Vrae oor Mersin Metro het onbeantwoord gebly

Vrae oor die Mersin Metro bly onbeantwoord
Vrae oor die Mersin Metro bly onbeantwoord

Besprekings het plaasgevind tydens die insiggewende vergadering oor die Metro-projek, wat gereël is om argitekte en ingenieurs in te lig. Danyal Kubin, hoofbestuurder van Prota Engineering, wat tydens die vergadering op die pers gereageer het, het op die vrae van argitekte en ingenieurs gereageer en die vergadering beëindig.


'N Vergadering is gehou om inligting te bekom oor die Metro-projek van die Mersin-tak van die Kamer van Argitekte en die Mersin-tak van die Kamer vir Siviele Ingenieurs, en om hul menings te deel. Baie argitekte, siviele ingenieurs en argitektuur- en ingenieurstudente het die inligtingsvergadering wat deur Prota Engineering gehou is, bygewoon, wat die tender vir die metro-projek ontvang het.

Die maatskappy, wat die Metro-projek uitgevoer het, wat Mersin herhaaldelik verander en herhaaldelik geïnteresseer het, het gevra dat die vergadering vir die pers gesluit moet word. Die hoofbestuurder van Prota Engineering Danyal Kubin, wat gesê het dat hulle privaat wil wees en nie aan die begin van die vergadering 'n paar keer aangemeld moet word nie, is vermoedelik bang om nie vrae en kritiek van argitekte en ingenieurs te beantwoord nie. Ondanks die spesiale versoek, was die Metro-projek in die vergadering waar die pers ook opgeneem is, oorval met kritiek en vrae.

OIE-VERSLAG ongewenst!

Die feit dat die OIE-verslag nie nodig was tydens die vergadering waar die tegniese besonderhede van die projek uiteengesit is nie, het kritiek ontlok. Kubin het verklaar dat die OIE-verslag nie nodig is nie, en die president van Mersin, Ali İhsan Su, het ook nie die verslag gesien nie. Kubin het gesê dat hulle baie metings op die spesifieke lyn gedoen het en dat 110 mense aan hierdie metings en evaluerings gewerk het: 'Ons het 370 geboue op die lyn geanaliseer. Omdat die gebou nie beïnvloed moet word as u met die metro ry nie. Toe ons 300 vreemde geboue ondersoek, het ons besluit om die infrastruktuur van meer as 30 ”te versterk.

“AS EK VERKEERD HET, NEEM EK NIE 5 DROËN IN HIERDIE PROJEK NIE”

Abdullah Yıldız het gesê dat die OIB-verslag nie aangevra is nie aangesien die voorheen onderaangekoopte metro-projek bogronds uitgevoer sal word, en gesê: 'U het die syfers vir tien jaar in Mersin opgestel. Die metro sal alreeds soveel neem. Sou dit nie wees as daar eerder 'n tram oor die grond gebou is nie, en die tyd nie so lank sou wees nie? ' vra sy.

Met vermelding van hoeveel mense openbare vervoer in Mersin gebruik en op watter roetes hulle vorder, het Kubin verklaar dat die ligte spoorstelsel vir Mersin vir tien jaar voldoende sou wees. Kubin het daarop gewys dat die aantal passasiers na tien jaar sal toeneem. “Daar is 'n diagnose, hierdie diagnose is baie duidelik. Mersin het nou daagliks 10 passasiers, wat binnekort tot 10 duisend gaan styg. Ons moet dienooreenkomstig 'n projek maak. As dit verkeerd is, kry ek nie 16 sent in hierdie projek nie. Dit word nêrens bokant die wêreld van die oppervlak gemaak bo 'n sekere bevolking nie. ' Volgens Kubin dat die ondergrondse duurder is, het Kubin gesê: 'Vir 'n ontwerper is die ondergrondse koste 20 en die bogrondse grond 5. Ons het in Mersin gekom en gesien dat daar iets verkeerd is. Dit is nie moontlik om hierdie lyn bo die grond te maak nie. Ek doen dit nie vir die geld nie. Kom ons doen dit vir 10 liras, maar dit word na 2-2 jaar oud. As u dit kan verwyder, haal dit dan af. ”

DIT MOET KOM OM DIE VRAAG TE SIEN!

Levent Şehmus het verklaar dat vervoerprojekte soos die ligte spoorstelsel nie wins maak nie, en dat sulke vervoerprojekte sosiale projekte is. Die onderneming wen, maar nie die konstruksie nie. Wat sal u aan die kontrakteurs belowe dat die internasionale kontrakteurs sal betree? ” vra sy. Terwyl Kubin nie die vraag beantwoord het nie, “kon ons geen betaling van die ministerie kry nie, want Mersin is nie 'n AKP-munisipaliteit nie. U moet antwoorde gee oor finansiering, hoe sal dit kos? ” sy word weer aan die vraag herinner. Rustig oor finansies het Kubin die vrae geslaag. Abdullah Yıldız het gesê dat dit 'n denkbeeldige projek is.

SAL VERKEERING ONDERBREK?

Kubin het geantwoord op die vraag waar die opgrawings wat uit die metro-konstruksie verwyder gaan word, gesê dat 3 miljoen kubieke meter uitgrawing vrygelaat sal word. Kubin het gesê dat 'n vragmotor 15 duisend kubieke meter uitgrawing kan voer, en 200 vragmotors per dag sal na die noordelike dele van die stad in Mersin opgegrawe word. Kubin het gesê: “Alle alternatiewe roetes word bereken. 100 persent besnoeiings sal nooit plaasvind nie. In noodsituasies sal vervoer beslis aangebied word. ” Die feit dat hy dringende situasies noem, het die idee laat ontstaan ​​dat die verkeer onderbreek sou word as daar geen nood gedurende die dag was nie.

“DIT IS NIE ONS PROJEK NIE”

Kubin het geantwoord op die vraag hoe die projek wat reguit beplan is, die universiteits- en stadshospitaalverbindings sal wees; “Die burgemeester van Mersin, Vahap Seçer, het 'n versoek gerig en gesê: 'Verkort die lyn, die munisipaliteit het 'n grond, skuif die pad daarheen en neem dit na die stadshospitaal'. Dit is nie ons projek nie, maar ons het nagevors en besef dat ons van die oppervlak af daarheen kan gaan. U kan selfs na MEŞOT gaan. Die universiteit kan met 'n tramstelsel van 7.7 km gekoppel word. Maar soos ek gesê het, dit is nog nie 'n projek nie. '

Die aanbieding van die binne-argitektuur van die stasies, wat spesiaal vir Mersin ontwerp is, is deur 'n argitek onderbreek en daar is gesê dat dit nie reg is om nou oor hierdie stadium te praat nie. (Gizem Ekici / Mersin boodskapper)

MERSİN METRO KAART


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar