Kunsmatige intelligensie sal in die nasionale gevegvliegtuigprojek gebruik word

kunsmatige intelligensie sal in die nasionale gevegvliegtuigprojek gebruik word
kunsmatige intelligensie sal in die nasionale gevegvliegtuigprojek gebruik word

Mustafa Varank, minister van nywerheid en tegnologie, het aangekondig dat die platform vir kunsmatige intelligensie en masjienleer wat in die Cloud Computing- en Big Data-laboratorium binne TÜBİTAK BİLGEM ontwikkel is, vir die eerste keer ter wêreld in die National Combat Aircraft-projek sal plaasvind. Varank Minister, "Turkye sal meeding met al die krag van kunsmatige intelligensie." het hy gesê.


Die 'nasionale werkswinkel vir kunsmatige intelligensie-strategie en kunsmatige intelligensie-instituut' wat in samewerking met die Ministerie van Nywerheid en Tegnologie en die kantoor van die Digital Transformation Office aangebied is, is op die Gebze TÜBİTAK-kampus gehou.

Benewens Minister Varank, die burgemeester van Kocaeli, Hüseyin Aksoy, het die burgemeester van Kocaeli Metropolitaanse munisipaliteit Tahir Büyükakın, president van die kantoor vir digitale transformasie. Ali Taha Koç en akademici het dit bygewoon.

PADKAART

Varank, waarin die toespraak van die werkswinkel, het gesê Turkye se kunsmatige intelligensie sal 'n kritieke rol in die vorming van die padkaart te speel, het hy gesê dit sou noodsaaklik bydraes tot ontwrigtende tegnologie Turkye in die volgende termyn beplanning idees bied om uit te klim van hier.

BYDRAE TOT DIE EKONOMIE

Op grond van die feit dat kunsmatige intelligensie na verwagting in die volgende tien jaar byna 10 biljoen dollar tot die wêreldekonomie sal bydra, het Varank gesê dat hierdie gebied alleen 'n toename van 16 persent in die wêreldproduksie sal veroorsaak. Opgemerk dat daar 'n hewige wedloop tussen lande is om 'n deel van die mark te kry, het Varank gesê: 'Daar is nog geen wenner in hierdie wedloop nie. Diegene wat die tou vat; daar sal die hoogste vlak van samewerking tussen openbare, nywerheid, akademie en entrepreneurs wees. ” het hy gesê.

SLOTROL

Varank verklaar dat in ons nywerheids- en tegnologiestrategie van 2023, stappe om ekonomiese en tegnologiese onafhanklikheid te versterk, waardetoevoegingsproduksie in die nywerheid te ontwikkel en om deurbraak in kritieke tegnologieë te bewerkstellig, bepaal word. Met die opmerking dat kunsmatige intelligensie 'n sleutelrol speel in die verwesenliking van hierdie visie, het Varank gesê: 'Ons sal binnekort na hierdie werkswinkels ons nasionale beleid op hierdie gebied verduidelik. Turkye met al die krag en tegnologie van kunsmatige intelligensie sal wees in hierdie wedloop. " gevind in die beskrywing.

23 SMARTPRODUKTE

Met die stelling dat hulle teen 2023 23 slim teiken vir die onttrekking van produkte het, het Varank verklaar dat sommige van hierdie produkte kunsmatige intelligensie sal bevat en dat entrepreneurs dit nodig het.

KUNSTLIKE INTELLIGENSIE-STAPPE

Met verwysing na die stappe wat op die gebied van kunsmatige intelligensie gedoen is, het Varank opgemerk dat die Cloud Computing and Big Data Laboratory van TÜBİTAK BİLGEM belangrike bydraes gelewer het om aan die vereistes vir spraak- en natuurlike taalverwerking, oplossings vir beeldbeoordelings en slim stelsels te voldoen. Varank het gesê: "Die platform vir kunsmatige intelligensie en masjienleer wat hier ontwikkel is, sal vir die eerste keer in die wêreld plaasvind in 'n lugvaartstelsel, die National Combat Aircraft-projek." hy het gepraat.

ELEKTRONIESE WAARSKUWING

Volgens die feit dat die tegnologieë wat met kunsmatige intelligensie op die gebied van elektroniese oorlogvoering ontwikkel is, op die stadium van produksievlak gekom het, het Varank gesê: 'Ons belangrikste prioriteit is om sulke projekte wat ons nasionaal en oorspronklik ontwikkel het, te kommersialiseer en so gou as moontlik na die privaatsektor te gebruik. Ek nooi ons akademici-onderwysers en organisasies in die privaatsektor uit om in hierdie opsig 'n groter elmboogkontak met ons institute te hê. ” Hy het in die vorm gepraat.

INTERNASIONALE SAMEWERKING

Varank het daarop gewys dat daar belangrike stappe gedoen is op die gebied van internasionale samewerking, sowel as binnelandse beleid op die gebied van kunsmatige intelligensie, en het gesê dat die tweede van die Duitse Duitse Kunsmatige Intelligensie-konferensie wat in Augustus in Berlyn gehou is, vanjaar in Ankara gehou sal word.

SAKE-MODEL SAAM

Met die verklaring dat die Artificial Intelligence Institute in TÜBİTAK gevestig is, verklaar Varank dat hulle deur hierdie instituut 'n nuwe en sterk struktuur in die ekosisteem wil skep. Varank het gesê: “Ons sal die model implementeer om saam sake te doen eerder as om saam te werk. Akteurs in die ekosisteem van kunsmatige intelligensie; Ons sal 'n struktuur bou waarin ons die frase “Ons is ook deel van die TÜBİTAK Artificial Intelligence Institute” met trots kan sê. het hy gesê.

DIE GEÏNTEGREERDE BENADERING

Met die verklaring dat hy die deur oopmaak vir baie verskillende risiko's, behalwe die vele geleenthede wat kunsmatige intelligensie-tegnologieë meebring, het Varank gesê dat hulle probeer om 'n holistiese benadering te ontwikkel wat rekening hou met etiese waardes.

KUNSTLIKE INTELLIGENSIE STRATEGIE

Minister Varank het met verwysing na die padkaart wat gevolg moet word tydens die voorbereiding van die nasionale kunsmatige intelligensie-strategie gesê: 'Ons sal deursigtigheid, persoonlike privaatheid en veiligheid prioritiseer. Ons sal kyk na die geleenthede en die uitdagings wat ons in die gesig staar. Ons sal hulpbronne doeltreffend gebruik deur te fokus op die gebiede waar ons sterk is. Ons sal met ander lande saamwerk in ooreenstemming met die huidige samewerking van ons land. Ons sal die beroepe van die toekoms en die stappe om transformasie in indiensneming te beplan, duidelik demonstreer. ” gebruikte uitdrukkings.

KUNSTLIKE INTELLIGENSIE-EKOSISTEEM

President Koç, presidensiële kantoor vir digitale transformasie, het gesê: 'Data is een van die belangrikste magte van die state in die wêreld van vandag. Een van die belangrikste metodes om waarde uit data te genereer, is kunsmatige intelligensietegnologieë. Data word beskou as die ru-olie van ons tyd, en is 'n bron wat gebruik word in die opleiding en toetsing van kunsmatige intelligensietegnologieë. Ons doel is om 'n volhoubare omgewing en produksie gebaseer in Turkye te skep, ons land sal die weg baan vir die studie van kunsmatige intelligensie soek tegnologie baan, die uitbreiding van kunsmatige intelligensie werk hoofsaaklik om die doeltreffendheid van openbare sake en sakeprosesse te verbeter. Om die ekosisteem van kunsmatige intelligensie volhoubaar te maak deur arbeidsmag en gekwalifiseerde menslike hulpbronne op te lei. ”


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar