6 In hegtenis geneem in skroot korrupsie by TCDD

Mense in hegtenis geneem op grond van korrupsie op tcdd
Mense in hegtenis geneem op grond van korrupsie op tcdd

In antwoord op die vraag van Mahmut Tanal, adjunk-minister van Istanboel, het Mehmet Cahit Turhan, minister van vervoer, gesê dat 6 personeellede uit die staatsdiens ontslaan is en dat een werknemer gevonnis is om maandeliks uitgesny te word.


Turhan het gesê dat altesaam 2019 ondersoeke na skrootkorrupsie in die periode 2020-8 van stapel gestuur is, 5 afgehandel is, en 3 nog aan die gang is. Turhan het in kennis gestel dat die vervolging ook die situasie aangryp.

Tanal, die CHP, het gevra dat 'n navorsingskommissie in die Vergadering opgerig word vir korrupsie in openbare instellings.

Mahmut Tanal, adjunkhoof van CHP, het die bewerings dat 'onreëlmatige afval verkoop is' op die TCDD op die agenda van die Vergadering gebring deur middel van die vrae-mosie.

Tanal, Minister van Vervoer en Infrastruktuur Minister van Vervoer en Infrastruktuur Mehmet Cahit Turhan;

  • Bestaan ​​daar administratiewe of geregtelike ondersoeke teen TCDD op grond daarvan dat onwettige skrootverkope gedoen word?
  • Is daar TCDD-personeel, amptenare, burokrate wat ondersoek word, geskors, ontslaan, ontslaan, gestraf word met die eis van 'skroot korrupsie'?
  • Is dit waar dat die waens wat nog nie verval het nie, by Sivas Bostankaya-stasie gesny en geskraap word en verkoop word?

Hy het vrae gestel.

MINISTER TURHAN: 8 ONDERSOEKE BEGIN, 6 MENSE VERWYDER

In reaksie op die CHM se Mahmut Tanal se vrae-mosie het minister Turhan gesê dat 8 ondersoeke ingestel is, 5 afgehandel is en dat 3 steeds in TCDD aan die gang is. Turhan het verduidelik dat 6 personeellede uit die staatsdiens ontslaan is weens die daad van 'skroot korrupsie' en dat 1 personeel maandeliks 'n boete gekry het.

Minister Turhan het gesê: '' In totaal is agt ondersoeke / navrae in 2019-2020 gedoen rakende eise soos onwettige skrootverkope, korrupsie en diefstal, waarvan 8 afgehandel is en 5 van hulle nog ondersoek word. Twee sake is aan die hoofaanklaer voorgelê. Tussen 3 en 2 is een persoon gestraf met die straf vir die afsny van maandelikse persone en 2010 persone weens ontslag weens die daad van 'skroot korrupsie'. Daarbenewens word die verslae van tyd tot tyd ondersoek en die administrasie begin, en word die transaksies aan die informant gerapporteer. ”

Turhan het die bewerings dat die waens wat nog nie verval het nie, in die Sivas Bostankaya-stasie gesny en geskraap, en gesê: 'Die waens in Sivas Bostankaya-stasie is hoofsaaklik in 1954 vervaardig, en daar is voorstelle gemaak oor waens wat nie in staat was om dit te gebruik nie en waarvan die herstelwerk nie ekonomies was nie. en 'n besluit om ontslaan te word, is geneem. Ingevolge die wetgewing is die verkoop van die waens wat bewys is, aan die Machinery and Chemical Industry Corporation (MKEK) Direktoraat vir Skrootbestuur (HURDASAN A.Ş.) gedoen. Die waens en snye van die waens wat nie verval het nie, is nie voltooi nie ”.

VERSOEK OM DIE NAVORSINGSKOMMISSIE IN TE STAAN VIR SKRAPKORRUPSIE IN TANAL OPENBARE

Intussen het die adjunkhoof van CHP Istanbul, Mahmut Tanal, geëis dat 'n navorsingskommissie in die Turkse Groot Nasionale Vergadering opgerig word om vas te stel watter maatreëls getref moet word om die "skroot korrupsie" in openbare instellings en organisasies te voorkom deur die bewerings dat stukkies in staatsbesit onwettig verkoop is, te ondersoek.

Tanal, wat saam met sy afgevaardigdes 'n navorsingsvoorstel aan die presidensie van die Vergadering gedoen het, het die aandag gevestig op die nuus oor 600 ton skrootmetaalmateriaal wat in die pakhuise van die munisipaliteit Düzce gehou word, waarvan die markwaarde na raming ongeveer 400 duisend ton is, verdwyn het, en die situasie in TCDD, Dit moet nie gesê word as “afval” nie. Die Vergadering moet sy deel doen om die lot van staatsbeheerde stukkies en aantygings van 'skroot korrupsie' te ondersoek. ”

Tanal, of die verkoop van stukkies in openbare instellings en instellings, munisipaliteite, universiteite en militêre eenhede, of die stukkies aan private persone verkoop is, hoeveel inkomste verdien is uit die verkoop van stukkies in die publiek, of die verkoop van stukkies in die instelling aangeteken is of nog nie verval het nie. Hy het onderstreep dat die vrae beantwoord moet word of die materiaal geskraap is of as skroot vertoon word.


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar