Giresun Island kabelkar en Marina-projek van GISIAD

gisiaddan giresun eiland kabelkar en marina projek
gisiaddan giresun eiland kabelkar en marina projek

Die Giresun Industrialists and Businessmen Association (GISIAD) het begin met die kabelkar en marina-projekte op Giresun-eiland.


Die Raad van Direkteure van GİSİAD het die burgemeester Aytekin Şenlikoğlu besoek en die verslae van die "kabelkar en Gemilerçekek Yacht Harbour to the Island" -projekte aangebied, waarin gesê word dat hulle werk aan ten minste 4 duisend mense kan lewer. GISIAD voorsitter van die raad van direkteure Aykut Gezmiş, wat die konsepprojekte saam met die verslae van die projekte wat hulle tydens die besoek aan president Şenlikoğlu voorberei het, voorgehou het, het gesê: “Om die streeksverskille en ekonomiese agterlikheid van Giresun uit te skakel, moet makro-beleggings in ons provinsie gemaak word. Anders sal die migrasie nie in ons stad, wie se bevolking jaar vir jaar gekrimp het, stop nie. As GISIAD doen ons ons deel aan hierdie kwessie en stel ons 'n nuwe makro-teiken voor vir ons stad, wat werk en meer waarde sal bied. ”

Gezmiş het opgemerk dat "kabelkar- en Gemilerçekek Yacht Harbour to the Island" -projekte die tweede projek ter wêreld sal wees. Die vervoerprojek na Giresun-eiland, wat die enigste eiland van die Swartsee is, sal die tweede voorbeeld in die wêreld ná Hong Kong wees. Ten minste 1 miljoen mense kan jaarliks ​​in hierdie kabelkarstelsel vervoer word, wat Giresun 'n aantrekkingskragpunt sal maak. Die 'Gemilerçekek Yacht Harbour', wat op 'n oppervlakte van ongeveer 400 hektaar gevestig sal word, sal 'n kapasiteit van duisend bote hê. Hierdie projek, wat die gesig van die stad sal verander met sy duisend-parkeerterrein, 'n skeepswerf-area van 50 hektaar, 15 duisend vierkante meter restaurant- en kafee-gebied, sal die inwoners van Giresun met die see saambring. Met hierdie projekte sal ongeveer 4 duisend mense van werk voorsien word en sal dit jaarliks ​​minstens 500 miljoen TL tot die stadsekonomie toevoeg. Hierdie projekte, wat hoogstens binne 'n baie kort periode van 8-10 jaar vir hulself sal betaal, sal die lot van Giresun verander en dit omskep in 'n stad wat migrasie ontvang, nie migrante nie. Laat ons hierdie makro-teikens glo en beskerm, solank die stad is.


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar