf 'n aandeel van 12% in die BBP van die land het. Die BBP het einde 2018 met 19% gestyg in vergelyking met die vorige jaar en het 3 biljoen 700 miljard 989 miljoen TL bereik. Die logistieke sektor, wat beskou word as 'n 12% -aandeel binne genoemde grootte, het teen die einde van 2018 ongeveer 444 miljard TL bereik. Daar word beraam dat die ondernemings wat logistieke dienste regstreeks van hierdie grootte lewer en buitelandse handel / produksie-ondernemings die helfte van die helfte bydra.

Logistieke sektor van groeiprestasie is geëvalueer aan die einde van 2019 sal verskil van die BBP groei Turkye se. Uitgegee deur die Wêreldbank in Turkye in November 2019 in Turkye tot die BBP groei die ekonomie se monitor word beraam op te spoor. Alhoewel hierdie tabel nie aangenaam is nie, kan ons die groeiprestasie van die logistieke sektor parallel met die BBP sien wanneer die data van die BBP van 2019 deur TURKSTAT aangekondig word.

As ons die logistieke industrie evalueer met die onderskeiding van vervoermiddele, sien ons dat die seevaart die grootste aandeel het in terme van waarde en gewig, soos dit al jare was. In die konteks, aan die einde van die derde kwartaal van 2019, is die aandeel van die seevoorsiening in invoer op grond van die waarde 65%, die aandeel van die snelweg 19%, die aandeel van die lugredery 15% en die aandeel van die spoorweg 0,80%. In uitvoervervoer is die deel van die see 62%, die deel van die pad is 29%, die aandeel van die lugdiens is 8% en die aandeel van die spoorweg is 0,58%.

Aan die einde van die derde kwartaal van 2019 het maritieme invoer aan die einde van die gewig 'n koers van 95%, snelweg 4% en spoorweg 0,53%. Die gewig van die invoervrag wat per lug vervoer word, is baie klein en stem ooreen met 'n verhouding van 0,05%. In uitvoervervoer het seevaart 'n aandeel van 80%, snelweg is 19%, spoor- en lugredery het minder as 1%.

Terwyl ek 2019 agterlaat, wil ek graag die ontwikkelings wat die bedryf raak, met u deel. Binne die bestek van China se gordel- en padinisiatief is die pogings vir ons land om groter aandele uit die vervoergange te kry, een van die belangrikste ontwikkelings vir ons sektor. Parallel met hierdie ontwikkeling, sal die aandeel van spoorvervoer en dus vervoerbelasting deur ons hawens ook toeneem. Om hierdie rede, sal ons land gemaak word van vervoer naatlose spoor deur middel van die oos-wes-as moet prioriteit gee aan infrastruktuur reëlings, in 'n korter tyd in vergelyking met die naburige lande via Turkye van transito vrag en meer ekonomies aangedaan staat voor dat maak die wetgewing moet uitgevoer word. Met die lughawe van Istanboel, het 'n periode begin waarin ons meer effektief kan baat by die posisie van ons land. Turkye se lugvrag kapasiteit namens beide die huidige internasionale skaal oordrag sentrum wat sal oopgemaak word in beide die lang termyn gebruik van die lughawe in Istanbul, sal bykomende kapasiteit 'n groot voordeel verskaf.

As UTİKAD gaan ons voort met ons pogings om die logistieke sektor te verbeter en te ontwikkel. In hierdie konteks volg ons opgedateerde ontwikkelings ten einde 'n volhoubare logistieke stelsel te skep wat veilige, toeganklike, ekonomiese, alternatiewe, doeltreffende, vinnige, mededingende, omgewingsvriendelike, ononderbroke, gebalanseerde, doeltreffende aanbod en moderne dienste bied gebaseer op waardekettingbestuur, wêreldwye goeie praktyk. Ons dra die monsters aan ons lede oor. absoluut noodsaaklik vir die ontwikkeling van inter vervoer in Turkye op die punt van die skepping van hierdie stelsel. Wat het ons dus hiervoor gedoen? Ons het die opinies van UTİKAD oor die ontwerp van die regulering van gekombineerde vervoer aan die Ministerie oorgedra en die finale voordeel van die sektor beoog.

Ons spreek die huidige probleme van die sektor uit op elke platform wat ons verteenwoordig en beklemtoon ons mening oor die oplossing daarvan. Een van hierdie kwessies is die onderwerp van magtigingsdokumente wat versoek word van die ondernemings wat hul vervoeraktiwiteite wil uitvoer. Die feit dat die fooie vir die gevraagde dokumente hoog is, is 'n negatiewe situasie vir ons bedryf. Hoë dokumentêre fooie beïnvloed die werksomstandighede en die mededingende omgewing diep. In hierdie verband spreek ons ​​ons besware en regverdigings op elke platform uit. Uiteraard is ons daartoe verbind om gedokumenteerde en betroubare vervoer te lewer, maar ons glo dat dit noodsaaklik is om die aantal dokumente en die verskeidenheid daarvan te verminder en om die dokumentfooie te verbeter.

As UTİKAD het ons in 2020 2 verslae opgestel vir ons sektor om 'n padkaart vir die toekoms op te stel. Professor van die Fakulteit maritieme Universiteit Dokuz Eylül. Dr. Okan Tuna en geannekseer te la saam voorberei Logistics ontwikkelinge en vooruitsigte Survey en UTIKAD Direkteur van Industrial Relations, wat voorberei is deur Alperen Güler Turkye Logistics Industry Verslag glo ons kan stappe veiliger en meer doeltreffende ons lede en belanghebbendes bedryf deur 2019 neem. Ek hoop dat 2020 'n gesonde, vreedsame en winsgewende jaar sal wees wat nuwe horisonne sal open vir die Turkse logistieke bedryf en sy waardevolle belanghebbendes.

View Emre's Full Profile
UTİKAD Voorsitter van die RaadSpoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar