Transkontinentale spoorweg

Transkontinentale spoorweg
Transkontinentale spoorweg

Die Verenigde State het regtig saamgesmelt toe 'n sleehammer 'n goue slag getref het tydens die Promontory-grondseremonie in Utah op 10 Mei 1869 om die eerste transkontinentale spoorweg te voltooi.


Die sentrale Pasifiese spoorweggebou in die ooste van Kalifornië, waarvan die konstruksie langer as sewe jaar geduur het, en die Union Pacific-spoorweggebou in die weste van Nebraska, en die interkontinentale spoorlyn, het die pad van 5000 kilometer tot 'n week verminder. Die transkontinentale spoor het bygedra tot die vinnige vooruitgang van die Verenigde State na die weste, wat die opkoms van die Wilde Weste verhoed het en veroorsaak het dat dit inheemse Amerikaanse stamme in hierdie land beveg het. Dit het dit ook ekonomies haalbaar gemaak om die oorvloedige bronne in die Weste te onttrek en na markte in die Ooste te verskuif.Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar