Die TEMA-stigting lê 'n saak teen Kanal Istanbul-projek in

Die kanaal van die Tema-stigting het Istanbul Project gedagvaar
Die kanaal van die Tema-stigting het Istanbul Project gedagvaar

Aan die positiewe OIB-besluit van die TEMA-stigting, die Ministerie van Omgewing en Verstedeliking vir Kanal Istanbul-projek; het 'n regsgeding ingedien op grond daarvan dat die besluit nie in ooreenstemming met wetgewing, openbare belang en wetenskaplike regverdiging was nie. In die geding wat op 17 Februarie 2020 ingedien is, eis die stigting dat die uitvoering van die positiewe OIB-besluit opgeskort en gekanselleer word. Die versoekskrif is saam met 14 wetenskaplikes en kundiges opgestel, ongeveer 140 bladsye met addisionele kundige menings.


Die Canal Istanbul-projek, wat al die land- en mariene habitatte, die grondwaterstelsel en die vervoerstelsel van Istanboel heeltemal sal verander, word slegs deur die OIE-proses uitgevoer sonder om op groot skaal ruimtelike beplanning en strategiese omgewingsbeoordelingsstudies te laat werk, wat veroorsaak dat beduidende risiko's geïgnoreer word. Die projek, wat nie 'n uitgebreide assessering op die boonste skaal ondergaan nie, word probeer implementeer sonder om die risiko's en moontlike negatiewe gevolge in die toekoms in ag te neem. Die huidige OIS-verslag is verreweg 'n verslag wat gebaseer is op wetenskaplike gegewens en maatreëls, en spreek nie die kommer van honderde duisende mense aan wat beswaar teen die projek het nie.

Die waterbates, bos-, landbou- en weidingsgebiede van Istanboel is in gevaar

Sazlıdere en Terkos wasbakke, wat die belangrikste waterreserwes in die projekgebied is en steeds water aan Istanboel verskaf, hou die risiko vir uitsterwing en sout in met hierdie projek. Terkos en Sazlıdere het 29% van die stad se totale waterakkumulasievermoë. Volgens die OIE-verslag sal die meeste van die Sazlıdere-dam ongeskik wees. Dit beteken die verlies van 'n belangrike waterbron vir die inwoners van Istanboel, wat die gevolge van die klimaatskrisis (bv. Droogte) meer ervaar. Grondwaterkombakke wat onder Thrace gekonsentreer is, is strategiese varswaterreserwes wat noodsaaklik is vir droogte wat deur klimaatsverandering veroorsaak word. In die geval van 'n lekkasie van seewater na grondwater, bestaan ​​die risiko dat dit onomkeerbaar in grondwater gesout word regoor die Europese kant. Die OIB-verslag van die projek raak die risiko van sout, maar as hierdie risiko voorkom, word daar nie van mening dat daar geen oplossing vir die probleem is nie.

Met die projek sal ongeveer 142 miljoen m2 landbougrond vernietig word. Dit beteken ongeveer 19% van Istanboel se landbougrond. In die geval van die Kanal Istanboel-projek, sal landbougrond, waarvan die meeste aan die Europese kant geleë is, vinnig oopgemaak word vir die konstruksie, die landbou sal verdwyn en sal die beton van die gebied onvermydelik wees. Hierdie situasie bedreig die voedselsekerheid van mense wat in Istanboel woon.

Luidens die OIB-verslag word gesê dat 'n bos van 421 ha gesny sal word as gevolg van die Kanal Istanbul-projek. 287,03 ha van die bos, wat hoofsaaklik gesny sal word, is in die status van die Bewaringsbos en is binne die grense van die “Terkos Lake Conservation Forest”. Bewaringswoude; woude wat beskerm word deur die bos se dienste behalwe houtproduksie, soos grondbewaring, waterproduksie, vars lugtoevoer en nasionale veiligheid. Die beskerming van hierdie gebiede is die water- en skoon lugveiligheid van die inwoners van Istanboel.

Die impak van die nuwe eiland op die natuurlike lewe is nie voorspelbaar nie

Kanaal Istanbul roete in die besonder dui daarop dat natuurlike bates geleë in Thracië, ryk en unieke omgewing in terme van TEMA Foundation voorsitter Deniz Atac "roetes, geleë Terkos Lake en omgewing, Turkye is een van die streke met die rykste flora. Die Kanal Istanbul-projek sal die Europese kant van Istanboel van Thrakië skei, en 'n eiland skep met 'n digbevolkte bevolking van ongeveer 8 miljoen. Dit is nie voorspelbaar hoe die natuurlike lewe op sulke isolasie sal reageer nie. Die Terkosmeer, die Sazlıdere-dam en die Küçükçekmece-meer, wat in die kanaalroete geleë is, is uiters belangrike ekostelsels vir voëls, bivore en varswaters. Dit word ook in die OIB-verslag ingesluit dat daar 249 voëlspesies, 29 soetwaterspesies en 7 tweelewende spesies in hierdie gebiede is. Daar is verduidelik dat daar 37 soogdiere op die land, 239 insekspesies en 24 reptielspesies in habitatte soos duine, klipperige rotsagtige, struikgewas, struikgewasse, weiding, landbou, bosarea is. Meer as die helfte van die 487 voëlspesies in wat voorkom in Turkye (51%) woon in die projek area. Hierdie projek, Turkye sal geen Kucukcekmece Lake het en die belangrike voël gebiede sal verdwyn, "het hy gesê.

Die klimaatbalans van die streek word bedreig

Van grootskaalse projekte soos die Canal Istanbul-projek; Die gevolge wat dit veroorsaak as gevolg van veranderinge in grondgebruik, is sterk genoeg om die kleinskaalse klimaat (mikroklimaat) in die streek en dan die streeksklimaat te beïnvloed. So 'n groot verandering in grondgebruik; Oor 'n baie kort tyd sal die hitte- en humiditeitsvloei die temperatuur, humiditeit, verdamping, bewolkheid, neerslag en windregimes en verspreidingspatrone van gebiede beïnvloed en dit sal verander in stedelike hitte-eilande.

Die Turkse Straatstelsel, wat die Swart See met Marmara verbind, het 'n tweelaagse water- en stroomstruktuur met sy eie kenmerke. Daarom is die kombinasie van die Swartsee en Marmara soos enige ander see 'n belangrike lewensgevaar in die See van Marmara en selfs in Istanboel. Die Bosphorus kry 'n balans tussen die waters wat in die Swart See by riviere kom en die water wat van die Middellandse See afkomstig is. Die klimaatsbalans van die Swart See is heeltemal afhanklik van hierdie stelsel, en enige verandering in hierdie stelsel sal op lang termyn die klimaatdinamika van die Swart See negatief beïnvloed. Aan die ander kant, met die Canal Project, beteken die toename in die hoeveelheid voedsel wat Marmara binnekom, die hoeveelheid suurstof in Marmara afneem en Marmara word 'n dooie see.

Terwyl die TEMA-stigting 'n geding teen die nietigverklaring van die OIE-positiewe besluit aanhangig gemaak het op grond daarvan dat die OIB-verslag 'n verslag is wat nie op wetenskaplike gegewens gebaseer is nie en nie maatreëls bevat nie; Ondanks die positiewe besluit van die OIE, bly dit hoop dat die betrokke besluitnemers, die publiek en belanghebbendes hul stemme sal hoor en dat die projek gekanselleer sal word.


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar