Wie is die verstand diep?

wat 'n diep gemoed het
wat 'n diep gemoed het

Zihni Derin (gebore 1880, Muğla - sterfdatum 25 Augustus 1965, Ankara), Turkse landboukundige, opvoeder. Die teeverbouing in Turkye het tot die inisiëring en voortplanting gelei; Dit staan ​​bekend as die 'vader van tee'.


Hy is in 1880 in Mugla gebore. Haar vader is Mehmet Ali Bey, 'n lid van die Kuloğulları-familie van Muğla. Hoërskool Muğla in 1897, Thessaloniki Landbouskool in 1900, 1904 Halkalı Hy studeer aan die School of Agriculture. In 1905 begin hy werk as amptenaar met die plig van die Aydın-provinsie bos- en minerale-inspeksieklerk.

Beroepslewe

Hy het in 1907 'n bosinspekteur geword nadat hy as bosinspekteursklerk in Rhodos (soos hy bekend was as Algerië-i Bahr-i Sefid-provinsie) diens gedoen het, in die distrik Bos-inspekteursklerk, Gediz en Simav.

Hy het van 1909 tot 1912 as chemie, landboukuns en geologie-onderwyser aan die Landbouskool Thessaloniki gewerk. Hy trou in 1911 met Maide Hanim in Thessaloniki; hy het drie kinders uit hierdie huwelik gehad.

Hy het tussen 1914 en 1920 as onderwyser in Bursa gewerk en was die adjunkdirekteur van Bursa National Education.

Deelname aan die nasionale stryd

Hy vertrek Bursa net voor die Griekse inval in 1920 en verhuis na Ankara; Hy word die eerste algemene direkteur van landbou in die Ministerie van Ekonomie, gestig deur die National Struggle Government; Hy het tot 1924 in hierdie posisie gebly.

Die eerste tee-inisiatiewe

In Ankara in April 1921 neem hy as verteenwoordiger van die Ministerie van Ekonomie deel aan 'n kommissie wat deur ministeriële verteenwoordigers bygewoon is om die ekonomiese en sosiale probleme van die land te bespreek. Ná die Russiese rewolusie, met die sluiting van die Batumi-grens, is hy opdrag gegee om ondersoek in te stel na nuwe werkgeleenthede in die Oos-Swartsee, waar werkloosheids- en veiligheidsprobleme toegeneem het. Halkalı Hy het die verslag gelees wat deur Ali Rıza Bey, een van die onderwysers van die Hoër Landbouskool, geskryf is as gevolg van sy ondersoek in Batumi in 1917. In die verslag word gesê dat dit moontlik is om tee rondom Rize te kweek. Zihni Derin het die breinverslag van Ali Rıza aan die kommissie in Rize voorgelees, daar is besluit om 'n kwekery te stig om die aansoek te begin.

Zihni Bey, wat in 1923 na Rize gestuur is om 'n kwekery vir tee en sitrus op te rig, het begin werk aan 'n land van 15 dekades op Garal Hill, wat tot die tesourie behoort. Hy het gesien dat die teesaailinge wat sommige entoesiaste uit Batumi gebring het en as sierplante in die streek geplant het, baie goed ontwikkel het; In 1924 besoek hy Batumi en ondersoek die teetuine, teefabriek en die Astropical Plants Research Station wat deur die Russe gestig is. Dit het die teesaadjies en boompies wat hy saamgebring het, sitrusvrugte en 'n paar vrugtevariëteite, bamboes-risome na die kwekery gebring. Hy het tot die gevolgtrekking gekom dat die klimaat en die streekstruktuur van die streek geskik is vir die tee. Hy het probeer om boompies uit Batumi te bring en dit aan die publiek te versprei, maar hierdie eerste poging, wat nie genoeg aandag gekry het nie, het misluk.

Zihni Derin, wat teruggekeer het na sy posisie in Ankara, het 'n voorstel vir die wet hieroor opgestel en die wetsontwerp is op 6 Februarie 1924 met die steun van die Rize-afgevaardigdes van daardie tydperk uitgevaardig en 407 genommer. Law, Rize Province en Borcka Crash; Hazelnoot, Oranje, Suurlemoen, Mandaryns, Tee-wet het in werking getree onder die naam Cultivation.

Keer terug na onderrig

Vanweë die gebrekkige wetgewing en die gebrek aan kennis van die mense in die streek rakende die teeltverbouing, het Zihni Bey na die onderwysberoep teruggekeer toe die teeboerdery uitgestel is. Hy het onderwys gegee aan verskillende skole in Istanboel. Hy het sedert 1930 in Ankara onderrig gegee.

Tee-organisasie

Nadat die teeboerdery weer in die land op die agenda gekom het, is hy in 1936 aangestel as die tweede algemene inspekteur van die landboukundige in Thrace in 1937 en die hoofadviesraad van die Ministerie van Landbou in XNUMX.

By die Landbou-organisasie, wat in 1938 in Rize en sy omgewing gevestig sal word, het die titel van tee-organiseerder uitgebrei om teeproduksie te versprei. Nadat hy in 1945 weens die ouderdomsperk afgetree het, het hy voortgegaan om as organiseerder in die Ministerie van Landbou te werk.

Hy het in die verkiesing in 1950 'n onafhanklike adjunk-kandidaat geword; maar kon nie die parlement binnekom nie.

dood

Zihni Derin, wat geroep is as die eregas vir die seremonies van die 27ste herdenking van tee wat in 1960 in Rize gehou is ná die staatsgreep op 1964 Mei 40, is op 25 Augustus 1965 in Ankara oorlede.

Sy werk is in 1969 as die TÜBİTAK-diensprys waardig geag.Wees die eerste om te kommentaar lewer

kommentaar