İntek Kalıp ve İskele Het die oplossing-vennoot van die Tanzanië-spoorwegprojek geword

intek bekisting en pier is die oplossingvennoot van die spoorwegprojek in Tanzanië
intek bekisting en pier is die oplossingvennoot van die spoorwegprojek in Tanzanië

İntek Kalıp ve İskele het die oplossingsvennoot geword van die Darussalam - Morogoro en Morogoro - Dodoma - Makutupora-spoorwegprojek in Tanzanië, die eerste hoëspoed-treinspoor in Oos-Afrika.


Die Darussalam - Morogoro en Morogoro - Dodoma - Makutupora-spoorwegprojek, wat baie belangrik is in terme van die hawestad Dar es Salaam, sal bydra tot die handel en toerisme van Tanzanië, sowel as Uganda, Rwanda, Demokratiese Republiek van die Kongo en Tanzanië. sal Oos-Afrika met die Indiese Oseaan verbind. Op hierdie manier sal dit Afrika-lande wat nie 'n kus het nie, in staat stel om hul ryk ondergrondse bronne na die buiteland uit te voer.

Die doel van die projek is om die stede Dar es Salaam - Mwanza met mekaar te verbind deur 'n SGR-standaard (Standard Gauge Railway), waar die afstand tussen die twee relings wat deur die wêreldstandaarde aanvaar word, 1435 mm is. As hierdie lyn voltooi is, sal dit 1219 km wees. Tans word 'n bestaande lyn met die ou MGR-standaard en spooropening 1000 mm gebruik, en die nuwe lyn word parallel met die ou bestaande fout gebou. Op die kruising van die lyne word spesiale ontwerpe gemaak in lynverplasing sowel as in vormprojekte om treinverkeer op die ou lyn te voorkom tydens die konstruksie van die nuwe lyn.

Die Tanzaniese regering sal in die eerste stadium tussen Dar es Salaam - Makutupora belê, en Makutupora - Mwanza sal later vir tender oopgemaak word.

Die volledige infrastruktuur van die spoorlyn, insluitend elektrifisering en sein, is onder die beskikking van Yapı Merkezi, insluitend die ontwerp van die Darüsselam - Makutupora-lyn, met 'n totale lengte van 541 km. Yapı Merkezi het al die bekistings- en steierwerkbehoeftes van die projek van İntek Kalıp ve İskele voorsien.

Die Darussalam - Morogoro-deel van die lyn word Lot 1 genoem, en die Morogoro - Dodoma - Makutupora-deel word Lot 2 genoem. Die lengte van die Lot 1-deel is 205 km, en die lengte van die Lot 2-deel is 336 km. Binne die bestek van die spoorwegprojek met 'n ontwerpsnelheid van 160 km / u, 154 stukke van 4.651 m lang brûe, 4 stukke van 2.622 m lang tonnels, 42 stukke van 591 m lang diereoorgange, 68 stukke van 1.701 m lang onderpaadjies en deurgangs, 1100 stukke van 31.800 m-dakbane, 14 Daar is twee stasies en 2 instandhoudingswerkswinkels.

Die lyn sal ook deur die nuwe hoofstad, Dodoma, gaan en Dar es Salaam en Makutupora verbind. Hierdie deel, wat veilige en betroubare vervoer tussen Dodoma en Dar es Salaam sal bied, sal ook die visie versterk om Dodoma in 'n moderne hoofstad te omskep.

INTEK-MOUD- EN VERSKAFSTELSELS WAT IN DIE PROJEK GEBRUIK WORD

Die kunsstrukture in die projek versprei oor 'n wye gebied en het strukturele verskille wat deur die aardrykskunde teweeg gebring word. Daarom word verskillende vormstelsels, wat volgens die gebruiksplek die beste gebruiksvoordeel bied, gekies en word veldtoepassings suksesvol voortgesit tydens die bepaling van die vorm wat gegee moet word. INTEVA houtbalk gordynkolom bekistingstelsel is gebruik vir fondamentvorms en hoofsaaklik gordynvorms, en PANEMAX staalraam wyd oppervlak bekistingstelsel is gebruik in gebiede waar die meetkunde van die geboue verander het en hoogteverstellings nodig was. HD 150-draers van steierwerk is gebruik as vloerbekisting in die kopbalke en viaduct-bekisting. In die viaduct wat deur die middestad beweeg, is die verkeersdeur nie in die aangewese streek gestop nie, en die groot opening wat nodig is om dit te bewerkstellig, is verkry deur die MULTİTEK-stelsel te gebruik.

Buiten standaardstelsels, is ook spesiale bekistingstelsels vir die totale projek gewerk. Die belangrikste hiervan is die ophangende steierwerk, wat deur die Bou-sentrum gebou is om die gewapende betonvloer op die staalbrug te giet. NPU 200-profiele is op die staalbrug aangebring en die vloerbekisting is ontwerp deur die staalafstand van die brug te oorweeg. Spesiale staalkonstruksiestandaarde is deur INTEK ontwerp vir die dele tussen die staalrif van die pier wat op die vloerbalk bekisting gebou is en die skuins deel aan weerskante van die kopbal. Vir hierdie streke, wat aanbeveel word om as standaardvulsels in die veld vervaardig te word, is 'n spesiale ontwerp gemaak en suksesvol in die veld toegepas vanweë die moeilike materiaalvoorraad in Tanzanië.

Die hoeveelheid bekisting en steierwerk wat in die projek gebruik word:
Culvert- en dierekruisings Lêpatroon: HD 150: A = 3240 m2 - H = 360 - 890 cm - t = 65 - 125 cm
Kopbalkvloerpatroon: HD 150: A = 255 m2 - H = 450 - 620 cm) 12 stelle
Msimbazi Viaduct Vloerbekisting: HD 150 - MULTİTEK: A = 1460 m2 - H = 722 - 888 cm - t = 30-180-210-360
Staalbrug opgehang vloer bekisting: A = 1078 m2 - t = 20-38,3 cm
Gordynpatroon vir kelvert en diere PANEMAX: 1120 m2 - H = 360 - 690 cm
Roostergordyn bekisting INTEVA: A = 753 m2 - H = 300 cm
Randvoetgordyn bekisting INTEVA: A = 950 m2 - H = 400 - 510 - 658 - 858 cm
Edge Foot Foundation Mold INTEVA: A = 287.5 m2 - H = 190 - 250 cm
Middelvoetkolom Bekisting SCS: 8 stelle
Msimbazi Viaduct gordyn bekisting INTEVA: A = 266 m2 - H = 132 cm
Steierwerk INTESAFE: A = 5300 m2 - H = 1400 cm
Trap Tower HD 150: 5 stelle H = 750 - 2000 cm

Projeknaam: Dar es Salaam - Morogoro - Dodoma - Makutupora Railway
Belegger: Tanzania Railways Corporation
Hoofkontrakteur: Yapı Merkezi
Plek: Tanzanië
Gebruikte stelsels: HD 150 - MULTİTEK - İNTEVA - PANEMAX - İNTESAFE


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar