'N Verslag gepubliseer oor' Stadiums van opening vir Istanboel '

Dit beteken nie om terug te keer na normaal nie.
Dit beteken nie om terug te keer na normaal nie.

Die IMM Scientific Advisory Board het 'n verslag gepubliseer oor 'Stages of Opening for Istanbul'. In die verslag; Turkye is 'n afname in die aantal sterftes in die algemeen; daar is egter gesê dat daar geen gesonde gegewens oor Istanboel is nie. Die verslag het voorgestel dat die besluit om na die volgende fase van die normaliseringsproses oor te gaan, geneem word na 'n hersiening van twee weke.


In die verslag van die IMM-wetenskaplike komitee is die volgende sienings genoem deur die belangrikheid van die deursigtigheidsreël te noem deur die samelewing gereeld in te lig.

KYK 'N oorsig in twee weke

'' N Sekere stadium is bereik in die COVID-19-pandemie. Die proses om na die normale lewe terug te keer, moet geleidelik beplan word, sowel nasionaal as plaaslik en in ooreenstemming met die beginsels van openbare gesondheidswetenskap, en dit moet nie geslaag word sonder om aan sekere voorwaardes te voldoen nie, deur elke stap in die rigting van konvergensie tot nuwe normalisering noukeurig te evalueer.

Die teenspoed wat tydens die heropeningsproses ondervind word, hou die gevaar in dat COVID-19-gevalle weer sal toeneem. Om hierdie rede is elke stap wat geneem word uiters belangrik om nie tyd en moeite te mors en nie weer terug te keer nie.

Die aantal nuwe gevalle wat tydens die opening waargeneem is, moet noukeurig gemonitor word en nuwe stappe moet beslis word deur die effek van die opening te waarneem. In hierdie konteks moet die openinge op groot skaal, wat groot massas kan beïnvloed, geleidelik uitgevoer word, na die moniteringstyd van twee weke, moet die volgende stap geslaag word om die effek van elke stap duidelik te sien. Boonop moet oorgange 'n tweerigtingproses wees en, indien nodig, vinnig terugstap.

Heropening moet begin met die aktiwiteite met die laagste risiko, streke met 'n lae bevolkingsdigtheid en ouderdomsgroepe met die laagste risiko. Daarom moet mense in die eerste plek openbare ruimtes gebruik deur die reël van fisieke afstand (1 meter reël) te gehoorsaam, maar aan die ander kant moet plekke met 'n hoë kontak soos kroeë, restaurante, skole, verkoopsplekke van nie-noodsaaklike produkte vir 'n latere datum gelaat word.

ISTANBUL MOET 'N OORSPRONKLIKE PROGRAM HET

Istanboel moet 'n afsonderlike heropeningsprogram hê, beide as 'n metropool met 'n aansienlike bevolking en die provinsie wat die meeste deur die epidemie geraak word. In hierdie verslag, wat die heropeningsproses spesifiek vir die provinsie Istanboel evalueer, is dit daarop gemik om die stappe op provinsiale vlak te voorspel aan die hand van die wetenskaplike kriteria wat deur die bevoegde organisasies en die wetenskaplike wêreld aanbeveel word. Die aantal gevalle in Istanboel is 1 persent van die totale aantal gevalle in die eerste maand (10 April) van die uitbraak. uitgespreek. Na raming is die aantal gevalle vandag meer as 60 persent.

DIE WÊRELDGESONDHEIDSORGANISASIE AANBEVEEL

Die Wêreldgesondheidsorganisasie het ses kriteria omskakel om grootskaalse beperkings te begin verwyder. Lande moet aan die volgende kriteria voldoen:

1. Bewyse dat die gang van COVID-19 onder beheer is,

2. Voldoende vermoëns vir openbare gesondheid en gesondheidstelsels vir diagnose, isolasie, toetsing, opsporing van kontak en kwarantyn,

3. Die vermindering van die risiko van ontploffings in omgewings met 'n hoë sensitiwiteit - verpleeginrigtings, ouetehuise vir verstandelik gestremdes,

4. Beskermingsmaatreëls, insluitend fisieke afstand, handewas, respiratoriese higiëne en monitering van liggaamstemperatuur, word op werkplekke toegepas,

5. Die bestuur van die risiko van voorvalle uit gemeenskappe met 'n hoë risiko vir besmetting,

6. Gemeenskap met 'n stem en verligting in oorgange, deel uitmaak van die proses en deelname het

DEELNAME VAN DEURSKAP EN SAMELEWING IS BAIE BELANGRIK.

Vir Istanboel, wat volgens die verklaring ten minste 60 persent van die presiese gevalle het, is dit baie belangrik om die plaaslike regering in te lig en hul mening in die heropening te kry. Presiese en akkurate gegewens volgens die WGO se moontlike saakomskrywing moet daagliks vir Istanboel verskaf word, en op dieselfde manier behoort hierdie inligting vir ander stede beskikbaar te wees.

Die samelewing is ook 'n belangrike faktor in die heropeningstadia en dit moet nie vergeet word dat dit gevorm word deur die gedrag van die mense in die samelewing nie. Die samelewing moet weet dat die openingsproses nie 'n proses is waarin alles na die pre-epidemiese periode terugkeer nie, dit is die maatreëls wat tydens die stadiums toegepas moet word, en dat die negatiwiteite wat tydens die openingsproses sal ontstaan, die fases sal omkeer.

Sodra die fases bepaal is, moet dit met die gemeenskap gedeel word en die deelname van die samelewing toegelaat word. Die redes / redes vir die maatreëls wat getref is, moet verduidelik en verwag word dat dit aan die stadia voldoen. As u slegs die presiese datum gee sonder om die verhouding tussen oorsake en gevolge te verduidelik, neem dit die verwagting toe dat mense toeneem. Dit is baie belangrik om die samelewing as deel van die proses te aanvaar en deel te neem aan die proses om voldoende verlig te wees oor die oorgangsfases.

In die normaliseringsfase is gemeenskapsondersteuning en nakoming van ondernemings aan die reëls baie belangrik. Met inagneming van watter kwessies in ag geneem word en watter faktore heropen word, moet hierdie punte deursigtig met die publiek gedeel word. Wanneer die inligting nie deursigtig is nie; skeptisisme, angs, riskante gedrag, verspreiding van vals inligting, geloof in verkeerde inligting. Daarom moet die openingskriteria en die proses deursigtig wees.

Dit is baie belangrik dat die vlak van fisieke afstands- en higiëne-maatreëls by openbare werkplekke waar die opening plaasvind, deur die polisiebeamptes uitgevoer word, en dat die kriminele verrigtinge van die ondernemings wat nie die maatreëls uitvoer nie, deur die plaaslike toesighouers uitgevoer word. Hierdie proses kan slegs effektief wees met die samewerking en samewerking van plaaslike owerhede met plaaslike administrasies.

DIE SITUASIE VAN DIE UITSIG IN ISTANBUL

Turkye verkies in die algemeen oor Istanboel. Daarbenewens is daar gereeld inligting wat bykans geen data beskikbaar het nie.

Die beperkte beskikbare gegewens is nagegaan of daar aan die kriteria voldoen word, met die beoordeling wat sedert die middel van April afgeneem is, die aantal nuwe gevalle in Turkye aan die begin van Mei, maar wat die uitbreek van die 2de week van groei stopgesit het, word waargeneem.

vermindering in die aantal sterftes wat ander kriteria, Turkye is bekommerd, maar is nie beskikbaar in die algemene inligting oor Istanboel. Volgens die evaluerings wat uit die gegewens van die IMM-direktoraat van begraafplase gemaak is, het die aantal sterftes in Istanboel die afgelope 14 dae egter afgeneem. Die frekwensie van siekte onder die gesondheidsorgpersoneel wat in 'n ander kriterium genoem word, is ook nie bekend nie.Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar