Algemene vrae oor Coronavirus

Algemene vrae oor koronavirus
Algemene vrae oor koronavirus

1. Wat is die nuwe Coronavirus (2019-nCoV)?


Die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) is 'n virus wat op 13 Januarie 2020 geïdentifiseer is, na navorsing in 'n groep pasiënte wat einde Desember die eerste keer simptome in die asemhalingstelsel (koors, hoes, kortasem) in die Wuhan-provinsie ontwikkel het. Die uitbraak is aanvanklik in dié in die seekos- en dieremark in hierdie streek bespeur. Daarna het dit van persoon tot persoon versprei en na ander stede in die Hubei-provinsie, veral Wuhan, en ander provinsies van die Volksrepubliek China versprei.

2. Hoe word u nuwe Coronavirus (2019-nCoV) oorgedra?

Dit word oorgedra deur inaseming van druppels wat in die omgewing versprei is deur nies van siek individue. Na aanraking met die oppervlaktes wat besmet is met die respiratoriese deeltjies van die pasiënte, kan die virus opgeneem word deur die hande na die gesig, oë, neus of mond te neem sonder om te was. Dit is riskant om met vuil hande aan die oë, neus of mond te raak.

3. Hoe word 'n nuwe koronavirusinfeksie gediagnoseer?

Molekulêre toetse wat benodig word vir die nuwe Coronavirus-diagnose van 2019 is beskikbaar in ons land. Die diagnostiese toets word slegs in die National Virology Reference Laboratory van die Algemene Direktoraat vir Openbare Gesondheid uitgevoer.

4. Is daar 'n viruseffektiewe middel wat gebruik kan word om 'n nuwe Coronavirus (2019-nCoV) infeksie te voorkom of te behandel?

Daar is geen effektiewe behandeling vir die siekte nie. Afhangend van die algemene toestand van die pasiënt, word die nodige ondersteunende behandeling toegepas. Die effektiwiteit van sommige medisyne op die virus word ondersoek. Daar is egter tans geen viruseffektiewe middel nie.

Kan antibiotika nuwe koronavirus (5-nCoV) infeksie voorkom of behandel?

Nee, antibiotika het geen virusse nie, dit is slegs effektief teen bakterieë. Die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) is 'n virus en daarom moet antibiotika nie gebruik word om infeksie te voorkom of te behandel nie.

6. Hoe lank is die inkubasietydperk van die nuwe Coronavirus (2019-nCoV)?

Die inkubasietydperk van die virus is tussen 2 dae en 14 dae.

7. Wat is die simptome en siektes wat veroorsaak word deur die nuwe Coronavirus (2019-nCoV)?

Alhoewel daar berig is dat daar gevalle sonder simptome kan wees, is die tempo daarvan onbekend. Die mees algemene simptome is koors, hoes en kortasem. In ernstige gevalle kan longontsteking, ernstige asemhalingsversaking, nierversaking en dood ontwikkel.

8. Wie sal die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) meer beïnvloed?

Volgens die data wat verkry is, hou diegene met 'n gevorderde ouderdom en gepaardgaande siekte (soos asma, diabetes, hartsiektes) 'n groter risiko om die virus te ontwikkel. Met die huidige gegewens is dit bekend dat die siekte in 10-15% van die gevalle ernstig vorder en in ongeveer 2% van die gevalle die dood sterf.

9. Veroorsaak die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) siekte skielike dood?

Volgens die gepubliseerde data oor siek mense toon die siekte 'n betreklike trae verloop. Die eerste paar dae word ligter klagtes (soos koors, seer keel, swakheid) waargeneem en dan word simptome soos hoes en kortasem bygevoeg. In die algemeen is pasiënte swaar genoeg om na 7 dae in die hospitaal aan te doen. Daarom weerspieël video's oor die pasiënte wat op sosiale media is, skielik siek en siek word of sterf, nie die waarheid nie.

10. In die nuwe corona infeksie berig uit Turkye (2019-NCover) Is daar 'n geval?

Nee, die nuwe siekte van Coronavirus (2019-nCoV) is nog nie in ons land (vanaf 7 Februarie 2020) opgespoor nie.

11. Watter lande is, buiten die Volksrepubliek China (PRC), die risiko vir die siekte?

Die siekte word steeds hoofsaaklik in die Volksrepubliek China gesien. Die verskynsels wat in ander lande ter wêreld gesien word, is dié van die VRC na hierdie lande. In sommige lande is baie min van die burgers van die VRC besmet met die landsburgers. Daar is tans geen ander land as die PRK waar binnelandse sake vinnig versprei nie. Die wetenskaplike adviesraad van die Ministerie van Gesondheid waarsku slegs vir die PRC dat 'nie moet gaan tensy dit nodig is nie'. Reisigers moet die waarskuwings van nasionale en internasionale owerhede volg.

12. Wat is die aktiwiteite wat die Ministerie van Gesondheid hieroor uitvoer?

Die Ministerie monitor die ontwikkelinge in die wêreld en die internasionale verspreiding van die siekte. Die wetenskapraad van die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) is geskep. Vergaderings vir risikobepaling en wetenskapsraad is vir die nuwe siekte Coronavirus (2019-nCoV) gehou. alle kante van die saak (Turkye Grens en Coastal Direktoraat generaal van Gesondheid, Openbare hospitale, Algemene Direktoraat van Mediese Nooddienste Direktoraat generaal Eksterne Betrekkinge Direktoraat-generaal, as alle belanghebbendes) deur die insluiting van gebeure wat nie gevolg en die vergadering, tensy steeds gedoen moet word op 'n gereelde basis.

Spanne wat op 7/24 basis werk, is in die Openingsentrum vir noodgesondheidsoperasies in die Algemene Direktoraat van Openbare Gesondheid opgerig. In ons land is die nodige voorsorg getref in ooreenstemming met die aanbevelings van die Wêreldgesondheidsorganisasie. By die ingangspunte van ons land, soos lughawens en see-toegangspunte, is voorsorg getref vir die identifikasie van siek passasiers wat uit riskante gebiede kan kom, en die stappe wat geneem moet word in die geval van die vermoede van siektes, is bepaal. Direkte vlugte met die PRC is tot 1 Maart gestop. Die toepassing van die termiese kamera-skandering, wat aanvanklik vir PRC-passasiers geïmplementeer is, is vanaf 05 Februarie 2020 uitgebrei om ook ander lande in te sluit.

'N Riglyn vir die diagnose van die siekte, die prosedures wat in die geval toegepas moet word, voorkomings- en beheermaatreëls is opgestel. Bestuursalgoritmes vir geïdentifiseerde sake is geskep en die pligte en verantwoordelikhede van die verwante partye is omskryf. Die gids bevat ook die dinge wat mense wat sake met lande sal besoek of moet doen, moet doen. Hierdie handleiding en aanbiedings oor die gids, antwoorde op algemene vrae, plakkate en brosjures is beskikbaar op die amptelike webwerf van die Algemene Direktoraat van Openbare Gesondheid. Boonop word monsters van die asemhalingskanaal geneem van mense wat die definisie van moontlike gevalle volg en in die gesondheidsorgtoestande geïsoleer word totdat die uitslag van die monster verkry is.

13. Is skandering met 'n termiese kamera voldoende?

Termiese kameras word gebruik om mense met koors op te spoor en om verdere ondersoeke te doen of hulle siektes opdoen deur hulle van ander mense te skei. Dit is natuurlik nie moontlik om pasiënte op te spoor sonder koors of diegene wat nog in die inkubasiefase is nie en nog nie besmet is nie. Aangesien daar egter nog nie 'n vinnige en doeltreffender metode is wat gebruik kan word vir skandering nie, gebruik alle lande termiese kameras. Benewens die termiese kameras, word passasiers uit die riskante gebied in verskillende tale op die vliegtuig ingelig, en inligtingsbrosjures wat in vreemde tale voorberei is, word by die paspoortpunte versprei.

14. Is daar 'n nuwe Coronavirus-entstof (2019-nCoV)?

Nee, daar is nog geen entstof ontwikkel nie, en daar word berig dat 'n entstof wat veilig op mense gebruik kan word ondanks die ontwikkeling van tegnologie, op die vroegste jaar geproduseer kan word.

15. Wat is die voorstelle om nie die siekte op te doen nie?

Die basiese beginsels wat voorgestel word om die algehele risiko van oordrag van akute respiratoriese infeksies te verminder, is ook van toepassing op die New Coronavirus (2019-nCoV). Dit is:

- Handskoonmaak moet oorweeg word. Hande moet ten minste 20 sekondes met seep en water gewas word, en antiseptika op die basis van alkohol moet gebruik word in die afwesigheid van seep en water. Dit is nie nodig om seep met antiseptiese of antibakteriese middels te gebruik nie; normale seep is genoeg.
- Die mond, neus en oë moet nie geraak word sonder om hande te was nie.
- Siek mense moet kontak vermy (indien moontlik minstens 1 m van mekaar af).
- Hande moet gereeld gewas word, veral na direkte kontak met siek mense of hul omgewing.
- Daar is vandag geen behoefte aan gesonde mense om maskers in ons land te gebruik nie. Die persoon wat aan enige virale respiratoriese infeksie ly, moet sy neus en mond bedek met 'n weggooibare weefselpapier tydens hoes of nies, as daar geen papierweefsel is nie, gebruik die elmboog binne, indien moontlik, moenie binnegedring word nie, indien nodig, maak die mond en neus toe, gebruik 'n mediese masker indien moontlik. word aanbeveel.

16. Wat moet mense wat moet reis na lande met 'n hoë pasiëntdigtheid, soos die Volksrepubliek China, doen om die siekte te voorkom?

Die basiese beginsels wat voorgestel word om die algehele risiko van oordrag van akute respiratoriese infeksies te verminder, is ook van toepassing op die New Coronavirus (2019-nCoV). Dit is:
- Handskoonmaak moet oorweeg word. Hande moet ten minste 20 sekondes met seep en water gewas word, en antiseptika op die basis van alkohol moet gebruik word in die afwesigheid van seep en water. Dit is nie nodig om seep met antiseptiese of antibakteriese middels te gebruik nie; normale seep is genoeg.
- Die mond, neus en oë moet nie geraak word sonder om hande te was nie.
- Siek mense moet kontak vermy (indien moontlik minstens 1 m van mekaar af).
- Hande moet gereeld skoongemaak word, veral na direkte kontak met siek mense of hul omgewing.
- As dit moontlik is, moet dit nie besoek word aan gesondheidsentrums nie weens die groot aantal pasiënte, en kontak met ander pasiënte moet tot die minimum beperk word as dit nodig is om na die gesondheidsinstelling te gaan.
- As u hoes of nies, moet u die neus en mond bedek word met 'n weggooibare weefselpapier, in gevalle waar daar nie weefselpapier is nie, moet die binnekant van die elmboog gebruik word; indien moontlik, moet dit nie op druk plekke plaasvind nie; indien nodig, moet mond en neus gesluit word, en 'n mediese masker moet gebruik word.
- Eet van rou of ondergekookte diereprodukte moet vermy word. Goed gekookte kos moet verkies word.
- Hoërisiko-gebiede vir algemene infeksies, soos plase, veemarkte en gebiede waar diere geslag kan word, moet vermy word.
- As respiratoriese simptome binne 14 dae na die reis voorkom, moet 'n masker na die naaste gesondheidsorgfasiliteit gedra word, en die dokter moet ingelig word oor die reisgeskiedenis.

17. Wat moet mense wat na ander lande reis, doen om die siekte te voorkom?

Die basiese beginsels wat voorgestel word om die algehele risiko van oordrag van akute respiratoriese infeksies te verminder, is ook van toepassing op die New Coronavirus (2019-nCoV). Dit is:
- Handskoonmaak moet oorweeg word. Hande moet ten minste 20 sekondes met seep en water gewas word, en antiseptika op die basis van alkohol moet gebruik word in die afwesigheid van seep en water. Dit is nie nodig om seep met antiseptiese of antibakteriese middels te gebruik nie; normale seep is genoeg.
- Die mond, neus en oë moet nie geraak word sonder om hande te was nie.
- Siek mense moet kontak vermy (indien moontlik minstens 1 m van mekaar af).
- Hande moet gereeld skoongemaak word, veral na direkte kontak met siek mense of hul omgewing.
- As u hoes of nies, moet u die neus en mond bedek word met 'n wegwerppapier, in gevalle waar daar geen papieren papier is nie, moet die binnekant van die elmboog gebruik word, indien moontlik, moet dit nie in skares en plekke ingedra word nie.
- Gekookte kos moet verkies word bo rou kos.
- Hoërisiko-gebiede vir algemene infeksies, soos plase, veemarkte en gebiede waar diere geslag kan word, moet vermy word.

18. Is daar 'n risiko vir oordrag van koronavirus vanaf pakkette of produkte uit die Volksrepubliek China?

Oor die algemeen kan hierdie virusse vir 'n kort tydjie lewensvatbaar bly, dus word geen besoedeling deur verpakking of vrag verwag nie.

19. Is daar 'n risiko vir nuwe koronavirussiekte in ons land?

Daar is nog geen gevalle in ons land nie. Soos in baie lande in die wêreld, is daar 'n moontlikheid dat gevalle in ons land voorkom: die Gesondheidsorganisasie het geen beperkinge hierop nie.

20. Is daar reisbeperkings op China?

Alle regstreekse vlugte vanaf China is vanaf 5 Februarie 2020 tot Maart 2020 gestaak. Die wetenskaplike adviesraad van die Ministerie van Gesondheid waarsku slegs vir die PRC dat 'nie moet gaan tensy dit nodig is nie'. Reisigers moet die waarskuwings van nasionale en internasionale owerhede volg.

21. Hoe moet toervoertuie skoongemaak word?

Dit word aanbeveel dat hierdie voertuie goed geventileer is en dat algemene skoonmaakwerk met water en skoonmaakmiddel gedoen word. Dit word aanbeveel dat die voertuie na elke gebruik skoongemaak word, indien moontlik.

22. Wat is die voorsorgmaatreëls wat oorweeg moet word as u met toerwaens reis?

Daar moet verseker word dat voertuie gereeld met vars lug geventileer word tydens gebruik. By ventilasie in die voertuig moet dit verkies word om die lug te verhit en af ​​te koel met die lug wat van buite af geneem word. Lug in die voertuig moet nie gebruik word nie.

23. Hotel, koshuis, ens. Van die gaste wat gesamentlik opdaag. Is daar 'n risiko vir siekte vir die personeel wat aangewese is as hulle by hul huis kom?

Daar word nie verwag dat gaste, wat persoonlike besittings dra, soos tasse, aansteeklik sal wees nie (hou 'n risiko vir verspreiding van siektes in), selfs al kan die virus nie op langtermyn oppervlaktes oorleef nie. In die algemeen moet die hande egter na sulke prosedures onmiddellik gewas word of met die hand skoongemaak word met 'n alkohol-gebaseerde hand antiseptikum.

Daarbenewens, as daar gaste kom uit die streke waar die siekte intens is, as daar koors, nies, hoes onder die gaste is, is dit verkieslik om 'n mediese masker vir hierdie persoon te dra, en dat die bestuurder 'n mediese masker dra vir selfbeskerming. Daar moet seker gemaak word dat 112 gebel word en inligting gegee word, of dat die gesondheidsinstelling vooraf ingelig word.

24. Wat is die maatreëls wat in hotelle getref moet word?

In akkommodasiegeriewe is standaard skoonmaak met water en skoonmaakmiddel voldoende. Daar moet veral aandag gegee word aan die oppervlaktes wat gereeld deur hande, deurhandvatsels, batterye, leuning, toilet en wasbakreiniging geraak word. Daar is geen wetenskaplike bewyse dat die gebruik van 'n aantal produkte wat beweer word dat dit spesifiek effektief is vir hierdie virus ekstra beskerming bied nie.

Daar moet aandag gegee word aan die skoonmaak van die hand. Hande moet ten minste 20 sekondes met seep en water gewas word, en antiseptika op die basis van alkohol moet gebruik word in die afwesigheid van seep en water. Dit is nie nodig om seep met antiseptiese of antibakteriese middels te gebruik nie; normale seep is genoeg.

Die persoon wat aan enige virale respiratoriese infeksie ly, moet sy neus en mond bedek met 'n weggooibare weefselpapier tydens hoes of nies, as daar geen papierweefsel is nie, gebruik die elmboog binne, indien moontlik, moenie binnegedring word nie, indien nodig, maak die mond en neus toe, gebruik 'n mediese masker indien moontlik. word aanbeveel.

Aangesien die virus nie lank op lewendige oppervlaktes kan oorleef nie, word geen besmetting verwag by mense wat die pasiënte se tasse dra nie.

25. Wat is die maatreëls wat werknemers op die lughawe moet tref?

Algemene maatreëls moet getref word om infeksie te voorkom.

Daar moet aandag gegee word aan die skoonmaak van die hand. Hande moet ten minste 20 sekondes met seep en water gewas word, en antiseptika op die basis van alkohol moet gebruik word in die afwesigheid van seep en water. Dit is nie nodig om seep met antiseptiese of antibakteriese middels te gebruik nie; normale seep is genoeg.

Die persoon wat aan enige virale respiratoriese infeksie ly, moet sy neus en mond bedek met 'n weggooibare weefselpapier tydens hoes of nies, as daar geen papierweefsel is nie, gebruik die elmboog binne, indien moontlik, moenie binnegedring word nie, indien nodig, maak die mond en neus toe, gebruik 'n mediese masker indien moontlik. word aanbeveel.

Aangesien die virus nie lank op lewendige oppervlaktes kan oorleef nie, word geen oordrag verwag vir mense wat die pasiënte se tasse dra nie. Dit is geskik om antiseptikum vir alkoholhandjies op toeganklike plekke te plaas.

26. Watter soort voorsorgmaatreëls moet werknemers wat werk in die restaurante en winkels waar die toeriste vandaan kom, doen?

Algemene besmettingsmaatreëls moet getref word.

Daar moet aandag gegee word aan die skoonmaak van die hand. Hande moet ten minste 20 sekondes met seep en water gewas word, en antiseptika op die basis van alkohol moet gebruik word in die afwesigheid van seep en water. Dit is nie nodig om seep met antiseptiese of antibakteriese middels te gebruik nie; normale seep is genoeg.

Die skoonmaak van die oppervlak is standaard met water en skoonmaakmiddel. Daar moet veral aandag geskenk word aan die skoonmaak van die handvatsels, kraan, leuning, toilet en wasbakoppervlaktes met die hande. Daar is geen wetenskaplike bewyse dat die gebruik van 'n aantal produkte wat beweer word dat dit spesifiek effektief is vir hierdie virus ekstra beskerming bied nie.

Dit is gepas om alkoholgebaseerde hand antisepties op toeganklike plekke te plaas.

27. Wat is die algemene maatreëls om infeksie te voorkom?

Daar moet aandag gegee word aan die skoonmaak van die hand. Hande moet ten minste 20 sekondes met seep en water gewas word, en antiseptika op die basis van alkohol moet gebruik word in die afwesigheid van seep en water. Dit is nie nodig om seep met antiseptiese of antibakteriese middels te gebruik nie; normale seep is genoeg.

Dit word aanbeveel dat u die neus en mond bedek met 'n weggooibare weefselpapier tydens hoes of nies, as die weefsel nie beskikbaar is nie, gebruik die elmboog binne-in, indien moontlik om nie oorvol plekke in te gaan nie.

28. Ek stuur my kind skool toe, kan die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) besmet raak?

Die nuwe koronavirusinfeksie (2019-nCoV) wat in China begin het, is tot vandag toe nog nie in ons land opgespoor nie en is nodige maatreëls getref om te verhoed dat die siekte in ons land binnekom. U kind kan op die virus virusse ervaar wat griep, verkoue en verkoues veroorsaak, maar daar word nie van hom verwag om dit teë te kom nie omdat die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) nie in omloop is nie. In hierdie konteks is die nodige inligting deur die Ministerie van Gesondheid aan die skole verskaf.

29. Hoe moet skole skoongemaak word?

Die skoonmaak van skole met water en skoonmaakmiddel is voldoende. Daar moet veral aandag geskenk word aan die skoonmaak van die handvatsels, kraan, leuning, toilet en wasbakoppervlaktes met die hande. Daar is geen wetenskaplike bewyse dat die gebruik van 'n aantal produkte wat beweer word dat dit spesifiek effektief is vir hierdie virus ekstra beskerming bied nie.

30. Met die terugkeer van die semester, is ek terug universiteit toe, bly in 'n studentekoshuis, kan ek die New Coronavirus (2019-nCoV) siekte opdoen?

Die nuwe koronavirusinfeksie (2019-nCoV) wat in China begin het, is tot vandag toe nog nie in ons land opgespoor nie en is nodige maatreëls getref om te verhoed dat die siekte in ons land binnekom.

Die griep kan virusse teëkom wat verkoue en verkoues veroorsaak, maar dit word nie verwag dat dit sal voorkom nie, aangesien die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) nie in omloop is nie. In hierdie konteks is die nodige inligting oor die siekte verskaf deur die instelling vir hoër onderwys, die instelling vir kredietkwartale en soortgelyke studente as die slaapsale.

31. Kan mak diere die Nuwe Coronavirus (2019-nCoV) dra en oordra?

Daar word nie verwag dat troeteldiere, soos huiskatte / honde, besmet sal raak met die New Coronavirus (2019-nCoV) nie. Na kontak met troeteldiere, moet hande egter altyd met seep en water gewas word. Daar sal dus beskerming gebied word teen ander infeksies wat van diere oorgedra kan word.

32. Kan u neus met pekelwater gewas word om die nuwe Coronavirus (2019-nCoV) infeksie te voorkom?

No. Om die neus gereeld met pekelwater te was, is van geen nut om die New Coronary virus (2019-nCoV) infeksie te beskerm nie.

Kan die gebruik van asyn nuwe koronavirus (33-nCoV) infeksie voorkom?

No. Die gebruik van asyn is van geen nut om infeksie deur die New Coronavirus (2019-nCoV) te voorkom nie.


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar