Wat is Coronavirus en hoe word dit oorgedra?

wat is coronavirus
wat is coronavirus

Coronavirus (Coronavirus) is die eerste keer gesien by 29 mense wat op 2019 Desember 4 in 'n mark werk wat seekos en lewende diere verkoop in Wuhan, China, baie mense besoek wat dieselfde mark op dieselfde dae besoek het. As gevolg van die ondersoek van die monsters wat van die pasiënte geneem is, is dit aan die lig gebring dat die virus wat die siekte veroorsaak, uit die SARS- en MERS-virusfamilie beskou is. Op 7 Januarie het die Wêreldgesondheidsorganisasie die naam van die nuwe epidemie aangekondig as "Nuwe Coronavirus 2019 (2019-nCoV)". Toe het die virus die naam Kovid-19 (Covid-19) gehad.

WAT IS CORONAVIRUS?


Coronaviruses is 'n groot familie virusse wat mense kan besmet en in sommige diersoorte (kat, kameel, vlermuis) opgespoor kan word. Coronavirusse wat tussen diere sirkuleer, kan mettertyd verander en die vermoë kry om mense te besmet en sodoende menslike verskynsels te begin raaksien. Hierdie virusse hou egter 'n bedreiging in vir die mens nadat hulle die vermoë verkry het om van persoon tot persoon oorgedra te word. Kovid-19 is 'n virus wat by Wuhan-stadsbesoekers na vore gekom het en die vermoë verkry het om van persoon tot persoon oorgedra te word.

HOE KOM CORONAVIRUS?

Daar word vermoed dat die nuwe koronavirus deur asemhalingsekresies soos ander koronavirus oorgedra word. Asemhalingsekresie druppels met hoes, nies, lag en virus wat tydens spraak na die omgewing versprei, maak kontak met die slymvliese van gesonde mense en maak hulle siek. Daar is noue kontak (nader as 1 meter) nodig om die siekte op hierdie manier van persoon na persoon oor te dra. Alhoewel die bevindings soos die ontwikkeling van siektes by mense wat nog nooit in die dieremark was nie en wat siek was as gevolg van kontak met die pasiënte, is die gesondheidswerker nog onbekend in watter mate die aansteeklikheid 2019-nCoV is. Die belangrikste faktor wat bepaal hoe die epidemie gaan vorder, is hoe maklik die virus van persoon tot persoon oorgedra kan word en hoe suksesvol die nodige maatreëls getref word. In die lig van die inligting van vandag kan gesê word dat 2019-nCoV nie besmet is met voedsel (vleis, melk, eiers, ens.).


Spoorwegnuus soek

Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar