Gaan na die R & D-periode in beroepsonderwys

O & O in professionele onderwys
O & O in professionele onderwys

Mahmut Özer, adjunkminister van nasionale onderwys, het aan 'n koerant gesê oor sy planne vir epidemie vir R & D-sentrums wat in hoërskole gevestig is. Özer het gesê: “Ons sal ongeveer 20 R & D-sentrums hê. Elke sentrum fokus op 'n ander gebied. ”


Die onderhoud met die adjunkminister van nasionale onderwys Özer is soos volg: “Ons gaan nou na die R & D-periode in beroepsonderwys”. Özer, adjunkminister van nasionale onderwys, het gesê dit sal een van die belangrikste prestasies wees van die uitbreek van die covid-19 in beroepsonderwys, Ons sal nuwe byvoeg wat die verspreiding oorweeg. Ons sal ongeveer 20 R & D-sentrums hê. Elke sentrum fokus op 'n ander gebied. Een sentrum sal byvoorbeeld net sagteware hanteer, terwyl die ander fokus op tegnologieë vir biomediese toestelle. Die hooffokus daarvan is op produkontwikkeling, patent, nutsmodel, ontwerp en handelsmerkproduksie, registrasie en kommersialisering. Ons sal voortdurend die produkreeks verhoog. Ons gaan nou ons onderwysersopleiding by hierdie streeks-O & O-sentrums aanbied. ” Volgens die feit dat die kurrikulum vir beroepsonderwys vinnig opgedateer sal word na die proses van outomatisering, sagteware, kunsmatige intelligensie-tegnologieë en digitale vaardighede, het Özer benadruk dat R & D-sentrums aansienlik sal bydra tot die opdatering.

Die Ministerie van Nasionale Onderwys (MoNE) het 'n groot aanval begin in die dae van die bestryding van die kovid-19-uitbraak. 'N Groot aantal produkte is vervaardig uit die ontsmettingsmateriaal wat voor die skool benodig is, vanaf die masker, van die gesigbeskermende sloot tot die weggooidrokke en oorpak. Op hierdie manier het MEB baie belangrike bydraes gelewer tot die voorkoming van die epidemie in die eerste dae van die stryd. Daarna het hy voortgegaan met die vervaardiging van maskermasjien, lugfiltrasietoestel, video-laringoskoopapparaat van die respirator. In die proses, wat die belangrikheid van sterk beroepsonderwys toon, het die adjunkminister van MoNE Mahmut Özer verduidelik watter soort beplanning vir beroepsonderwys na die uitbreek van kovid-19 sou wees.

'Ons is negatief geraak'

Gedurende die dae van die stryd teen Kovid-19 het beroepsopleiding 'n suksesvolle eksamen gelewer. Wat beplan u vir die toekoms van beroepsonderwys, wat ook 'n ongelooflike ervaring het?

Beroepsonderwys lewer 'n baie belangrike bydrae in ons land deur die opleiding van menslike hulpbronne met die professionele vaardighede wat die arbeidsmark nodig het. Beroepsonderwys het 'n depressiewe periode gehad veral na die koëffisiënt-toepassing. In hierdie periode het beroepsonderwys opgehou om die keuse van akademies suksesvolle studente te wees. In die daaropvolgende jare is 'n tweede skok ondervind in die toepassing van plasingpunte op alle hoërskole. Wat gebeur het nadat die koëffisiënt aansoek begin herhaal het, het beroepsonderwys weer 'n verpligte opsie vir die relatief onsuksesvolle studente gemaak. Hierdie prosesse het die moraal van ons bestuurders en onderwysers in ons professionele hoërskole negatief beïnvloed. Beroepsonderwys het bekend geword vir probleme, afwesigheid van studente en dissiplinêre oortredings. As gevolg hiervan het die onvermoë van die gegradueerdes om aan die verwagtinge van die arbeidsmark te voldoen, die negatiewe persepsie van beroepsonderwys versterk. Daarom was daar 'n ernstige verlies aan selfvertroue in beroepsonderwys.

'Selfvertroue verkry'

Word selfvertroue in hierdie proses ernstig herwin?

Presies. Die belangrikste bydrae van hierdie proses was om selfvertroue te herwin in die ou gesogte dae van beroepsonderwys. Hy het gewys wat hy kan doen as sy probleme opgelos, geleenthede gegee word en gemotiveer word. In die proses het dit op die agenda gekom met die produksie en produksievermoë daarvan, nie met probleme met beroepsonderwys nie. Namate nasionale en internasionale media-organisasies meer sukses behaal, het die selfvertroue toegeneem. Aangesien die geloof in wat hulle kan doen, produseer en wat hulle produseer waardevol is, het sukses daarmee gepaard gegaan.

'Elke sentrum fokus op een gebied'

Sal die O & O-sentrums permanent wees binne die dae na die Kovid-19-uitbraak?

In beroepsonderwys gaan ons nou deur die R & D-periode. Dit is een van die belangrikste prestasies van die uitbreek van Kovid-19 tot beroepsonderwys. In die proses sal ons nuwes toevoeg tot die R & D-sentrums wat ons gevestig het, met inagneming van die streeksverspreiding. Hierdie studies is op die punt om af te handel. Ons sal ongeveer 20 R & D-sentrums hê. Elke sentrum fokus op 'n ander gebied. Een sentrum sal byvoorbeeld net sagteware hanteer, terwyl die ander fokus op tegnologieë vir biomediese toestelle. Die sentrums is in konstante kommunikasie met mekaar en sal mekaar ondersteun. Hierdie sentrums sal ook sentrums van uitnemendheid wees. Die hooffokus daarvan is op produkontwikkeling, patent, nutsmodel, ontwerp en handelsmerkproduksie, registrasie en kommersialisering. Ons sal voortdurend die produkreeks verhoog. Ons gaan nou ons onderwysersopleiding by hierdie streeks-O & O-sentrums aanbied. Hierdie sentrums sal ook 'n belangrike bydrae lewer tot die opdatering van die kurrikulum vir beroepsonderwys.

Hul vertroue het toegeneem

Kan ons sê dat die beleggings wat MEB die afgelope twee jaar in beroepsonderwys gedoen het, vrugte afgewerp het?

Ja. As bediening het ons regtig gefokus op beroepsonderwys. Ons het die een na die ander baie belangrike projekte verwesenlik. Die belangrikste is dat ons vir die eerste keer intense en uitgebreide samewerking met sterk verteenwoordigers van die sektore op alle terreine van onderwys gevoer het. Daarom het die vertroue van die sektore in beroepsonderwys geleidelik toegeneem. Al hierdie stappe het in hierdie proses vinnig, kollektief en dinamies moontlik gemaak.

Hoe sal u van nou af beplan?

Ons sal voortgaan om die onderwys-produksie-indiensnemingsiklus in beroepsonderwys te versterk. Ons sal die opleiding voortdurend opdateer in 'n sterker samewerking met die arbeidsmark. Ons sal ons professionele hoërskole tot die sentrums van produksie maak. Ons sal voortdurend die produksievermoë van produkte en dienste verhoog, veral binne die bestek van wentelende fondse. In 2019 het ons byvoorbeeld die inkomste uit die produksie in hierdie bestek met 40 persent verhoog tot 400 miljoen TL. In 2021 is ons mikpunt 1 miljard TL-produksie. Die belangrikste probleem is om die indiensnemingsvermoë en diensvoorwaardes van gegradueerdes in die arbeidsmark te verbeter. Ons samewerking met die sektore met 'n prioriteit vir indiensneming was ons eerste stappe hiervoor. Hierdie stappe sal steeds sterker word.

'Al die produkte waarop ons gefokus het, is vervaardig'

U het 'n O & O-sentrum in gevorderde hoërskole opgerig. Wat was die doel?

Die bydrae van beroepsopleiding in die dae van die stryd teen Kovid-19 was tweeledig. Die eerste fase behels massaproduksie en aflewering van die nodige masker, ontsmettingsmiddel, gesigbeskermgraaf, weggooibare voorskoot en oorpakke. Hierdie stadium was baie suksesvol en produksies in hierdie konteks duur steeds voort. Die tweede fase het gefokus op die ontwerp en vervaardiging van toestelle soos asemhalingsmasjiene en maskermasjiene wat nodig is om die kovid-19 te bekamp. Om in die tweede fase suksesvol te wees, het ons R & D-sentrums in ons beroeps- en tegniese hoërskool Anatolië gevestig in ons provinsies met 'n sterk infrastruktuur. Ons het die infrastruktuur van ons R & D-sentrums vir die ontwerp en produksie van hierdie produkte versterk. Baie intensiewe studies is uitgevoer in hierdie sentrums wat ons in ons stede soos Istanboel, Bursa, Tekirdağ, Ankara, Izmir, Konya, Mersin, Muğla en Hatay gevestig het. In hierdie sentrums kon ons al die produkte waarop ons gefokus het, produseer. In hierdie konteks is baie produkte ontwerp en vervaardig, soos chirurgiese maskermasjiene, respirator, N95-standaardmaskermasjien, video-laringoskoopapparaat, intensiewe sorgeenheid, lugfiltrasietoestel, monsterneming.

Samewerking met ITU-ASELSAN

As u die kurrikulumopdatering in ag neem, sal u nuwe opdaterings maak, as u in ag neem dat die arbeidsmark ook sal ontwikkel na die Kovid-19-uitbraak?

Natuurlik. Na hierdie proses en daar sal 'n vinnige kurrikulumvernuwing vir digitale vaardighede plaasvind. Ons beskou nie beroeps- en tegniese onderwysinstellings as instellings waar slegs vaardigheidsopleiding aangebied word nie. Ons wil hê dat al ons studente sleutelvaardighede moet aanleer sodat hulle kan aanpas by veranderende tegnologiese en sosiale omstandighede. Ons wil mettertyd die onderskeid tussen beroeps- en algemene onderwys verminder. Daarom werk ons ​​met sowel tegniese as akademiese sterk organisasies soos ITU en ASELSAN saam. Die vaardighede wat benodig word volgens die tegnologiese vlak van die veld in die arbeidsmark, sal bygevoeg word tot die kurrikulum in al die beroepe wat ons onderrig. Ons sal egter nie hiermee tevrede wees nie, maar ons sal daaraan werk om die algemene vaardighede van ons gegradueerdes te versterk.Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar