TİGEM Ceylanpınar Besproeiingsprojek gaan môre tot lewe gaan

tigem ceylanpinar besproeiingsprojek word môre geïmplementeer
tigem ceylanpinar besproeiingsprojek word môre geïmplementeer

Minister van Landbou en Bosbou Pakdemirli Bakr het gesê die grootste landbou-ondernemings in Turkye in die Sanliurfa Ceylanpınar-staatsplaas het aangekondig dat hulle 60 duisend hektaar van die belegging sal invoer, is met water voltooi en die opening word op Vrydag 22 Mei 2020 gehou.


Minister Pakdemirli het benadruk dat die TİGEM-Ceylanpınar-besproeiingsprojek, wat deur die Algemene Direktoraat van Staatshidrouliese werke uitgevoer word, teen 'n investeringskoste van ongeveer 70 miljoen liras geïmplementeer is, en die risiko van lae produksie sal verdwyn in die veld waar droëboerdery uitgevoer word.

Duisende draaigrond sal met een sleutel bestraal word

Moderne besproeiingsmetodes word gebruik om hoër doeltreffendheid vir volhoubare landbou en voedselveiligheid te bereik. Minister Pakdemirli het gesê: 'Ons gebruik water, wat noodsaaklik is vir produksieverhoging, meer ekonomies met moderne besproeiingstelsels. By Ceylanpınar Agricultural Enterprise laat ons die land natmaak met moderne stelsels wat met die mees gevorderde tegnologieë toegerus is. Ons bring duisende hektaar grond in die water met net een klik op die knoppie. ”

Turkye is nie 'n land ryk water nie

In hierdie projek, wat soos 'n moderne besproeiingstelsel onder druk is wat water doeltreffender bespaar, gebruik Pakdemirli "In teenstelling met Turkye, is dit nie 'n waterryke land nie. Om hierdie rede moet ons ons water so ekonomies moontlik gebruik. Om hierdie rede is elke druppel water lewendig in die grond, sal daar vrugbaarheid wees, en die grond sal ons wees. '

4 TYE MEER BYDRAE TOT DIE EKONOMIE VAN DIE LAND

Minister Pakdemirli het benadruk dat die TİGEM Ceylanpınar-besproeiingsprojek, wat lewenswater sal wees vir 'n totaal van 60 duisend dekades landbougrond, soos volg voortgaan:

“In hierdie lande word die braakstelsel verwyder, die plantdiversiteit sal toeneem danksy die tweede gewasverbouing, en die opbrengs en kwaliteit sal toeneem. Graanopbrengs neem toe van 250 kg / dekade tot 500 kg / dekareer en die kwaliteit sal toeneem. 'N Verdere 25 miljoen TL word jaarliks ​​opgewek. Met die tweede aanplanting van die produk sal hierdie inkomste toeneem tot 70 miljoen TL. Daar sal dus 4 keer meer bydraes tot die ekonomie van die land gelewer word. Daarbenewens sal meer werkverskaffing verskaf word en die energieverbruik sal afneem as gevolg van kanaalbesproeiing. Produksiekoste sal daal. Grondwaterverbruikstempo sal afneem ”

ONS DOEL IS AAN 2023 DECORATION MET MEER WATER VIR 150 TE VERGADER

Met die uitdrukking dat 2008 duisend dekades grond in Ceylanpınar Landbouonderneming in 108 besproei is, het Pakdemirli gesê: 'Vanaf 2019 het ons die besproeiingsarea vergroot tot 613 duisend dekades. Met hierdie projek wat ons geopen het, het hierdie gebied teen 2020 tot 673 duisend dekades toegeneem. Ons doel is om tot 2023 150 duisend dekades grond met water saam te bring en om besproeiing van 820 duisend dekades grond op die bedryfsgrond te besproei.

BELEGGINGS VAN 18 miljoen LIRAS IN 800 JAAR

Minister Pakdemirli het bygevoeg dat 2002 miljoen TL van 2019 tot 721 in Ceylanpınar Landbouonderneming in terme van besproeiing, veeteelt, meganisasie en landbougeriewe belê is, en die belegging wat in die afgelope 80 jaar gemaak is, was 18 miljoen TL met hierdie 800 miljoen TL-belegging.Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar