Coronavirus-uitbreek breek voorsieningskettings!

koronavirus-uitbraak breek voorsieningskettings
koronavirus-uitbraak breek voorsieningskettings

Met die uitbreek van die coronavirus het ons duidelik gesien hoe die bulle skip (vraag-oordrywing) in die voorsieningskettings voorkom. Sommige produkte het onsigbaar geword, markrakke is leeg en hul pryse is verdubbel. Produksiefabrieke is gestaak weens probleme met gedeeltelike aanbod. State het bykomende maatreëls getref om produsente te beskerm. Aan die ander kant was daar ontploffings in die e-handel. Uitneemdienste het ongelooflik toegeneem.


Fisiese afstand het belangrik geword. Tydelike voorsieningskettings vir gesondheidsorg moes vinnig gevestig word. TIR-oorgange stop by die grense en TIR-sterte vorm. Voertuigbestuurders het 'n 14-dag-kwarantynperiode begin toepas. In die RO-RO-vervoer kon bestuurders nie per vliegtuig vervoer word nie en hul verblyf in die Europese Unie is verkort. Die bestuurdertekort is reeds gevou. Vanweë die beperkinge in padvervoer, het vrag verskuif na seevaart en spoorvervoer. Daar was 'n beduidende toename in die vraag. As gevolg van die feit dat die invoerhouers nie betyds in die seevoorsiening leeggemaak kon word nie, toe die behoefte aan leë houers in die uitvoerhawe toeneem, het die pryse gestyg met die toestand van skoner brandstof. Dringende bestellings is vir lugvervoer geregistreer. As gevolg van die kansellasie van die vlug van passasiersvliegtuie het die vragkapasiteit radikaal afgeneem en weke later is daar begin om besprekings te gee. Ekspedisie tye het toegeneem as gevolg van ontsmetting van waentjies by die spoorweggrensoorgange. As gevolg hiervan, is voorsieningskettings gebreek? Ja. Die bullwhip-effek in voorsieningskettings kan slegs voorkom word deur die voorsieningskettings te sinchroniseer. Vinnige en akkurate inligtingsvloei is die mees basiese probleem. Soos die Wêreldgesondheidsorganisasie sê: "toets, toets, toets". Voorsieningskettingpartye moet vooruit beplan vir die vinnige vloei van inligting en saam optree vir die normalisering van sake. Enkelsentrumoplossings is nie voldoende nie.

Die proses waarin ons besig is, het ons weer eens gewys op die belangrikheid van logistiek. Ons het gesien waarom logistieke funksies belangrik is in die verskaffing van volhoubare dienste, beide ten opsigte van die volhoubaarheid van die voorsieningsketting in gesondheid, sowel as die bevrediging van die voedings-, higiëniese, ensovoorts van mense. Die basiese behoeftes van diegene wat nie kan uitgaan nie, moet voorsien word, sowel as aan die buitekant.

Die koste van die voorsieningsketting is die som van die aankoop-, produksie- en logistieke koste. Ons gevolgtrekking uit onlangse gebeure toon dat ons meer weerstandige voorsieningskettings moet vestig en tussen ramp- en na-rampmaatreëls moet onderskei. Ons moet kontaklose buitelandse handelsmetodes vind gedurende die epidemieperiodes. Op hierdie punt word infrastruktuurbeleggings wat die buitelandse handel per spoor sal verhoog, belangrik. Dit is duidelik dat die verandering van die bestuurder aan die grens, die verandering van houers (vol, vol, leeg), die oplegger en die vinnige ontsmettingsmetode verder ontwikkel moet word. Hiervoor moet buffersones geskep word. Alternatiewe roetes en grenshekke moet in ag geneem word en oplossings vir vinnige ingebruikneming moet in ag geneem word. Verskillende lande het verskillende tolgeld op verskillende roetes. Toepaslike roetes kan geskep word deur tydelike ooreenkomste met hierdie lande.

Die kwarantynperiode van 14 dae wat op die voertuigbestuurders by die grensopgang toegepas word, moet so gou as moontlik van die aansoek verwyder word en die ingang / uitgang van die Turkse en buitelandse voertuigbestuurders moet toegelaat word met die toetsstelle by die grense. Verhogings moet gemaak word ten opsigte van die duur van die motorbestuurder se verblyf in die EU-lande. Aansoeke vir bestuurdersvisums moet as prioriteit beoordeel word en nuwe visum moet verleng word deur die periode te verleng. Met die koördinering van die betrokke instellings, moet dit toleransies publiseer wat tydens werk- en rustydperke toegepas sal word, wat nie die veiligheid negatief sal beïnvloed nie, en daar moet ook tyd verleng word volgens die behoefte. Ten einde die sakeprosesse van mariene uitvoerhouers te vereenvoudig, moet die toepassing van Verified Gross Weight (VGM) weeg onderbreek word, en skeepsagentskappe moet 'n verbintenisbrief van die versendende ondernemings aanvra. Die bestuurder / vragstelsel moet heroorweeg word en die bestuur van die bestuurder en maatskappy se toerusting moet vereenvoudig en versnel word. Daar moet beplan word vir die voorsiening van nuwe bestuurders om in internasionale vervoer (opleiding, eksamen, sertifisering) te werk, en die beskikbaarheid van sommige SR- en ADR-opleiding en eksamens op die internet moet geëvalueer word.

Skofwerk by staatsamptenare verleng sakeprosesse. In plaas daarvan moet die proses versnel word deur die doeltreffende gebruik van papierlose verwerkingsprosesse te verseker en moet maatreëls getref word om werkverlies in elke stadium te voorkom. In die aangekondigde pakket is daar geen spesiale ondersteuning vir die logistieke sektor nie, wat sterk deur die uitbreking geraak word, behalwe dat die BTW-verklaringsbetalings met ses maande vertraag word. Hierdie steun is reeds aan 6 sektore verleen. In hierdie periode moet die SCT in brandstof, wat 'n belangrike koste-item vir logistiek is, verwyder word en die diens onder gunstiger omstandighede gelewer word.

As 'n mediumtermyn-stap, moet ons belangrikste vervoerkorridors wat ons belangrikste internasionale korridors verbind wat ons land en die logistieke sentrums / dorpe wat op hierdie gange gevestig is, verbind word om die vloei van goedere te beveilig en risiko's te verminder.

Daar is baie ondernemings in ons land binne die bestek van wêreldwye voorsieningskettings. Lande in die Weste wil nie sommige produkte in hul eie land produseer nie. Turkye groei met die uitvoer-georiënteerde ontwikkelingsmodel. Ons moet egter ook die feit oorweeg dat ons van grondstowwe afhanklik is. Daarom moet ons die probleme wat ons ondervind met die verkryging van hierdie grondstowwe baie goed definieer en op die oplossingspunte hier konsentreer. Sommige produkte is nie geproduseer in Turkye. Daarom moet ons heeltyd in die wêreld se verskaffingskettings wees.
Die belangrikste is om al die risiko's te bereken en die nodige maatreëls te tref. Ons moet risikobestuur stelselmatig en deurlopend proaktief uitvoer ten opsigte van voorsieningsketting en logistiek en ons krisisbestuurstelsel op kort termyn versterk. Ons moet dus maniere vind om ekonomies van die enkel-sentrum-aanbodmodel na die multisentrum-aanbodmodel oor te skakel. Ons moet strategiese produkte in ons land produseer.

As gevolg hiervan het die belangrikheid van buitensporige opsies en behendigheid in voorsieningskettings weer na vore gekom. Dit is duidelik dat die opsies vooraf in beide logistieke prosesse en produksie bepaal moet word, en dat die ontwikkelings dinamies gemonitor moet word en dat die geskikste een volgens die voorwaardes gebruik moet word.

Professor Dr. Mehmet TANYAŞ
President van Logistieke Vereniging (LODER)


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar