Met Ceylanpınar-besproeiingsaanleg sal duisende akker grond water kry

Met die reuse-projek kan duisende donums grond met een klik besproei word
Met die reuse-projek kan duisende donums grond met een klik besproei word

Minister van Landbou en Bosbou Bekir Pakdemirli, die grootste landbouonderneming in Turkye in die Sanliurfa Ceylanpınar-boerdery, is 60 duisend hektaar water, wat 'n belegging sal bied, vandag oop.


Minister Pakdemirli Şanlıurfa Ceylanpınar het in sy toespraak tydens die program in die Landbouonderneming gesê: “Ondanks die pandemieproses, van vervoer na landbou, van gesondheid tot nywerheid, van vervoer na landbou, van gesondheidsorg tot nywerheid, soos die 1915 Çanakkale Bridge, Ilısu Dam HEPP, Başakşehir Çam-Sakura-projek en die Irrig-hospitaal. 'Ek wil my dank betuig namens my persoonlike en gekoesterde volk aan ons President, wat voortgaan om die dienste bymekaar te bring.'

PROJEK BELEGGINGSFOOI 70 MILJOEN LIRA

Vandag sal water na Mesopotamia, Turkye se grootste plaas Ceylanpıınar, 60 duisend hektaar grond, minister Pakdemirli bring, waarin hulle verklaar dat hulle 'n versekering gegee het vir die versekering van 66 jaar van ons instelling. Direktoraat Waterwerke, Algemene Direktoraat van landbou in Turkye, gelei deur TIGEM, ons grootste boere-organisasie Ceylanpınar Besproeiing. Dit is gerealiseer met 'n beleggingswaarde van ongeveer 70 miljoen liras. ”

Duisende draaigrond sal met een sleutel bestraal word

Pakdemirli het gesê dat duisende hektaar grond met 'n enkele klik van die projek besproei kan word. 'Daarom sal die braakstelsel in hierdie lande verwyder word, sal die plantdiversiteit toeneem danksy die tweede gewasverbouing, en die opbrengs en kwaliteit sal toeneem. Graanopbrengs neem toe van 250 kg / dekade tot 500 kg / dekareer en die kwaliteit sal toeneem. ”

4 TYE MEER BYDRAE TOT DIE LANDSEKONOMIE

Minister Pakdemirli het benadruk dat daar elke jaar bykomend 25 miljoen TL met die projek opgewek sal word, en met die tweede aanplanting van produkte sal dit tot 70 miljoen TL styg. Daar sal dus 4 keer meer bydraes tot die ekonomie van die land gelewer word. Daarbenewens sal meer werkverskaffing verskaf word en die energieverbruik sal afneem weens kanaalbesproeiing. Produksiekoste sal daal. Ondergrondse watergebruikstempo sal afneem ”.

ONS SAL PREMIUM- EN ONDERSTEUNINGSBETALING VIR 230 LIRA-ton in graan maak

Minister Pakdemirli het in sy toespraak verwys na die kooppryse vir graan, en gesê: “Soos deur ons president verduidelik; Ons verhoog die koopprys van TMO se harde broodkoring van 1.350 lira per ton tot 1.650 lira. Boonop betaal ons 230 pond per ton premie en ondersteuning aan ons boere in graan. "Die premie- en ondersteuningsbetaling in pulse beloop 800 lira per ton."

VOORWAARDES AAN DIE UITVOER VAN MELK- EN SUIWELPRODUKTE NA China VERWYDER

Pakdemirli het ook gesê dat die hindernisse vir die uitvoer van melk en suiwel na ons land vanuit China verwyder is as gevolg van intensiewe werk met die Ministerie van Handel. "Met hierdie besluit is die vertroue van die internasionale mark in ons landbousektor weer bevestig."

6% van die totale ondersteuning vir lewende hawe in die eerste 79 maande sal betaal word

Minister Pakdemirli het gesê dat aan die einde van Mei 6,6 miljard TL van die betaling van 5,1 miljard TL aan die produsente binne die bestek van vee-subsidies betaal is.

“Hopelik sal ons in Junie 131 miljoen TL vetgemaakte steun betaal. Dus, vanaf die eerste 6 maande van die jaar, sal ons 'n 79 miljard TL-steunbetaling gemaak het, wat ongeveer 5,23% van die totale veesubsidies is.

'N Ander probleem is Cotton Support Payment. Soos bekend; Aansoeke om die betaling van katoenverskille (premie) te ondersteun, is op 30 April 2020 voltooi. Die proses om ondersteuningskontrakte te bewerkstellig, duur steeds voort en ek hoop dat die betalings so gou as moontlik in ons boere se rekening gedeponeer word. ”

Minister Pakdemirli het gesê dat hulle vandag in Şanlıurfa sal begin oes terwyl hulle Ceylanpınar-besproeiingsfasiliteit oopmaak, en gesê: 'U oes sal dus reeds vrugbaar wees. Een van u, duisend, ek hoop dat u baie verdienste het. ”Hy het sy woorde voltooi en die projek geopen.Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar